Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

“Πνίγηκαν” από την κακοκαιρία η Πάτρα , το Μεσσολόγγι και η Ναύπακτος

kakokairia
Το Μεσολόγγι, η Πάτρα και η Ναύπακτος είναι οι πόλεις της Δυτικής Ελλάδας που αντιμετώπισαν σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Στο Μεσολόγγι, λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκαν ζημιές στις στέγες παραδοσιακών σπιτιών, ενώ καταγράφηκαν και πτώσεις δένδρων. Στην εθνική οδό στο Περιθώρι δέντρα έκλεισαν το οδικό δίκτυο και κλήθηκε η πυροσβεστική και η αστυνομία για να καθαριστεί ο δρόμος ώστε να ξεκινήσει πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με το onairnews.gr, δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στον δρόμο κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πολλές ζημιές υπέστησαν τα παραδοσιακά σπίτια της Τουρλίδας.
Στην Πάτρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα για παροχή βοήθειας.
Έξι πτώσεις δέντρων μέσα σε λίγη ώρα προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Η πυροσβεστική έχει κληθεί στην Αγίας Τριάδας, στην οδό Παπαγιάννη στα Ροίτικα, πίσω από το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στη Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας, στην ΕΟ Πατρών - Πύργου, στη διασταύρωση για το Ριόλο και στη θέση "Σκάγια", στη διασταύρωση για ΒΙΠΕ.
Σύμφωνα με το thebest.gr, στην Πάτρα λόγω της κακοκαιρίας σημειώνεται πτώση της τάσης του ρεύματος αλλά και διακοπές όπως στην περιοχή των Δεμενίκων. Η καλοκαιρία κράτησε λίγο και από χθες βράδυ αλλά πολύ περισσότερο από σήμερα το πρωί ο κακός καιρός επέστρεψε.
Η πρωινή βροχή έφερε πολύ γρήγορα προβλήματα στην πόλη του Πύργου, αφού ορισμένοι δρόμοι και υπόγεια πλημμύρισαν ενώ αρκετοί άνθρωποι βγήκαν με τις σκούπες για να καθαρίσουν τα φρεάτια και να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Στη Ναύπακτο, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές ακόμη και σε υπαίθριες εγκαταστάσεις καταστημάτων.