Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΝΕΡΙΤ των 800 υπαλλήλων

Τη δημιουργία τριών καναλιών και τριών ραδιοφώνων με 800 εργαζόμενους, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για τη ΝΕΡΙΤ. Όπως γράφει ο κυριακάτικος Τύπος αν και τις τελικές αποφάσεις θα πάρει η επιτροπή που θα συσταθεί από τα τρία κόμματα, το επιτελείο των συνεργατών του πρωθυπουργού σχεδιάζει
1)      Δημιουργία τριών καναλιών
Το πρώτο θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καθώς παράλληλα και με προβολή ιστορικών σειρών που θα αφορούν προσωπικότητες που σφράγισαν την πορεία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το δεύτερο θα είναι το δορυφορικό και το τρίτο θα εκπέμπει μέσα από το Ίντερνετ.
2)      Δημιουργία τριών ραδιοφώνων
Το ένα αθλητικό, το δεύτερο ενημερωτικό και το τρίτο με πολιτιστικό πρόγραμμα.
Τη μείωση τουλάχιστον κατά 50% του ειδικού τέλους που καταβάλλουν οι πολίτες για τη λειτουργία της ΕΡΤ.
Μεγάλες παραγωγές
Παράλληλα, στόχος είναι να υπάρξουν μεγάλες παραγωγές, ικανές να πουληθούν και στο εξωτερικό, γεγονός που θα βοηθήσει την προβολή της χώρας κυρίως, αλλά και θα εξασφαλίσει -όπως τονίζουν οι εισηγητές αυτής της πρότασης- ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του νέου φορέα.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα εγγυηθεί δημόσια ότι θα γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, ενώ παράλληλα με την ίδια δήλωση που πιθανώς να κάνει και τη Δευτέρα, εφόσον εξελιχθεί ομαλά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα δεσμευθεί ότι στόχος του είναι η νέα ΕΡΤ να εκπέμψει το συντομότερο δυνατόν, ει δυνατόν και μέσα στον Ιούλιο.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ευθύνη για τη διαμόρφωση αυτού του νέου φορέα, στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι θα πρόκειται για προσωπικότητες της δημόσιας ζωής εγνωσμένου κύρους.
 aftodioikisi.gr