Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Κλείτορος Γορτυνίας για παραποίηση και νόθευση απόφασης!


Σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Κλείτορος Βασίλης Κουρσαράκος, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δημητσάνας, για παραποίηση και νόθευση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η υπόθεση αφορά ένα παλαιό έργο ανάπλασης πλατείας στο χωριό Μυγδαλιά Γορτυνίας, όπου ύστερα από τρεις άγονους διαγωνισμούς, ο τέως δήμαρχος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να μην πάει σε απευθείας ανάθεση του έργου, αλλά να διεξάγει και τέταρτο διαγωνισμό. Η πρότασή του όμως δεν πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε το 2008 να μην διεξαχθεί εκ νέου διαγωνισμός.

Στη συνέχεια η απόφαση αυτή όταν στάλθηκε για έλεγχο στην αρμόδια υπηρεσία της - κρατικής τότε - Περιφέρειας Πελοποννήσου για έγκριση δεν είχε όλο το πρακτικό, αλλά περιελάμβανε μόνο το αποφασιστικό τμήμα.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2009, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, η οποία εκδικάστηκε προχθές στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δημητσάνας και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή στον τέως δήμαρχο Κλείτορος Βασίλη Κουρσαράκο.

Ο τέως δήμαρχος μετά την καταδικαστική απόφαση προσέφυγε σε δεύτερο βαθμό και η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης.