Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ιγνατίου: Οι ευθύνες Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

Mixalis-Ignatiou
Στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου επιρρίπτει τις βασικές ευθύνες για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, για το οποίο οδηγείται στη Δικαιοσύνη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Μιχάλης Ιγνατίου, με άρθρο το οποίο υπογράφει στο “Έθνος της Κυριακής”.
“Προκάλεσε κάκιστη εντύπωση ότι σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που αντιμετωπίζει και βιώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η οικογένειά του είναι απελπιστικά μόνοι.
Για την υπόθεση της “Λίστας Λαγκάρντ” γνώριζε ο κ. Παπανδρέου. Ενημέρωθηκε πρώτος από όλους. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν πήρε καμία απόφαση χωρίς την έγκριση του πρώην πρωθυπουργού.
Αυτός έδινε τις εντολές για τα πάντα. Ούτε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ούτε οι άλλοι υπουργοί τολμούσαν να προσπεράσουν τον κ. Παπανδρέου και την “οικογένεια”.
Δεν θα κουραστώ να υπενθυμίζω ότι στις σοβαρές χώρες αναλαμβάνουν τις ευθύνες οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί. Αντιθέτως, στην Ελλάδα αναζητούν εξιλαστήρια θύματα.
Την πρώτη ευθύνη για τη λίστα Λαγκάρντ δεν την έχει ο κ. Παπακωνσταντίνου, και είναι κάτι που το γνωρίζουν και οι βουλευτές που τον έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο.
Βεβαίως, επιλέγοντας να βουλώσει το στόμα του για τον βασικό αίτιο, δεν βοηθά καθόλου τον εαυτό του και την υπόθεσή του”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa.gr