Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Oι δράσεις του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι δράσεις του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Την τελευταία εβδομάδα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού στον Αρχαιολογικό χώρο των Ισθμίων οι οποίες και θα συνεχιστούν. Επίσης, συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς δράσεις που έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό παράπλευρων εκτάσεων οδικών αξόνων υψηλής επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα στο τμήμα του οδικού δικτύου από τον Ισθμό έως την ανατολική είσοδο της πόλης της Κορίνθου. Ανάλογες εργασίες θα συνεχιστούν και σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, όπως από την διασταύρωση της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Ισθμού προς Επίδαυρο, στην Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου, καθώς και σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών.

Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι οι δράσεις που ξεκινούν στα σχολεία του Νομού, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έχουν να κάνουν με την ευαισθητοποίηση των μαθητών κι εκπαιδευτικών  στην ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την υποστήριξη προγραμμάτων αντιμετώπισης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στα πλαίσια των ενημερωτικών αυτών συναντήσεων, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι ημερίδες ενημέρωσης με θέμα την ανακύκλωση, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, από υπαλλήλους του τμήματος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και Περιβαλλοντολόγους Μηχανικούς που απασχολούνται στα πλαίσια του  Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν όλο τον μήνα, σε επιλεγμένα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ