Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

''Η τρομοκρατία πλέον απειλεί την κοινωνία''


Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς με τον Νίκο Δένδια για την βομβιστική επίθεση στο Mall, την οποία καταγγέλουν όλα τα κόμματα.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη της βόμβας στο Εμπορικό Κέντρο The Mall στο Μαρούσι, και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα που στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν παιδιά.
Η εύλογη απορία όλων είναι το εαν συνδέεται η σημερινή επίθεση με το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ που παραμένει ''ορφανό'' αφού καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν το έχει αναλάβει.

Με απόλυτο τρόπο καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση και ο ΣΥΡΙΖΑ.
''Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι. Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας . Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση'' .

Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει την καταδίκη της για την επίθεση στο "The Mall", όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. ''Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά.Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία'' αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών ζητάει με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή.
''Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών''.

Ανακοίνωση έβγαλε αμέσως και το ΚΚΕ που καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. ''Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού''.