Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαδέχτηκε την Αλέκα Παπαρήγα στην ηγεσία του ΚΚΕ με… χρονοκαθυστέρηση

Aleka-Papariga-Dimitris-Koutsoumpas
“Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα”.
Αυτό είναι το κείμενο του δελτίου Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ λίγο πριν τις 01.00 τα ξημερώματα, ενημερώνοντας για την αλλαγή ηγεσίας στο Κόμμα, και την αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα από το αξίωμα της Γενικής Γραμματέως, μετά από 22 χρόνια.
Η αλλαγή ηγεσίας είχε προαναγγελθεί τις τελευταίες μέρες, το ΚΚΕ ωστόσο κινήθηκε στα χνάρια του… μυστικισμού. Αρχικά, αποκλείστηκαν από το Συνέδριο αιρετικές φωνές που ζητούσαν μεγαλύτερη ανανέωση και τολμηρή στρατηγική, όπως ο Νίκος Μπογιόπουλος, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου, και να ολοκληρωθούν χθες βράδυ, αντί για σήμερα, όπως έγραψαν τα “Υστερόγραφα”.
Τελικά, η ανακοίνωση για την αλλαγή ηγεσίας ήρθε τις πρώτες πρωινές ώρες, με ένα δελτίο Τύπου… τριών γραμμών. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πάντως, ο οποίος εξελέγη νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, είχε θεωρηθεί το απόλυτο φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση και πριν από μερικά χρόνια, όταν παραιτήθηκε από τον “Ριζοσπάστη” και ανέλαβε τις διεθνείς σχέσεις του ΚΚΕ.
Εθεωρείτο πάντα στέλεχος πολύ κοντά στην Αλέκα Παπαρήγα, η διαδοχή ωστόσο δεν ερχόταν, και ο ίδιος παρέμενε σε θέση αναμονής. Τελικά, είναι πλέον ο ηγέτης του ΚΚΕ, έστω και με… χρονοκαθυστέρηση.

Το ΚΚΕ ενημερώνει… ποιός είναι ο Κουτσούμπας
Τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

ysterografa.gr