Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Εισβολή οπαδών και επεισόδια στο ΟΑΚΑ! ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ Η ΑΕΚ

‘ • š
Ο Μπουγαϊδης έβαλε αυτογκόλ στο 87ο λεπτό και το κλίμα που μύριζε… μπαρούτι στο ΟΑΚΑ έγινε χαμός! Οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια οι ομάδες και οι διαιτητές να φεύγουν τρέχοντας από το γήπεδο. Επεισόδια με τους εξαγριωμένους οπαδούς της Ενωσης να τα σπάνε. Δύσκολες στιγμές για την ΑΕΚ που κινδυνεύει με υποβιβασμό…
Ολα δείχνουν πως το ματς της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό δεν θα λήξει ποτέ... Ο ρέφερι, Σταύρος Τριτσώνης είναι αποφασισμένος να διακόψει οριστικά το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με «κιτρινόμαυρη» υπαιτιότητα. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ μηδενίζεται στο εν λόγω ματς και οι «κιτρινόμαυροι» κινδυνεύουν άμεσα με αφαίρεση τριών βαθμών.
Με απλά λόγια η «Ενωση» χάνει το ματς με τον Πανθρακικό στα χαρτιά και το χειρότερο θα χάσει βαθμούς και από τους 30 που έχει επί της παρούσης. Θα της αφαιρεθούν τρεις και έτσι η τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι δεν έχει κανένα νόημα, αφού η ΑΕΚ θα βρίσκεται, πλέον, στους 27 και η αμέσως επόμενη ομάδα που είναι ο ΟΦΗ έχει 32.
Επί της ουσίας, η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί, όπως πέρσι ο Παναθηναϊκός. Βάσει του άρθρου 21 παράγραφος 3β περί μη τελέσης και διακοπής αγώνα, όπερ σημαίνει μηδενισμός στο ματς με τον Πανθρακικό, -3 βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και -2 από το επόμενο.
Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εξέλιξη της ιστορίας του ματς με τον Πανθρακικό. Απαντες κρατούσαν τα κεφάλια τους. Αλλοι τραβούσαν τα μαλλιά τους και ουδείς είχε όρεξη να πει κουβέντα. Πολλοί ήταν αυτοί που με δάκρυα στα μάτια παρακαλούσαν να συνεχιστεί το παιχνίδι, μόνο και μόνο για να μην μηδενιστεί η ομάδα, ωστόσο η απόφαση ήταν διαφορετική.
Την ίδια στιγμή στον Πανθρακικό και δη στη μικτή ζώνη ο τεχνικός της ομάδας, Παύλος Δερμιτζάκης δήλωνε στους δημοσιογράφους πως «εμείς είχαμε τη διάθεση να συνεχιστεί το ματς, προκειμένου η κατάσταση για την ΑΕΚ να μην χειροτερέψει, όμως ο Τριτσώνης έχει πάρει τις αποφάσεις του», θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να βγάλει και την ΑΕΚ από τη δύσκολη θέση. Μάλιστα, έλεγαν πως παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκαν και δυο παίκτες τους στην προσπάθεια να ξεφύγουν από την οργή οπαδών, είχαν διάθεση να βγουν να το παίξουν... Εν τέλει, όμως, ο Τριτσώνης είχε διαφορετική γνώμη.
Εφευγαν με δάκρυα από το γήπεδο και ο λόγος δεν ήταν τα δακρυγόνα... Οι φίλοι της ΑΕΚ αποχωρούσαν από το ΟΑΚΑ κλαίγοντας. Ο λόγος; Οχι, δεν ήταν τα δακρυγόνα... Αλλά το γεγονός ότι είχαν αντιληφθεί πως η «Ενωση» βρισκόταν ένα βήμα από τον υποβιβασμό στη Football League και στην απόλυτη αβεβαιότητα.
Η ομάδα που προ εννέα ετών εισερχόταν στο άρθρο 44 και έκανε μία νέα αρχή, η ομάδα που το 2008 βρέθηκε να χάνει το πρωτάθλημα στα δικαστήρια του CAS βρισκόταν, πλέον, με το ένα πόδι στην κατώτερη κατηγορία γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της.
Βέβαια, όλα αυτά ίσχυαν, όταν τα αίματα ήταν αναμμένα και δεν είχε γνωστή η πρόθεση του ρέφερι, Σταύρου Τριτσώνη να συνεχίσει το ματς σε μία προσπάθεια η ΑΕΚ να αποφύγει τον μηδενισμό και την αφαίρεση βαθμών.
Φοβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ με την είσοδο των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο με το που σημειώθηκε στο 87' το 1-0 υπέρ του Πανθρακικού με αυτογκόλ του Μπουγαΐδη.
Η κατάσταση στο ΟΑΚΑ μύριζε μπαρούτι από το 76', όταν μπροστά από τη θύρα 35 και 1 έκαναν «περίπατο» οι οπαδοί της ΑΕΚ. Οι σεκιούριτι μαζί με την αστυνομία προσπάθησαν να τους απομακρύνουν και αρχικά και μετά από εξάλεπτη διακοπή από τον Τριτσώνη τα κατάφεραν. Στο 87', όμως, η κατάσταση ξέφυγε εντελώς... Ο Μπουγαΐαδης στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, δεν συνεννοήθηκε με τον Αραμπατζή και την έστειλε στα δίχτυα της «Ενωσης».
Και εκεί έγινε γενικευμένο ντου στον αγωνιστικό χώρο. Πάνω από 200 οπαδοί της ΑΕΚ έτρεξαν και βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο με τους παίκτες, τους διαιτητές και τους προπονητές να τρέχουν στη φυσούνα και να μπαίνουν στα αποδυτήρια. Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν άμεσα την εμφάνιση τους. Χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και έστησαν τείχος μπροστά στη φυσούνα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Οι πάγκοι έσπασαν, μετακινήθηκαν. Τα σημαιάκια των κόρνερ έγιναν όπλο στα χέρια των οργισμένων οπαδών της ΑΕΚ που δεν μπορούσαν να «χωνέψουν» το γεγονός ότι η ομάδα τους έχανε, πλέον, με 1-0 και ήταν, πλέον, ορατό το ενδεχόμενο του υποβιβασμού.
ΑΕΚ: Αραμπατζής,Γκερέιρο, Φούντας, Φέτσης (67' Ρίκκα), Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Βλάχος, Ανάκογλου (83' Καραλής), Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (52' Μίνγκα), Καστσελάν, Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης.