Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ




ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ                            ΛΟΥΤΡΑΚΙ 02/06/2013
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                             
Σήμερα, 2 Ιουλίου 2013, συνήλθε η Δημοτική Ομάδα της Παράταξης «Με τους Πολίτες Μπροστά», αποτελούμενη από τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και αφού άκουσε τις απόψεις των μελών του, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Κώστα Λογοθέτη: Αποφάσισε ομόφωνα να διαγραφούν από μέλη του συνδυασμού και της Δημοτικής Ομάδας, ο κ.κ. Βαρελάς Παναγιώτης και Πέτρου Δημήτριος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, λόγω «της πολλάκις εκφρασμένης διαφωνίας τους, δημόσια και εγγράφως, με τις θέσεις της παράταξης και την ασκούμενη πολιτική από την Διοίκηση του Δήμου, με αποτέλεσμα να απέχουν από τις κοινές επιλογές και προσπάθειες της παράταξης».

Κώστας Λογοθέτης
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης
«Με τους Πολίτες Μπροστά »
Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ME TΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΟΥ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ !!!
Αναφέρομαι στην εκλογή του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), θέμα που συζητήθηκε στη Συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέμφομαι την συμπεριφορά των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι κατεψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου, ως υποψηφίου Προέδρου της ΔΕΥΑ και διερωτώμαι: Ποιά η έννοια της συμπολίτευσης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, όταν οι «δικοί του» σύμβουλοι, οι οποίοι συμπαρατάχθηκαν με τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο στο Συνδυασμό «Με τους Πολίτες Μπροστά», διεκδικώντας την θέση της Δημαρχίας του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, καταψηφίζουν εντελώς αδικαιολόγητα τον Δήμαρχο, ο οποίος αγωνίσθηκε και ανέλαβε το βάρος της παράταξης για να την αναδείξει ως Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα να καμαρώνουν κάποιοι σημερινοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ως μέλη της Δημοτικής Αρχής ; Αγνοούν οι εν λόγω σύμβουλοι, ότι οι δημότες τους έκαναν την τιμή να τους εκλέξουν, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός, ότι ήταν υποψήφιοι σύμβουλοι στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Κώστα Λογοθέτη και δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν θα εξελέγοντο, εάν είχαν βάλει υποψηφιότητα σε άλλο ψηφοδέλτιο. Αγνοούν οι εν λόγω σύμβουλοι, ότι ο Δήμαρχος θα ήταν ο πλέον κατάλληλος ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας και λόγω της προσωπικότητάς του και λόγω του ειδικού βάρους που έχει η ιδιότητα του Δημάρχου σε μια τέτοια θέση, αλλά και λόγω της ευχερούς προσβασιμότητας που έχει ένας Δήμαρχος προς τις διάφορες Διοικητικές Υπηρεσίες, όπως Υπουργεία και άλλους Φορείς, με τις οποίες απαιτείται η συχνή επικοινωνία και πολλές φορές η συναίνεση και έγκρισή τους για την επίλυση νευραλγικών προβλημάτων που αφορούν την λειτουργία της ΔΕΥΑ. Τέλος, αποτελεί προσβολή να τεθεί η υποψηφιότητα του Δημάρχου σε αντιπαράθεση με την υποψηφιότητα ενός Δημοτικού Συμβούλου. Προσωπικά, εκφράζω την πλήρη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση μου και διερωτώμαι, ποιά είναι η διαφορά μεταξύ των συμβούλων της συμπολίτευσης και των συμβούλων της αντιπολίτευσης, όταν οι πρώτοι «αδειάζουν» τον Δήμαρχο σε μια τέτοια καίρια στιγμή, γεγονός που συνάδει με τη ρήση του Ηρακλείτου «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός απ' τον ευεργετηθέντα αχάριστο»!

Λουτράκι 02/07/2013
Μαρία Δ.Στάμου
Δημοτική Σύμβουλος