Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Χαιρέτα μου... τον Πλάτανο! Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-0.

Χαιρέτα μου... τον Πλάτανο!

Ο ήρωας (Καπίνο) επί 86 λεπτά, έγινε μοιραίος στο 87' και ο Παναθηναϊκός έχασε στη ρεβάνς του Κυπέλλου από τον Πλατανιά (1-0), έμεινε (και) εκτός Κυπέλλου και σκέφτεται τα χειρότερα.

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να παίξει στα Περιβόλια, στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου, με όπλο... το σκορ του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Όχι για να επιβληθεί, όχι για να κυριαρχήσει, όχι για να δείξει εξαρχής στον Πλατανιά ότι αυτός θέλει την πρόκριση και θα την πάρει. Και τελικά το πλήρωσε.
Οι Κρητικοί, σαφώς ανώτεροι, νίκησαν τους «πράσινους» 1-0, με γκολ του Αναστασάκου στο 87' και με δεδομένη την ήττα τους με 2-1 στο πρώτο ματς στο «Σπύρος Λούης» πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και «ξέραναν» τον Παναθηναϊκό.
Ενας Παναθηναϊκός που έχασε το βασικό του στόχο από τα τέλη Γενάρη και πλέον μένει με την προσπάθεια να μπει στα πλέι οφ. Το «τριφύλλι» είναι στην 9η θέση με 22 βαθμούς, στο -5 από τον 5ο Λεβαδειακό αλλά και στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Οσο για τον Πλατανιά; Επαιξε για τη νίκη, είχε την κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία σε όλο το ματς και τις 3 μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο στις οποίες ο Καπίνο έγινε ήρωας. Ομως ο τερματοφύλακας των «πράσινων» ευθύνεται για το γκολ με την ασταθή απόκρουση στο σουτ του Κάλαϊτζιτς, με αποτέλεσμα ο Αναστασάκος να σκοράρει από κοντά.
Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καστέλς στον Μαυρία στο 58' (δύσκολη φάση, φαίνεται ότι έχουν δίκιο) και οι γηπεδούχοι για κράτημα του Μπουμσόνγκ στον Τσιντί στο 77' (το ριπλέι δεν τους δικαιώνει). Στον Μάνταλο πάντως μπορεί να «καταλογιστεί» ότι δεν κράτησε τις καθυστερήσεις που έπρεπε στο τέλος (το 3λεπτο ήταν «φτωχό»).
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, σε αργό ρυθμό, με πολλά λάθη εκατέρωθεν και χωρίς φάσεις. Όπως, δηλαδή, ήθελε ο Παναθηναϊκός, με βάση την αγωνιστική του εικόνα. Οι «πράσινοι» επέλεξαν να μείνουν πίσω, να κλείσουν τους διαδρόμους, να δώσουν χώρους στους γηπεδούχους και να «ψάξουν» το γκολ σε αντεπιθέσεις, χωρίς να ρισκάρουν το παραμικρό.
Δική τους ήταν η μεγάλη ευκαιρία του 45λεπτου με τον Τοτσέ στο 24' (δεν βρήκε την μπάλα σχεδόν εξ' επαφής), ενώ είχαν και άλλα δύο σουτ με τους Σο (10') και Σισοκό (18') και ένα άστοχο φάουλ του Τοτσέ (35'). Στο ίδιο διάστημα, ο Πλατανιάς είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή μπάλας, αλλά όχι τρόπο να μπει απειλητικά στην περιοχή του Καπίνο. Ετσι, περιορίστηκε σε δύο μακρινά σουτ των Αργυρόπουλου (22') και Ναζλίδη (41').
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Τοτσέ (46'), ωστόσο «σφραγίστηκε» από την ανωτερότητα του Πλατανιά. Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους, κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ιδίως στο τελευταίο 20λεπτο πίεσαν τους «πράσινους», περιορίζοντάς τους σε παθητικό ρόλο.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσιντί (49') και Μαραγκουδάκη (65' και 69'), με τον Καπίνο να πραγματοποιεί τρεις σωτήριες επεμβάσεις. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 78' με τον Σισοκό, ζήτησε πέναλτι στο 58' σε μαρκάρισμα του Καστέλς στον Μαυρία , όπως και ο Πλατανιάς για κράτημα του Μπουμσόνγκ στον Τσιντί στο 77'.
Ο Αναστασιάδης γύρισε στο 71' το σύστημα σε 4-4-2 με την είσοδο του Αναστασάκου αντί του Μαραγκουδάκη και μετά το 80' σε 4-2-3-1 με τον Δέντσα αντί του Μιρτσέτα και είδε τους παίκτες του να εντείνουν τις προσπάθειές τους για το γκολ-πρόκρισης και το πέτυχαν στο 87' με το κοντινό πλασέ του Αναστασάκου μετά την ασταθή επέμβαση του Καπίνο σε σουτ του Κάλαϊτζιτς.
Ο Φάμπρι «φρέσκαρε» το άκρο της μεσοεπιθετικής λειτουργίας με τον Μπαρμπαρούση αντί του Μαυρία στο 80', με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερους χώρους στο τέλος και να προσπαθεί να βγει μπροστά.
Ωστόσο, αυτός δέχθηκε το γκολ και στη συνέχεια... έτρεχε. Ο Φάμπρι αποβλήθηκε μετά το γκολ για διαμαρτυρίες (ζητά αλλαγή στο πλάγιο στην αρχή της φάσης του γκολ) και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως το μόνο που είχε να «δείξει» ήταν ένα άστοχο μακρινό σουτ του Σο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης (57' Κανακούδης), Καστέλς, Ποτουρίδης, Κάλαϊτζιτς, Τετέ, Μαραγκουδάκης (71' Αναστασάκος), Μιρτσέτα (80' Δέντσας), Ναζλίδης, Τσιντί.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σο, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας (80' Μπαρμπαρούσης), Σισοκό, Τοτσέ

sentragoal.gr