Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δημόσιο: 2.809 προσλήψεις σε επτά υπουργεία

Οι διαδικασίες για την πρόσληψη 2.809 υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε επτά υπουργεία  (Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου και Οικονομικών) θα ξεκινήσουν εντός Φεβρουαρίου.
Όπως γράφει ο Ελέυθερος Τύπος οι προσλήψεις θα γίνουν με νέο διαγωνισμό μέσα ΑΣΕΠ, μέσω της κινητικότητας από λίστες του ΟΑΕΔ αλλά και από επιλαχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα:

-          Με νέο διαγωνισμό θα προληφθούν: 200 μηχανικοί και ελεγκτές τεχνικό προσωπικό  στο Μετρό (το σχετικό αίτημα αναμένεται να φτάσει στο ΑΣΕΠ εντός Φεβρουαρίου), 150 δόκιμοι λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα (πρόκειται για δύο νέες προκηρύξεις για 60 δόκιμους υπαξιωματικούς και 90 δόκιμους λιμενοφύλακες – Οι υποψήφιοι / ες για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας και να μην έχουν υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας τους) και 500 ιατροί σε Νοσοκομεία (οι συγκεκριμένες προσλήψεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ άλλες τόσες θα γίνουν και στο β΄ εξάμηνο του 2014)
-          Μέσω της κινητικότητας θα μετακινηθούν 331 Σχολικοί Φύλακες, ως βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία. Σχετική ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων, όπως έχει προαναγγείλει ο Κ. Μητσοτάκης, θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.
-          Από πίνακες επιλαχόντων παλαιοτέρων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν 200 γραμματείς στο υπουργείο Δικαιοσύνης (η σχετική προκήρυξη που αφορά 60 άτομα Κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) κλάδου γραμματέων και 140 άτομα Κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) κλάδου γραμματέων είναι επί θύραις), 300 εφοριακοί στο υπουργείο Οικονομικών Θέμα ημερών είναι η δημοσίευση της προκήρυξης για 300 εφοριακούς στο Υπουργείο Οικονομικών από πίνακες επιλαχόντων του ΑΣΕΠ (πρόκειται για νέους υπαλλήλους αυξημένων προσόντων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που θα στελεχώσουν την Ελεγκτική Υπηρεσία, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, τον έλεγχο για την ορθή εφαρμογή αυτής και την είσπραξη εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού), 200 διοικητικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και 328 στα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (για τις 328 θέσεις στα Κ.Ε.Α.Ο. έχει γίνει η σχετική κατανομή και αναμένεται ο διορισμός του νέου προσωπικού από τους επιτυχόντες των 8Κ/2008 και 9Κ/2008, ενώ με την ίδια διαδικασία θα γίνουν και οι 200 προσλήψεις στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η πρόσληψη γίνεται κατά τη σειρά του σχετικού πίνακα κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση του διορισμού όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού της υπ αριθμ. 8Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, στις κενές οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
-          Από τις λίστες του ΟΑΕΔ προστατευόμενων ατόμων θα γίνουν 600 προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.  Πρόκιεται για άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι και παιδιά πολυτέκνων, που είχαν επιτύχει σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών, αλλά δεν είχαν τοποθετηθεί, λόγω της αναστολής διορισμών σε Δήμους και Περιφέρειες έως το 2016. Οι διοριστέοι πρέπει να υποβάλουν στις Δ/νσεις Προσωπικού των Ο.Τ.Α., μέσα σε 10 ημέρες από την ενημέρωσή τους, δήλωση στην οποία θα αναφέρουν τυχόν αλλαγή των τυπικών προσόντων που κατέχουν καθώς και την περίπτωση επιθυμίας αλλαγής του Νομού στον οποίο έχουν τοποθετηθεί, λόγω μεταβολής των βιοτικών τους συμφερόντων (η δήλωση θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά / πιστοποιητικά για την απόδειξη των δηλωθέντων). Επίσης, υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν κι όσοι από τους επιτυχόντες επιθυμούν να διοριστούν στον αρχικό Φορέα που τοποθετήθηκαν.

aftodioikisi.gr