Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Παπαμιμίκος: Έχετε την κουλτούρα να αρνείστε τα πάντα

Andreas-Papamimikos
Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά τα πολιτικά βήματα και τη στρατηγική του Ανδρέα Παπαμιμίκου, θα διαπιστώσει ότι ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να… τραβήξει την Κεντροδεξιά σε μονοπάτια διεύρυνσης της ρητορικής της, καθώς και του εθνικού αφηγήματος για ένα μέλλον το οποίο εκ των πραγμάτων είναι κοινό, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές και τα πάθη του παρελθόντος.
Πιο κοντά στην (επόμενη) γενιά που εκπροσωπεί, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν έχει κρύψει ότι βλέπει στη σύνθεση και τη συνένωση δυνάμεων τις μαθηματικές πράξεις της προόδου, γι’ αυτό και τόσο στον δημόσιο λόγο του όσο και σε κεντρικές πολιτικές επιλογές, όπως για παράδειγμα τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επιχειρεί να αντικαταστήσει τις φορτίσεις με την ουσία.
Ένα τέτοιο δείγμα γραφής έδωσε σήμερα με την παρουσία του στην εκπομπή “ΣΚΑΪ Τώρα” με την Άννα Μπουσδούκου, στην τηλεόραση του Ομίλου Αλαφούζου, όπου βρέθηκε με “αντίπαλο” τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.
“Έχετε την κουλτούρα να αρνείστε τα πάντα, την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από συγκεκριμένες προτάσεις”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει τους ένστολους, αναφορικά με τις περικοπές στις αποδοχές τους.
“Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, και δεν αντιμετωπίζουμε τη Δικαιοσύνη αλά καρτ”, επεσήμανε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.