Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Συνομιλητές των νεοναζί; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του πολιτικού προσωπικού της (πτωχευμένης) χώρας, τις τελευταίες ημέρες.
Λες και δεν έχει συμβεί τίποτε, λες και δεν πέρασε μια μέρα από την εποχή των (δήθεν) παχέων αγελάδων, λες και μπορούμε ακόμη να κάνουμε εντύπωση με δανεικά, λες και γίνεται ακόμη ανεκτό να πετάει ο καθένας την παρόλα του λίγο πριν από τα μπάνια του λαού.

Δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να ζητήσει πολλή δουλειά και λίγα λόγια με περιορισμένες δηλώσεις, συνεντεύξεις και άλλες εμφανίσεις και κάποιοι έσπευσαν να πράξουν το ακριβώς αντίθετο.
Δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός να απευθύνει προσκλητήριο προς την Κεντροδεξιά και κάποιοι (αν παράκουσαν να πάνε να κοιτάξουν τα αυτιά τους) κάνουν ότι δεν το άκουσαν και άρχισαν να λιβανίζουν την άκρα δεξιά.

Αιώνες τώρα σ’ αυτή τη χώρα οι ευφυείς υποδύονται τους ηλιθίους, προκειμένου να κατορθώνουν να επιβιώνουν, καθώς οι ηλίθιοι επικρατούν.
Το περιγράφει αυτό στο δοκίμιό του των αρχών του περασμένου αιώνος, ο φιλόσοφος Λεμπέσης, υπό τον γενικό τίτλο «Η μεγίστη σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω».

Και σα να μην έφθανε αυτό, προβάλλει τώρα η άποψη ότι δεν αρκεί να υποδυόμαστε τους ηλιθίους, πρέπει να υποδυόμαστε και τους φασιστοναζιστές, προκειμένου να καταστήσουμε συνομιλητή μας τη «Χρυσή Αυγή»!
Αντί δηλαδή να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, που είναι πολιτικές, αντί να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάληξη, μας καλούν να ψαρέψουμε και πάλι σε θολά (και πολύ βρώμικα) νερά!

Φυσικά, τα ίδια κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου (17 Μαΐου) ότι «η Δημοκρατία δεν απειλείται από τους μισαλλόδοξους που έλεγαν πως είναι τα παιδιά των ηττημένων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα λένε ότι είναι τα παιδιά των νικητών του εμφυλίου, αλλά από αυτούς που την μετέτρεψαν , με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, σε δημοκρατία αλά καρτ».

Και πρόσθεσε – μήπως και δεν το καταλάβαμε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που δεν έχουμε κίνδυνο να γυρίσουμε στο αλήστου μνήμης «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», αλλά στο Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων»!
Με λίγα λόγια, κάποιοι θέλουν να μας μετατρέψουν σε συνομιλητές των νεοναζί και κάποιοι άλλοι τους θεωρούν μικρότερο κίνδυνο από μια εκλεγμένη κυβέρνηση που διαθέτει τη Δεδηλωμένη στη Βουλή.

Επιτέλους, έλεος με τους δημαγωγούς!

elzoni.gr