Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Πρώτο τρίποντο στην Πάτρα, 2 - 0 τον Παναιγιάλειο

Πρώτο τρίποντο στην Πάτρα, 2-0 τον Παναιγιάλειο | onsports.gr
Την πρώτη της εντός έδρας νίκη, πανηγύρισε η Παναχαϊκή μετά το 2 - 0 κόντρα στον πρωτοπόρο του Νοτίου ομίλου, Παναιγιάλειο, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 42' μετά την αποβολή του Γιώργου Κοκκίνη, που όχι μόνο άντεξε, αλλά έφθασε σε μια τεράστια νίκη..
Η ομάδα της Πάτρας, με μόλις μία νίκη και τρεις ισοπαλίες μέχρι τώρα, σημείωσε την πρώτη εντός έδρας νίκη της, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και υποχρέωσε την ομάδα του Αιγίου και πρωτοπόρο του 1ου Ομίλου στην πρώτης της φετινή ήττα.
 Παράλληλα οι Πατρινοί συνέχισαν την προϊστορία που τους φέρνει να επικρατούν του Παναιγιάλειου, που σήμερα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Η Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι με κεφαλιά του 16χρονου Πλέγα στο 28', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαρέχο. Ένα τέταρτο αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά την κόκκινη κάρτα στον Κοκκίνη. Με σωστή τακτική όμως και καλή άμυνα η ομάδα της Πάτρας διατήρησε το πλεονέκτημα και μάλιστα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Κοντογουλίδη στις καθυστερήσεις..
Τον αγώνα παρακολούθησαν 1.500 περίπου φίλαθλοι, από τους οποίους οι 450 ήταν οπαδοί του Παναιγιάλειου, που ταξίδεψαν στη γειτονική Πάτρα, αλλά στο τέλος έφυγαν απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας τους.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ: Σταυριανός, Μπερτέν, Κοκκίνης, Βιγιαρέχο, Σπίνουλας, Πλέγας (55' Λίτσης), Κιάσσος, Γκαντιάγκα, Μαραγκουδάκης (79' Φατιόν), Βασιλαντωνόπουλος (43' Κωστόπουλος), Κοντογουλίδης
ΠΑΝΑΙΓΙΆΛΕΙΟΣ: Ανδρούτσος, Παπαχρήστος, Αγουρίδης (71' Διαμαντόπουλος), Ακπαρίδης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας, Γκούμας (81' Αργυρόπουλος), Ρεκλείτης (48' Αλεξάντροβιτς), Σκαρτσίλας, Μπούνας, Φλιγκος

Την ανοδική τους πορεία στον 1ο Όμιλο πέτυχαν η Καλλιθέα που κέρδισε στο Μενίδι τον Αχαρναϊκό 2-0, αλλά και ο Ηρακλής Ψαχνών, που επικράτησε με ανατροπή στο σκορ της Γλυφάδας στην Καισαριανή με 2-1. Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε ο Αστέρας Μαγούλας στα Μέγαρα επί του Βύζαντα 1-0, ενώ ο Φωκικός επικράτησε στην Άμφισσα του Φωστήρα 1-0.
Στο ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα στην Επισκοπή και τα Χανιά δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα κι έτσι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις μετά το τελικό 0-0.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή 17/11

Παναχαϊκή - Παναιγιάλειος 2 - 0
Αχαρναϊκός - Καλλιθέα 0 - 2
Φωκικός - Φωστήρας 1 - 0
Γλυφάδα - Ηρακλής Ψαχνών 1 - 2
Βύζας Μεγάρων - Αστέρας Μαγούλας 0 - 1
Επισκοπή - Χανιά 0 - 0
Ολυμπιακός Βόλου - Πανηλειακός 20:00