Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο Σαμαράς θα συναντηθεί τον Μάρτιο με τον Ομπάμα. Συνάντηση πολλαπλής σημειολογίας και ουσίας για την Ελλάδα

Antonis Samaras
Στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να βρεθεί τον Μάρτιο ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να έχει επίσημη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και σειρά επαφών με εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ομογένειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, αυτή την περίοδο ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού, στο οποίο το Μέγαρο Μαξίμου δίνει, όπως είναι φυσικό, μεγάλη σημασία. Θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο ως Πρωθυπουργού, με την Ελλάδα να έχει αποφύγει τη χρεοκοπία, και να επιχειρεί να ανασυνταχθεί, αφήνοντας πίσω το διαρκές “φλερτ” με την έξοδο από την ευρώ και την αποσταθεροποίηση.
Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα άλλωστε στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ελλάδας, ασκώντας πίεση στην Άνγκελα Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηρίξουν την Αθήνα σε μια δύσκολη συγκυρία, όταν στο Βερολίνο αλλά και τις Βρυξέλλες ακούγονταν πλείστες φωνές για έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, αντί να συνεχιστεί η βοήθεια μέσω των Μνημονίων.

ysterografa.gr