Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Το Twitter… ξαναζωντάνεψε τον Κένεντι

Kenedy-watches-missile-launch
Twitter@EmOikonomidis
Για έναν πολιτικό με τη χαρισματική προσωπικότητα του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, και τα προφανή επικοινωνιακά πλεονεκτήματά του, η σημερινή εποχή, η εποχή της ψηφιακής επανάστασης των social media,  κυρίως του “εγκεφαλικού” Twitter θα συνιστούσε πρωτοφανές… πανηγύρι.
Θα είχε στα χέρια του επιθετικές δυνατότητες για να εντυπώσει τα μηνύματά του στην κοινωνία, και να πετύχει την καλύτερη δυνατή διάχυσή τους σε μαζικά ακροατήρια.
Ίσως γι’ αυτό και το Twitter είναι αυτό που βοήθησε να… ξαναζωντανέψει ο JFK, κατά τρόπο που δεν είχε γίνει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, στη διαδρομή αυτών των 50 ετών από τη δολοφονία του στο Ντάλας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963.
Με αφορμή ακριβώς τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τη στιγμή που σφράγισε το μέλλον των ΗΠΑ, εν πολλοίς και της ίδιας της ανθρωπότητας, τουλάχιστον σε επίπεδο σημειολογίας και ψυχολογίας, η Βιβλιοθήκη Κένεντι “έτρεξε” στο  Twitter ένα διαφορετικό project: Μέσα από συγκεκριμένο λογαριασμό, μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει τις 1.000 μέρες παραμονής του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στην Προεδρία των ΗΠΑ.
Με φωτογραφικό υλικό, αναφορά σε σημαντικές συναντήσεις και γεγονότα, και κυρίως αποσπάσματα από δηλώσεις και ομιλίες του ίδιου του πρωταγωνιστή του Κάμελοτ.
Με την κλεψύδρα να αδειάζει, καθώς πλησιάζαμε στη μοιραία μέρα, και την τραγική τελευταία ανάρτηση: “Arrives in Forth Worth, Texas”…

ysterografa.gr