Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

“Όχι” από όλους σε πρόωρες εκλογές

kalpes
Κατά των πρόωρων εκλογών εμφανίζονται σήμερα… όλοι, πολιτικοί και συγκροτήματα του Τύπου, μια πραγματικότητα που διαμορφώνει συγκεκριμένο κλίμα ενόψει της απογευματινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η εθνική αβεβαιότητα που ήδη αρχίζει να εξαργυρώνεται αρνητικά σε διεθνές επίπεδο για τη χώρα, και η αγωνία ότι μπορεί να τιναχτεί στον αέρα η οικονομία, έχουν κινητοποιήσει “παράλληλες δυνάμεις”, και όπως αποκάλυψαν χθες τα “Υστερόγραφα” βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες, ώστε να αποφευχθεί ένα μοιραίο ατύχημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες εφημερίδες, που ανήκουν στα παραδοσιακά Συγκροτήματα του Τύπου, όπως τα “Νέα” και το “Έθνος”, στέλνουν με τα πρωτοσέλιδα θέματά τους, αλλά και με την αρθρογραφία τους ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς: Τις εκλογές δεν τις θέλει η κοινωνία, δεν θα τις αντέξει η οικονομία, θα τις πληρώσει (ακριβά) η χώρα.
Τα “Νέα” του Συγκροτήματος Λαμπράκη κάνουν λόγο για “Γολγοθά εκλογών, και υποστηρίζουν ότι η συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική επιλογή για το μέλλον του τόπου, ενώ το “Έθνος”, του Συγκροτήματος Μπόμπολα προτρέπει: “Βρείτε λύση! Περιπέτεια οι πρόωρες εκλογές”.
Αντίστοιχο φαίνεται να είναι το κλίμα και στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τους βουλευτές να ανησυχούν ότι τυχόν προσφυγή στις κάλπες μπορεί να εκτοξεύσει τα ποσοστά των άκρων. Δηλαδή κυρίως της… Χρυσής Αυγής.