Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ντέρμπι «αιωνίων» για γόητρο και στο βάθος.... μάχες ζωής και θανάτου

Οι επιλογές του Μίτσελ για το ντέρμπι
Το μεγάλο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Πειραιά έχει εξασφαλίσει τον τίτλο και θα παλέψει για τη νίκη για προφανείς λόγους γοήτρου.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με την προπόνηση του Σαββάτου την προετοιμασία του για το κυριακάτικο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό και οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν ότι θα συνδυάσουν, στην αναμέτρηση με τους «πράσινους», καλή εμφάνιση και νίκη.
Ο τεχνικός των πρωταθλητών, Μίτσελ έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο ματς με το «τριφύλλι» και όλα δείχνουν ότι το βασικό σχήμα του Ολυμπιακού θα είναι το εξής: Τερματοφύλακας ο Μπάλας Μέγιερι και στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης των πρωταθλητών, ο Φρανσουά Μοντέστο, με τον Παπάζογλου να μένει στον πάγκο.
Στο κέντρο της άμυνας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και θ' αγωνιστούν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Μανωλά ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κοντρέρας έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Αριστερά στην αμυντική γραμμή των Πειραιωτών θα παίξει ο Χοσέ Χολέμπας.
Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Λιούμπομιρ Φέισα ενώ επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» ο Γιάννης Μανιάτης. Σε ότι αφορά τη θέση του επιτελικού μέσου, ο Μίτσελ φαίνεται πως επιλέγει τον Μασάντο και ο Ιμπαγάσα θα μείνει στον πάγκο, όπως και ο Γκρέκο.
Αναφορικά τώρα με το δεξί άκρο της επιθετικής τριάδας του Ολυμπιακού, ο Ισπανός κόουτς της ομάδας του λιμανιού είχε στα υπόψιν τον Βλαχοδήμο και τον Φουστέρ. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο 50χρονος τεχνικός επιλέγει για το βασικό σχήμα τον δεύτερο ενώ στο αριστερό άκρο θ' αγωνιστεί ο Αμπντούν. Τέλος στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» επίθεσης όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Τζιμπούρ και ότι ο Μίτσελ εγκατέλειψε τις σκέψεις για χρησιμοποίηση του Μήτρογλου στο αρχικό σχήμα.
Γεμάτο το «Καραϊσκάκη»
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα γεμίσουν το «Καραϊσκάκη» στο ντέρμπι και θα ενισχύσουν την ομάδα τους στην αναμέτρηση με τους «πράσινους». Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» έχουν μείνει απούλητα μόλις....82 εισιτήρια, τα οποία θα διατίθενται το πρωί στα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου.
Παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/4) η προετοιμασία των παικτών του Παναθηναϊκού, για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ο πρόεδρος των «πρασίνων» βρέθηκε στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας λίγο μετά το τέλος της προπόνησης για να ευχηθεί καλή καλή επιτυχία στους παίκτες. Αρχικά τα είπε για λίγο και με τον Γιάννη Βονόρτα, ενώ δείπνησε μαζί με όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ανανεώνοντας το... ραντεβού τους για το μεσημέρι της Κυριακής (θα συνοδεύσει την «πράσινη» αποστολή στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Γιάννης Βονόρτας, έστειλε... μηνύματα, «κόβωντας» από την 21μελή αποστολή τους Κουίνσι, Βελάσκες, Φορναρόλι και Κάιπερ.
Ο 53χρονος τεχνικός επέλεξε τους παίκτες που έκρινε πως είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα, αφήνοντας ακόμη εκτός (σε σχέση με το τελευταίο ματς κόντρα στον Πανιώνιο) και τον Φουρλάνο, μαζί με τον «λαβωμένο» Μαυρία.
Στο σημερινό πρόγραμμα, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με ζέσταμα και συνέχισαν με ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2». Στη συνέχεια έπαιξαν δίτερμα, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Ο Ταμπάκης προπονήθηκε ατομικά. Ο Μαυρίας υποβλήθηκε σε θεραπεία.
Το προβάδισμα για την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (με βάσει τα όσα έχει δείξει έως τώρα ο Βονόρτας) έχουν οι Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μπαρμπαρουσης και Φιγκερόα. Ο τελευταίος ήταν στους βασικούς στην τελική πρόβα πριν το clasico και όπως όλα δείχνου κερδίζει τη... μάχη με τον Τοτσέ για τη θέση στην κορυφή της «πράσινης» επίθεσης
Οι άλλοι αγώνες
Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στη Λιβαδειά κόντρα στον τοπικό Λεβαδειακό και θέλει τη νίκη για να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Καθοριστικό είναι και το ματς στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Αρης θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία, όπως και η ΑΕΚ, η οποία δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή της κόντρα στον Πανθρακικό, με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο της για πρώτη φορά.

Μάχη ζωής θα δώσει και η Βέροια στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Πλατανιά, όπως και ο ΟΦΗ κόντρα στον Ατρόμητο.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με ώρα έναρξης στις 19:00

ΚΥΡΙΑΚΗ
(ΟΑΚΑ) AEK-Πανθρακικός NS2
(Βικελίδης) Αρης-Αστέρας Τρίπολης NS6
(Βέροια) Βέροια-Πλατανιάς
(Λειβαδιά) Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ NS3
(Ηράκλειο) ΟΦΗ-Ατρόμητος
(Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός NS1
(Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Ξάνθη NS7
(Ιωάννινα) ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 28 αγώνες)
1. Ολυμπιακός             61-14 73
2. ΠΑΟΚ                     43-19 56
3. Αστέρας Τρίπολης   38-19 53
4. Ατρόμητος               23-20 42
5. ΠΑΣ Γιάννινα           27-22 41
. Ξάνθη                          25-23 38
7. Παναθηναϊκός           28-27 36
8. Πανιώνιος                  31-37 35
9. Λεβαδειακός              21-32 34
10. Πλατανιάς                27-37 33
11. ΟΦΗ                        30-42 31
12. ΑΕΚ                         21-32 30
. Βέροια                         23-32 30
. Πανθρακικός               25-32 30
15. Αρης                        27-39 29
16. Κέρκυρα                  15-38 20

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.