Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η Αττική δοκιμάζεται (πάλι) από την κακοκαιρία

kakokairia
Το λεκανοπέδιο της Αττικής δοκιμάζεται (πάλι) από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έκαναν από το πρωί την εμφάνισή τους.
Αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε… λίμνες, η κυκλοφορία διεξάγεται με σημαντική δυσκολία, ενώ παρατηρούνται προβλήματα και με το ηλεκτρικό, κατά τόπους και όχι σε μεγάλη έκταση.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί ήδη τις πρώτες σχετικές κλήσεις να παρέμβει σε αρκετές περιοχές, ενώ ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.
 Συνεχίζεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Τα φαινόμενα είναι έντονα στην Δυτική Αττική, και κατά τόπους, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, και την Πελοπόννησο
Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και τα Δωδεκάνησα.
Από το απόγευμα αναμένεται υποχώρηση των φαινόμενων στην Αττική ενώ προβλέπονται σποραδικές βροχές αργά τη νύχτα της Δευτέρας και έως την Τρίτη το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν, με εντονότερα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων των Δωδεκανήσων.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, από τη Στερεά και βορειότερα, και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της Ηπείρου.
Από τη Δευτέρα προβλέπεται σταδιακή πτώση του υδραργύρου που θα συνεχισθεί έως το τέλος της εβδομάδας.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων) .
Στην Αττική οι βροχές και καταιγίδες τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Τη Δευτέρα  τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν:

-Κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότιο Πελοπόννησο.
-Στη Θράκη (μέχρι το πρωί), στο ανατολικό Αιγαίο (μέχρι το απόγευμα) και στα Δωδεκάννησα (μέχρι αργά το βράδυ).
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρων).
Από την Τρίτη (26/11) θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, από βορρά προς νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.