Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τι αλλάζει στον τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Ποιες σχολές μένουν εκτός μηχανογραφικού

Αλλαγές ήρθαν στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, καθώς ορισμένες σχολές θα βρίσκονται εκτός μηχανογραφικού δελτίου, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και περιορισμός στις θέσεις εισακτέων με το 10%...

Αυτό προκύπτει από τις οδηγίες για τους φετινούς μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων και αυριανούς υποψηφίους για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα». Επισημαίνεται επίσης πως για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 η Σχολή Αστυφυλάκων και η Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ δεν θα βρίσκονται στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων, καθώς εμπίπτουν στις προσλήψεις του Δημοσίου, όσοι εισήχθησαν φέτος θα φοιτήσουν στις Σχολές της Αστυνομίας σε δύο χρόνια.
Παράλληλα, όσοι συμμετείχαν ή πρόκειται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση και για μόνο μια φορά, για το έτος που έπεται της τελευταίας εξέτασης τους. Για παράδειγμα, το 2014 μπορούν να συμμετέχουν στο 10% χωρίς νέα εξέταση μόνο όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές του 2013.