Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 161.800,00 €

Ειδικότερα,
Αντικείμενο της πράξης είναι η “προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ)” που λειτουργεί στο υπάρχον κτίριο και συγκεκριμένα στο ισόγειο του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου. Σκοπός της πράξης είναι η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στο ΤΕΠ με την προμήθεια καινούργιου - σύγχρονης τεχνολογίας - άκρως απαραίτητου μη υπάρχοντος εξοπλισμού, καθώς και η αντικατάσταση εξοπλισμού που είναι παλαιάς – ξεπερασμένης τεχνολογίας (end of life) και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον σκοπό του.
Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω ενός (1) Υποέργου με τίτλο “Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το τμήμα επειγόντων προστατικών (ΤΕΠ) του Γ. Νοσοκομείου Κορίνθου”, στο οποίο περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων και βοηθητικού εξοπλισμού που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και επαρκή- ασφαλή λειτουργία των ΤΕΠ του Γ.Ν. Κορινθου.
Τονίζεται πως το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου λόγω του ότι χωροταξικά βρίσκεται σε κύριο οδικό άξονα μεταξύ Αθήνας και Πελοποννήσου καλύπτοντας καθημερινά πολλαπλά τροχαία, καθώς και σε περιοχή με αυξημένη τουριστική κίνηση όλο τον χρόνο, έχει αυξημένη αναγκαιότητα για τον εκσυγχρονισμό του ΤΕΠ και επομένως η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης αιτιολογείται πλήρως για το Νοσοκομείο.