Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 – Τι πληρώσαμε και σε ποιους!

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα – απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»! - Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως; - Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο; - Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας; - Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των … «συμμάχων» μας; Ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν μόνο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα εκ της Εθνικής παλιγγενεσίας με την Επανάσταση του 1821.

18-4-1964 KATA ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗΝ 400.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΕΔΑΝΕΙΣΕΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ



http://kentripotideas.blogspot.gr/2012/08/50.html#more

Το “κούρεμα” που τρέμουν οι κερδοσκόποι

Το σενάριο που διακινεί η εφημερίδα Wall Street Journal, περί του ενδεχομένου νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, μετά από σχετικές προτροπές, συστάσεις… εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τις χώρες της ευρωζώνης, είναι το σενάριο που συναντούν οι διεθνείς κερδοσκόποι μονάχα στα πιο σκοτεινά και γκρίζα όνειρά τους. Δηλαδή, στους εφιάλτες τους.
Επειδή αυτή τη φορά, το «κούρεμα» δεν θα αφορά τον ιδιωτικό τομέα, αλλά τον δημόσιο. Δηλαδή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της ευρωζώνης, που ουσιαστικά θα κληθούν να απομειώσουν ελληνικό χρέος το οποίο βρίσκεται μέσω ομολόγων στην κατοχή τους, ώστε η «μαύρη τρύπα» της Αθήνας να μειωθεί στο 100% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μια τέτοια μείωση χρέους θα το καταστούσε βιώσιμο. Επομένως, θα έδινε ουσία, νόημα και περιεχόμενο στη συνέχιση της προσπάθειας στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για σχέδιο το οποίο έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση Ομπάμα, δια χειρός του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, τις λεπτομέρειες του οποίου έχει… εκλαϊκεύσει η Κριστίν Λαγκάρντ, άλλοτε κορυφαία υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης, στην κυβέρνηση Φιγιόν, και σημερινή Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.
Η… ταμπακιέρα βέβαια βρίσκεται αλλού. Οι εμπνευστές του νέου «κουρέματος» κατανοούν ότι μονάχα αν δεχτούν να υποστούν οικονομική ζημιά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης, θα σταματήσουν… δια βίου τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά και συνολικά του κοινού νομίσματος. Επειδή θα έχουν δώσει πολλά, ώστε να διακινδυνεύουν από τους… παπαγάλους των αγορών.
statesmen.gr

Κάτι ήξερε ο Μητσοτάκης…

Αν πράγματι η ζωή κάνει κύκλους, φανταστείτε πόσο… στρογγυλοί είναι εκείνοι οι οποίοι απαντώνται στην πολιτική. Σαν σήμερα, το 1992, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία κακοποιήθηκε από τον λαϊκισμό ενός ΠΑΣΟΚ που επέστρεφε καλπάζοντας στην εξουσία, ψήφιζε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.
Ένα νομοσχέδιο φυσικά που δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη, καθώς ο τότε πρωθυπουργός είχε… παραβλέψει το βαθύτερο νόημα της ιστορικής ρήσης του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Στην επικαιροποιημένη μορφή της, εκείνη η φράση εννοούσε… το δίκιο του συνδικαλιστή, και του κόμματος το οποίο εκείνος υπηρετούσε, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν φυσικά το ΠΑΣΟΚ.
Ποιος θα ξεχάσει τις απείρου κάλους σκηνές, με τους συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών να ξεγυμνώνουν και να διαπομπεύουν στο δρόμο συναδέλφους τους, αλλά και όσους… τόλμησαν να πιστέψουν ότι στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται. Δεν…
Έτσι, εκείνη η μεταρρύθμιση, που θα έθετε τις βάσεις για μια ποιοτική αλλαγή στη νοοτροπία του ελληνικού δημοσίου, και θα προσέφερε στην οικονομία της αγοράς το ερέθισμα να απαλλαγεί από τα δεσμά της, δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Είκοσι χρόνια μετά, τρεις πολιτικοί αρχηγοί δίνουν μάχη για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία. Και επιταχύνουν τη δρομολόγηση αντίστοιχων ιδιωτικοποιήσεων, υπό τον φόβο των συνδικαλιστών που παραμένουν… μαζί μας. Έστω και έχοντας μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

MANOΣ OIKONOMIΔΗΣ/ statesmen.gr

Το ψυχογράφημα του κτήνους της Πάρου



Ατομο πολύ επικίνδυνο που δεν είναι ψυχιατρικά άρρωστο και που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο εγκληματίας της Πάρου. Τι λέει στο Newsit o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.
Κανένα ελαφρυντικό δεν μπορεί να επικαλεστεί το ανθρωπόμορφο τέρας που κακοποίησε και χτύπησε την μικρή Μυρτώ στις 22 Ιουλίου στην Πάρο και που ομολόγησε κυνικά τις πράξεις του σύμφωνα με την αστυνομία. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Ο 21χρονος Πακιστανός αφού έκανε ότι έκανε, συνέχισε τη ζωή του με μνημειώδη ψυχραιμία και οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο διαφυγής του από την Ελλάδα. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Νewsit o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας "η συμπεριφορά του εγκληματία της Πάρου δείχνει ότι δεν είναι ψυχιατρικά άρρωστος. Αρα λοιπόν αυτό δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ του και πως συνάγεται αυτό. Από τον τρόπο που μιλάει, τον τρόπο που τα διηγήθηκε, τον κυνισμό του, το ότι έπραξε όλα αυτά που έπραξε και σηκώθηκε και έφυγε, κρύφτηκε και προσπάθησε να δραπετεύσει και πήγε στο προξενείο του να ζητήσει επαναπατρισμό.

Αρα αυτός ο 21χρονος άνθρωπος τι είναι; Είναι ένας βαριά διαταραγμένος χαρακτήρας, μια βαριά διαταραγμένη προσωπικότητα. Ολα αυτά που έκανε, ο τρόπος που τα αντιμετώπισε και ο τρόπος που τα παρουσίασε δείχνει ότι είναι ένας ψυχοπαθητικός, πάσχει δηλαδή από μια ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας.

Είναι οι άνθρωποι που κλέβουν, χτυπάνε, βασανίζουν, δολοφονούν, μπορούν να κάνουν τα πάντα αλλά δε μετανιώνουν ποτέ και δυστυχώς δεν τους ενδιαφέρει τι θα απογίνει το θύμα τους ή τι θα πει η κοινή γνώμη. Ανθρωποι τέτοιοι υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας και μπορεί κάποια στιγμή να φτάσουν μέχρι το έγκλημα. Είναι δυσάρεστο για κάποιον να παραδέχεται μια δολοφονία, ένα έγκλημα ή μια κακοποίηση αλλά για αυτούς τους τύπους αυτό δεν είναι καθόλου δυσάρεστο. Οπως το κάνανε με τον ίδιο τρόπο το παρουσιάζουν".

Η διαταραχή προσωπικότητας είναι αρρώστια; Οχι λέει ξεκάθαρα ο κύριος Σούρας και συνεχίζει "δεν είναι αρρώστια και κανείς δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσει αυτό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ειναι ψυχιατρικά άρρωστος, είναι ψυχοπαθητικός άνθρωπος με αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας που φτάνει μέχρι εκεί που έχει φτάσει χωρίς να μετανιώνει για τίποτα.

Οι ψυχοπαθητικοί άνθρωποι όχι μόνο έχουν ψυχραιμία αλλά είναι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Τα λένε, τα πράττουν, τα ξαναλένε, τα παρουσιάζουν χωρίς να υπάρχει καθόλου συναισθηματική φόρτιση. Σαν να μιλούν για κάποιον άλλον. Σαν να διηγούνται μια ιστορία, σαν να έχουν πάει κινηματογράφο, να έχουν δει μια ταινία και να τη διηγούνται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία συναισθηματική συμμετοχή σε τίποτα. Είναι άνθρωποι πάρα πολλοί επικίνδυνοι, διότι μπορούν να ξεκινήσουν από την παραμικρή παραβατικότητα και να φτάσουν μέχρι το έγκλημα.

newsit.gr

Πρόκειται για παρα πολύ επικίνδυνα άτομα τα οποία χρήζουν πραγματικής τιμωρίας" είπε τέλος ο κύριος Σούρας.

Ο 21χρονος Πακιστανός οδηγήθηκε πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο Σύρου για να απολογηθεί στον ανακριτή κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην τον λιντσάρουν οι εξαγριωμένοι πολίτες.

Καμίνι όλη η χώρα από σήμερα - Στους 42 το θερμόμετρο


Νέο κύμα καύσωνα απο σήμερα σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 42 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, Τρίτη και Τετάρτη η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Την Παρασκευή η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Οι οδηγίες για τις ημέρες καύσωνα είναι γνωστές: ανοιχτόχρωμα ρούχα, πολλά υγρά, όχι βαριά φαγητά και όχι άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο!

Διαβάστε εδώ πώς να αντιμετωπίσετε τους 42 βαθμούς

Η  πρόγνωση για την Τρίτη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 41 και τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 38 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου.

Αττική Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
.

Τετάρτη 08-08-2012 Καιρός: αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και τοπικά τους 39, στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς.

Πέμπτη 09-08-2012 Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Παρασκευή 10-08-2012 Καιρός: αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Σάββατο 11-08-2012 και Κυριακή 12-08-2012 Καιρός: στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βορειοδυτικό Αιγαίο νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το Σάββατο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, την Κυριακή όμως θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

London 2012 : Οι Ελληνικές συμμετοχές της Τρίτης


Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και της 11ης μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου με πολλές συμμετοχές Ελλήνων αθλητών.
Με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ο Βασίλης Τσολακίδης αγωνίζεται την Τρίτη (16:00 ώρα Ελλάδας) στον τελικό του δίζυγου, στη «North Greenwich Arena», κατά την 11η ημέρα των Ολυμπιακών του Λονδίνου.

Ο Ελληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος στο συγκεκριμένο όργανο ήταν δεύτερος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί έκτος κατά σειρά και θα προσπαθήσει, με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, να συγκεντρώσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Spiegel:Ο Τσίπρας είναι ο δεύτερος πιο επικίνδυνος πολιτικός στην Ευρώπη!

Έγινε και αυτή η λίστα. Και φυσικά θα περιελάμβανε και εναν έλληνα. Το περιοδικό Spiegel έφτιαξε λίστα με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς». Τι εννοεί με αυτό; Εννοεί εκείνους τους πολιτικούς που κατά την εκτίμησή του «προσπαθούν να αποκτήσουν πολιτικό πλεονέκτημα με φθηνό λαϊκισμό».Το περιοδικό περιλαμβάνει στη λίστα τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και δύο Γερμανούς πολιτικούς που συντηρούν την εχθρική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας την «παραδειγματική» αποπομπή της από το ευρώ.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το περιοδικό αναφέρει: «Η πιο πρόσφατη πρότασή του είναι περίπου, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί απλώς να συζητήσει με την τρόικα, και θέλει να «ποινικοποιήσει» την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων».

«Έχει χαρακτηριστεί "ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης", καθώς ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα η οποία "κυνηγά" την κυβέρνηση, υπολογίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ» υποστηρίζει το Spiegel.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της λίστας, το περιοδικό αναφέρει τον Μάρκους Ζέντερ -υπουργό Οικονομιών της Βαυαρίας- που είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της».

Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας του CSU (αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία) και με την ίδια λογική μπαίνει και αυτός στη λίστα του Spiegel.

Στη λίστα βρίσκεται και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι -επειδή, αφού πρότεινε ως οριστική λύση για την κρίση, «να τυπώσει περισσότερα ευρώ η ΕΚΤ», μίλησε για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, πέραν «των λαϊκιστικών αναφορών του για το ευρώ με τα οποία θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία».

Τον κατάλογο συμπληρώνουν η Μαρίν Λε Πεν, αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο Τίμο Σόινι, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών», ο Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ του «Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου», ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPO, ο Ολλανδός «πρότυπο λαϊκιστή», κατά το Spiegel, Χερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Πωλούνται όσο όσο – Όλη η λίστα με τις αποκρατικοποιήσεις που έρχονται


Το κτίριο της ΓΑΔΑ κι εκείνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού είναι ανάμεσα στα 28 ακίνητα του Δημοσίου, στα οποία χθες μπήκε η ταμπέλα... πωλείται!
Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα συναντηθούν για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ωρών. Και αυτή τη φορά, στο τραπέζι θα είναι και οι αποκρατικοποιήσεις.

Οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας έδωσαν νέο ραντεβού, το δεύτερο σε δυο μέρες, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο συζήτησης τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και την κατάσταση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οι τρεις συζήτησαν για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη Δευτέρα, όταν συμφώνησαν ότι πρέπει να...

Δάκρυα για τους λαθραίους, αναλγησία για τους Έλληνες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
 
Είναι προφανές, γνωστό και παραδεκτό ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι διακριτός, θεσμοθετημένος και σημαντικός για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κοινοβουλευτισμού.

Αυτό που ζούμε, όμως, αυτές τις μέρες, που η χώρα παραπαίει και κλυδωνίζεται στο χείλος του γκρεμού, είναι η επιτομή του παραλογισμού.

Αυτές τις μέρες διεξάγεται μια επιχείρηση με σκοπό η χώρα να απαλλαγεί από τις ορδές των λαθρομεταναστών.

Αλλά πριν καλά-καλά ξεκινήσει η επιχείρηση, άρχισε ο καθένας να λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Άλλος ότι πρόκειται περί… πογκρόμ και πλήγματος στα ανθρώπινα δικαιώματα, συνδεόμενου μάλιστα με την επέτειο της… 4ης Αυγούστου (ΣΥΡΙΖΑ), άλλος ότι επιβαρύνονται οι περιοχές όπου μεταφέρονται οι λαθρομετανάστες (Ανεξάρτητοι Έλληνες), άλλος ότι το μέτρο είναι αναποτελεσματικό (Χρυσή Αυγή).

Όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν προτείνεται κάτι άλλο.

Ασύλληπτο ! Στην εορτή της Παναγίας στις 15 Αυγούστου θέλουν κι΄ αυτοί να επιδείξουν το Ισλαμικό Ραμαζάνι τους !








Κι΄ ενώ πλησιάζει η μεγάλη και πένθιμη Ορθόδοξη Χριστιανική εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, πού ως γνωστόν γίνεται στις 15 Αυγούστου, κάποιοι πονηροί διοργανωτές πού βρίσκουν εύκολα είσοδο στα Υπουργεία και στους Οργανισμούς ενώ κάποιοι άλλοι καημένοι φιλοπάτριδες Έλληνες πατριώτες δεν μπορούν ούτε να τά πλησιάσουν ( όπως καί άλλοτε έχουμε σημειώσει ώς http://patrablog.blogspot.com ), βρήκαν την μέρα και την εορτή της Θεοτόκου για να κάνουν και οί Μουσουλμάνοι τις ίδιες μέρες το μπαϊράμ ραμαζάνι τους…
Αυτοί λοιπόν οί Ισλαμιστές, Τούρκοι, Αφγανοί, Πακιστανοί, και πάει λέγοντας, ( βοηθούμενοι και από κάποιους άλλους μισέλληνες καί ανθέλληνες πού σε κάθε εποχή υπάρχουν…), απόγονοι εκείνων των Μωαμεθανών πού κατέσφαζαν τους Έλληνες για 400 περίπου χρόνια μέχρι την ώρα πού καταδιωκόμενοι από τους Έλληνες επαναστάτες και οπλαρχηγούς επέστρεψαν στην πατρίδα τους, βρήκαν τώρα την χρυσή ευκαιρία να κάνουν εδώ και τις γιορτές τους…

Διαβάστε περισσότερα »

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι του Ευριπίδη στο Ξυλόκαστρο

Την Παρασκευή το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο, Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης σε μια παραγωγή της 5ης ΕΠΟΧΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, με τους ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ [Κλυταιμνήστρα], ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑÏΝΑΣ [Αγαμέμνων] ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ [Ιφιγένεια], MHNAΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ [πρεσβύτης]. Είσοδος: 17€, φοιτητικά, μαθητικά 12€ και ανέργων 10 €

Θεατρική παράσταση «Δεν βλέπω δεν ακούω δεν μιλάω»

4495-450
Την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ, στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, θεατρική παράσταση «Δεν βλέπω δεν ακούω δεν μιλάω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Παίζουν Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπύρος Σπαντίδης, Δήμητρα Στογιάννη.
Είσοδος 18€ / 15€ άνεργοι – φοιτητικό μαθητικό – ευπαθείς ομάδες.
Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.
Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!

Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων κατά τις ημέρες του καύσωνα σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του καύσωνα διαθέτει στο κοινό τις ακόλουθες κλιματιζόμενες αίθουσες:
1. Κ.Α.Π.Η. στο Ξυλόκαστρο
2. Κ.Α.Π.Η. στο Δερβένι
3. Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: κ. Περικλής Μενούνος 6973-986683 κ. Χριστίνα Καζάνη 6947-892874

Under the Moonlight with Jazz Boite

jazz boite 8 8 2012-01

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς "Άγγελος Σικελιανός" υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς διοργανώνει μουσική συναυλία Jazz μουσικής με το συγκρότημα Jazz Boite στις 8/8/2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:00 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς.
Η εκδήλωση με την ονομασία Under the Moonlight with Jazz Boite υπόσχεται 2 ώρες ηρεμίας και χαλάρωσης κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι δίπλα στο κύμα με απαλούς ήχους Jazz και Soul.
Σπύρος Ξυπολόπουλος
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγγελος Σικελιανός"

2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή επενδυτικών σχεδίων στο Πρόγραμμα LEADER Β. Πελ/σου

Περίληψη της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή επενδυτικών σχεδίων στο Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER Βόρειας Πελοποννήσου, η οποία προβλέπει Διαγωνισμό με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012.
perilipsi_prosklisis.pdf