Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Οι Δημοκρατικ​οί "άλωσαν" τη Νέα Υόρκη μετά από 20 χρόνια

Bill-De-Blasio
Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια, και οι θητείες δυο εμβληματικών δημάρχων από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, του Ρούντολφ Τζουλιάνι και του Μάικλ Μπλούμπεργκ, για να ανακτήσει το Δημοκρατικό Κόμμα τον έλεγχο της Νέας Υόρκης.
Όπως αναμενόταν λοιπόν, ο Δημοκρατικός Μπιλ Ντε Μπλάζιο, 52 ετών, επικράτησε του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Γιόζεφ Λιότα, με ποσοστό άνω του 70%.
“Πρέπει να αφιερώσουμε τον εαυτό μας στην ενίσχυση και εμπέδωση προοδευτικών ιδεών και πρακτικών”, ήταν τα πρώτα λόγια του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος που αναλαμβάνει να σώσει το (χρεοκοπημένο) Ντιτρόιτ


Mike-DugganΈνας πρώην επικεφαλής ιατρικού κέντρου κέρδισε τον σερίφη της πόλης, και έτσι ο Μάικ Ντάγκαν είναι ο νέος δήμαρχος του Ντιτρόιτ, αναλαμβάνοντας τις τύχες μιας πόλης που χρεοκόπησε, ενώ επί πολλές δεκαετίες παρέμενε το κέντρο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο Μάικ Ντάγκαν επικράτησε του Μπένι Ναπόλεον με ποσοστό 55%-45%, με τον δεύτερο να αναγνωρίζει δημοσίως την ήττα του και να συγχαίρει τον νικητή.
Τόσο ο Ντάγκαν όσο και ο Ναπόλεον είχαν υποσχεθεί προεκλογικά να διώξουν το συντομότερο δυνατό τον μάνατζερ έκτακτης ανάγκης που έχει διορίσει η διακυβέρνηση Ομπάμα, ώστε να αναλάβουν οι ίδιοι την επιχείρηση ανόρθωσης της οικονομίας του Ντιτρόιτ.