Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

"Από την Ολυμπία . . . προς όλο τον κόσμο"

Έξι έλληνες Ολυμπιονίκες την Κυριακή στην Αρχαία Ολυμπία

Ένα  μοναδικό εκπαιδευτικό βιβλίο Ολυμπιακής Παιδείας στην χώρα μας με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας και οι φορείς της πόλης σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν ετοιμάσει μία σεμνή και συνάμα ξεχωριστή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου στην οποία θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού καθώς επίσης και μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχής.
Η έκδοση αποτελεί μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης της ολυμπιακής μας ιστορίας και θα διδαχθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Ολυμπιακή Κληρονομιά. Αναπόσπαστο μέρος της έκδοσης είναι το Εργαστήρι Ολυμπισμού το οποίο αποτελείται από εργασίες και παιχνίδια Ολυμπιακής Ιδέας. Το βιβλίο, παρουσιάζει, με ευχάριστο τρόπο, την ιστορία των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα υπό μορφή παραμυθιού

Τον ήρωα του βιβλίου της Ηλείας συγγραφέως και διευθύντριας της ΕΘΝΟΑ Ιλεάνας Κλοκώνη, «Ακάδημο» θα συνοδεύουν 6 Ολυμπιονίκες της χώρας μας και συγκεκριμένα οι τρεις Ολυμπιονίκες της ομάδας του Ανσάμπλ Ειρήνη Αϊνδηλη, Χαρά Καρυάμη και Άννα Πολλάτου, ο Ολυμπιονίκης της ιστιοσανίδας Νίκος Κακλαμανάκης, η Ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος Νίκη Μπακογιάννη και η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου αναμένεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας, στην Αρχαία Ολυμπία, του 1ου Εκπαιδευτικού Κέντρου Διδασκαλίας του βιβλίου στο πλαίσιο της εφαρμογής του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο «Ολυμπιακή Κληρονομιά».
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι παιδικές χορωδίες του Λυκείου Ελληνίδων και του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας.
Η Ακαδημία, εφαρμόζει σε όλη την Ελλάδα εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας με σκοπό να διδάξει στην ελληνική νεολαία τις Ολυμπιακές Αξίες και να διοχετεύσει στα μικρά παιδιά μηνύματα που περιέχει η Ολυμπιακή Παιδεία, φέρνοντάς τα κοντά στον αθλητισμό και τις αρετές που περιέχει.

Πηγή: ilialive.gr