Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Το "στοίχημα" Σαμαρά και η Ελλάδα που δεν αποτελεί πλέον "άσχημα νέα"

Antonis-Samaras-Greek-Presidency
Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη σταθερή πλέον υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που μαρτυρούν και τις διαθέσεις της κοινωνίας για το μέλλον, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει τη μάχη απέναντι στη… μιζέρια, με εξωστρέφεια και στοχευμένες παρεμβάσεις σε διεθνές επίπεδο.
Ο Πρωθυπουργός άλλωστε παραμένει το τελευταίο ανάχωμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έναντι της αντιπολίτευσης, καθώς σε αντίθεση με το υπουργικό συμβούλιο του οποίου προϊσταται και βαθμολογείται αρνητικά από τους πολίτες, ο ίδιος διατηρεί σημαντικές εφεδρείες εμπιστοσύνης στην κοινωνία.
Τόσο σε επίπεδο πρωθυπουργικής καταλληλότητας, σε σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι εκείνος που θέλει να… του πάρει τη δουλειά, όσο και σε επίπεδο προσωπικής δημοφιλίας, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει στον Αντώνη Σαμαρά τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε μετά το καλοκαίρι του 2012, για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από την κρίση.
Στις Βρυξέλλες χθες και σήμερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να “προπαγανδίσει” και πάλι για μια Ελλάδα η οποία δεν αποτελεί πλέον “άσχημα νέα” για την Ευρώπη. Το μεγάλο στοίχημα είναι να επιβάλλει το κλίμα αυτό και στην εσωτερική σκηνή, στην τελική ευθεία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

ysterografa.gr