Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η... πονηρή διατύπωση της Μέρκελ για το νέο "κούρεμα"

Angela-Merkel
Στη συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην “Καθημερινή”, καθώς και σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες, η Άνγκελα Μέρκελ παραθέτει το όραμά της για την Ενωμένη Ευρώπη, μιλάει για την ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας, απαντάει στις αιτιάσεις για τη λιτότητα που έχει επιβάλλει το Βερολίνο στην υπόλοιπη Ευρώπη, και αναφέρεται φυσικά στη μάχη που δίνει η Ελλάδα για να αφήσει πίσω της τις δύσκολες στιγμές του… φλερτ με τη χρεοκοπία και την κατάρρευση.
Στον πυρήνα του ενδιαφέροντος φυσικά βρίσκεται η προοπτική ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά εκείνου που βρίσκεται στην κατοχή του δημοσίου τομέα της Ευρώπης, και το οποίο προσδιορίζεται χρονικά να ξεκινήσει ως… δρομολόγηση διαδικασίας, μετά τις εκλογές στη Γερμανία για τη νέα Μπούντεσταγκ, στις 22 Σεπτεμβρίου.
Η απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ στην προοπτική του νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί ρεαλιστικά βιώσιμο, όπως… κουράζεται να επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι τουλάχιστον… πονηρή.
“Χάρη στην κυβέρνηση Σαμαρά, η Ελλάδα έχει προχωρήσει, καθώς υπάρξει προσανατολισμός προς τις μεταρρυθμίσεις. Και είμαι βέβαιη ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα εξακολουθήσει να υφίσταται. Δεν βλέπω λοιπόν κάτι τέτοιο”, ήταν η απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ, που φυσικά αφήνει… διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους.

ysterografa.gr