Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ομιλία Χρίστου Δήμα σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

omilia dap korinthou 28-11-2013 (1)

Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μίλησε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με θέμα: «Η απογοήτευση των πολιτών ως ρίζα της απαξίωσης της πολιτικής και η ανάγκη αφύπνισης». Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο  κ. Παπάζογλου (καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), ο κ. Παπαγεωργίου (νομικός) και ο κ. Μπρούτζος (δημοσιογράφος).
Στην ομιλία του ο Χρίστος Δήμας ανέφερε πως για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας ευθύνη έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα -άλλα λιγότερη άλλα περισσότερη- και ότι δυστυχώς κυριαρχούσε η αντίληψη πως το ατομικό συμφέρον υπερτερούσε από το κοινωνικό.
Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως » ειδικά σήμερα κανείς δεν συμφωνεί με κανένα πολιτικό κόμμα 100%. Και επιτρέψτε μου να πω πως αυτό είναι και πιο υγιές, σε σχέση με το τι συνέβαινε την δεκαετία του ‘80. Μπορεί όμως κάποιος να συμφωνεί με ένα κόμμα κατά 60%, 50%, 40% ακόμη και λιγότερο. Άποψη μου είναι καλύτερα να ψηφίσεις το κόμμα με το οποίο συμφωνείς περισσότερο, όποιο και αν είναι αυτό. Άρα εάν παραδείγματος χάριν ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία μόνο και μόνο από αντίδραση στους γονείς σου, οι οποίοι ποτέ δεν ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, θεωρώ πως δεν ψηφίζεις με βάση τα σωστά κριτήρια. Αντιθέτως, εάν ψηφίζεις Ανταρσύα διότι θεωρείς πως προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να πάει η χώρα τότε καλά πράττεις. Συνεπώς, πρέπει να αντιληφθούμε πως η ψήφος δεν είναι τιμωρητική πράξη αλλά η δυνατότητα μας να εκφράσουμε θετικά προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάει η χώρα
Επιπλέον, υπογράμμισε πως η νέα γενιά θεωρεί δεδομένες τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι προηγούμενες γενιές (δημοκρατία, ειρήνη και ελευθερία έκφρασης). Τέλος, αναφέρθηκε πως η ανάγκη αλλαγών για το μέλλον της χώρας μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία να αποδείξουμε πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος μπορεί να γίνει πεδίο σύγκλισης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.