Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο Αστέρας Δερβενίου πέτυχε το καλύτερο δυνατό φινάλε

spathoboyni entosΤο καλύτερο δυνατό φινάλε πέτυχε ο Αστέρας  Δερβενίου  μετά την χθεσινή εκτός έδρας νίκη του με 1 - 4 επί του Σαρωνικού Γαλατακίου , στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας και κατετάγει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας με συγκομιδή 50 βαθμών, όσους και ο Παννεμεατικός, αφήνοντας πίσω  ομάδες που πρωταγωνίστηκαν γιά τον τίτλο , όπως την Ελλάδα Βέλου και τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Μάλιστα τον τελευταίο τον άφησε πίσω με διαφορά 7 βαθμών.
Η ιστορική ομάδα της Δυτικής Κορινθίας, στον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών του πρωταθλήματος, πέτυχε 14 νίκες , 8 ισοπαλίες , ενώ ηττήθηκε ισάριθμες φορές.  Τα τέρματα γιά τον Αστέρα 58 υπέρ ( η 5η καλύτερη επίθεση) έναντι 31 ( η 3η άμυνα του πρωταθλήματος).
Ο προπονητής του Αστέρα κ. Μεϊμάρογλου. στον χθεσινό αγώνα, χρησιμοποίησε  πολλούς μικρούς στην ηλικία παίκτες (και ο νεαρός Τόνυ Τάφα έκανε την πρώτη συμμετοχή του στην ανδρική ομάδα), όπως άλλωστε κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές και έδωσε έτσι την ευκαιρία σε αρκετούς από αυτούς να δείξουν κατά πόσο μπορεί ο Αστέρας να βασιστεί σε αυτούς για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Σαρωνικός είχε και αυτός στη σύνθεσή του πολλούς νεαρούς, μιας και ο αγώνας δεν είχε για αυτόν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο Αστέρας ήταν πιο φρέσκος από τον αντίπαλό του και επεκράτησε στο γήπεδο, πετυχαίνοντας την 5η εκτός έδρας νίκη του μάλλον εύκολα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ότι για τον Αστέρα σκόραραν τέσσερες διαφορετικοί παίκτες, που για όλους ήταν το πρώτο τους τέρμα στην αγνωστική περίοδο. Επίσης ότι τα τέρματα αφιερώθηκαν στον αείμνηστο Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Βυζά, μιας και συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του και για το γεγονός αυτό κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην αρχή του αγώνα.

 Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να καθοδηγεί το ρυθμό του αγώνα με την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στο χώρο του κέντρου οι Μερκούρης, Φωλιάς, Πεθαίνος και Αντωνόπουλος. Έτσι η μπάλα παιζόταν συνεχώς προς την περιοχή του Σαρωνικού, αλλά τα σουτ των παικτών του Αστέρα ήταν άστοχα. Στο 13’ όμως ο Καπούς από δεξιά ξεφεύγοντας από δύο αντιπάλους γύρισε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, όπου ο Παπαδημητρίου με ξερό σουτ πέτυχε το 1 – 0. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά στο 19’ ο Μάρκελος με κεφαλιά λόμπα, ύστερα από κόρνερ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξελθόντα Κολιμάδη, αλλά ο Μερκούρης βρισκόμενος δίπλα στο δοκάρι πάνω στη γραμμή του τέρματος την απομάκρυνε με κεφαλιά. Ο Κουτρούλης σπατάλησε μια δική του εξαιρετική ενέργεια, όταν στο 26’ πέρασε τρεις αντιπάλους μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον εξερχόμενο τερματοφύλακα Αναργύρου. Στο 31’ ο Κουτρούλης και πάλι με ωραία κούρσα από δεξιά, έφθασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σαρωνικού και βρήκε τον Πεθαίνο μέσα στην περιοχή, ο οποίος με πλάτη προς το τέρμα άδειασε με προσποίηση δύο αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 2 – 0. Υπέροχη ενέργεια από τον Νίκο Πεθαίνο. Ακολούθησε στο 34’ το τρίτο τέρμα του Αστέρα, που πέτυχε ο Μερκούρης όταν ξεκινώντας από το χώρο του κέντρου ελίχθηκε μεταξύ τριών αντιπάλων και φθάνοντας κοντά στη μεγάλη περιοχή, σούταρε χαμηλά δίπλα από δοκάρι του Αναργύρου.

Στο β’ μέρος ο Αστέρας κατέβασε ρυθμό, μετά και τις αλλαγές παικτών που έκανε ο προπονητής του, αλλά ήταν περισσότερος επικίνδυνος από τον Σαρωνικό. Οι επιθετικοί του όμως Καραγιαννίδης και Πρίφτης φάνηκαν να μην πιστεύουν στο γκολ, μιας και τέσσερες πέντε φορές έφθασαν σε καλές θέσεις, αλλά σούταραν είτε άψυχα είτε πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 67’ ο Σαρωνικός μείωσε το σκορ με τον Μάρκελλο, που νίκησε κατά κράτος τους αμυντικούς του Αστέρα με ωραία κίνηση στην περιοχή και πλάσαρε από κοντά τον Κολιμάδη. Ο Αστέρας συνέχισε να είναι φλύαρος επιθετικά, αλλά έσφιξε περισσότερο αμυντικά και δεν κινδύνεψε άλλη φορά μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Σαρωνικός ζήτησε πέναλτι στο 72’ όταν ο Μετεβελής σταμάτησε τον Παππά μέσα στην περιοχή, όμως ο έμπειρος βοηθός κ. Ρούτσι που ήταν πάνω στη φάση έδειξε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Το πείσμα του Μετεβελή χάρισε στον Αστέρα ένα άλλο τέρμα, όταν στο 78’ διεκδίκησε την μπάλα που προς στιγμήν έχασε μετά από δική του εξαιρετική από τ’ αριστερά ενέργεια και στην κόντρα με τους αμυντικούς κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν περισσότερο διαδικαστικό.

Ο νέος διαιτητής κ. Μπούμπας, σ’ έναν εύκολο αγώνα όπου οι δυο ομάδες είχαν εκ προοιμίου καλές διαθέσεις, κατάφερε να οξύνει τα πνεύματα με τις αποφάσεις του. Διαμαρτυρίες πολλές υπήρξαν και από τις δύο ομάδες και γενικά χρειάζεται να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικός. Οι έμπειροι βοηθοί του κ.κ. Ψυχογυιός και Ρούτσι με τις υποδείξεις τους βοήθησαν πάρα πολύ στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Κουτρούλης, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς (34’ Καραγιαννίδης), Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου (80’ Τάφα), Μερκούρης, Πεθαίνος,  Καπούς (46’ Πρίφτης).

Ο προπονητής του Αστέρα , Στέφανος Μεϊμάρογλου μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ομάδος του επί του Σαρωνικού και με την ευκαιρία της λήξης του πρωταθλήματος δήλωσε:

"Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα, Δερβενίου, είχαν και σήμερα μία εκπληκτική απόδοση, και κυριάρχησαν στόν αγωνιστικό χώρο. Βγάλαμε στό παιχνίδι μας, πάθος, και εκπληκτικά τρεξίματα, και πολλές τελικές προσπάθειες. Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, και κλείσαμε νικηφόρα τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις για την τρέχουσα σαιζόν, και νομίζω ότι η κατάληψη της 5ης θέσης, είναι μία πολύ καλή διάκριση για την ομάδα μας, απο την στιγμή που είχαμε να ''διαχειριστούμε'', συγκεκριμένη σειρά αγώνων απο την ώρα που αναλάβαμε την τεχνική ηγεσία της ομάδος. Η ανοδική μας πορεία πιστοποιήθηκε με μία ακόμη νίκη, και αυτό ειναι πολύ σημαντικό. Επίσης, θέλω να τονίσω, ότι, όποιος δουλεύει ανταμοίβετε, και στο διάστημα των δύο μηνών που είμαι στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα Δερβενίου, είδα ποδοσφαιριστές, να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους, και να δείχνουν τεράστια αγωνιστική βελτίωση. Και μιλάω για τους ποδοσφαιριστές: Πεθαίνο Νίκο, Μετεβελή Βασίλη, Μερκούρη Αγγελο, Αντωνόπουλο Σταύρο, Φωλιά Νίκο, και άλλα παιδιά της ομάδος. Ενα μεγάλο μπράβο θέλω να πω σε όλα τα παιδιά, τους ποδοσφαιριστές μας."

Επίσης ο πορτιέρο αρχηγός του Αστέρα Nίκος Κολιμάδης δήλωσε
"Αλλη μια ποδοσφαιρικη χρονια έλαβε τέλος! Δόξα το Θεό χωρίς τον παραμικρο τραυματισμο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου. Τους εύχομαι καλη συνέχεια, είτε είμαστε μαζί είτε όχι! Ευχαριστω ολη τη διοίκηση του Αστέρα κ ιδιαίτερα τον πρόεδρο τον Γιάννη Σκερο γι αυτή τη δύσκολη ποδοσφαιρικη χρόνια που περάσαμε".