Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνια!!!


καθε αλλο άνθρωπο πάνω στη γη Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ενα μικρο χωριό της
Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πηγε σχολείο. Τοτε ηταν
υπεραρκετό. Μετα ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς οπου δούλεψε
και μάζευε ιατρικά φυτά...
Μεγαλωσε 180 παιδια ενώ οι 23 γυναικες που είχε πέθαναν πολυ πριν απο τον ίδιο.

Διαβάστε την σύντομη ιστορία του ανθρώπου που έζησε περισσότερο απο...

Σύμφωνα με τους New York Times μετα απο αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε
τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας
Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπιτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο ειναι το
μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε:
«Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν
περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος»

Οι άνθρωποι τοτε απορούσαν που ο Λι δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και
μάλιστα φαινόταν πολυ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν απο
την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους
που δεν ζούσε πια..

Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια
ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677.

Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι
χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.

Λέτε ο Λι να είχε ξεχάσει τα γενέθλια του; Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο
άνθρωπος που εχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια ειναι ένας γάλλος (122
χρόνια και 164 μέρες).

Γιατί οι κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Λι. Είναι δυνατόν ένας
άνθρωπος να εχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;

Η υπόθεση είναι υπό έρευνα αλλά οπως και να’ χει, είναι μια ιστορία με
μεγάλο ενδιαφέρον...

Dinatos

Το Ρεμπέτικο Τραγούδι και ο Έρωτας

Εκπομπή με τις «Ρεμπέτικες Ρίζες»  

Οι «Ρεμπέτικες Ρίζες»  ο Βαγγέλης Ιωαννίδης ( μπουζούκι - τραγούδι),η  Αγγέλα Καρδάση( τραγούδι), ο Χρήστος Σιώπης ( κιθάρα – τραγούδι ) και ο  Ανδρέας Κοντογεωργίου ( μπαγλαμάς - τραγούδι) μας παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον έρωτα με ρεμπέτικα τραγούδια. 
Δείτε την εκπομπή «Focus στο Ρεμπέτικο» πατώντας ΕΔΩ  , ΕΔΩ και ΕΔΩ

Focus Web TV

Νίκος Νικολόπουλος:Η μείωση του χρόνου της μετενέργειας αποδείχθηκε ατελέσφορη και αντιπαραγωγική. απαιτείται η άρση της ρύθμισης αυτής και η μετενέργεια να επανέλθει στα προηγούμενα χρονικά όρια

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ζήτημα της μετενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προϊόν συμφωνίας Εργοδοτών και Εργαζομένων, εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την εργασιακή ειρήνη στην αγορά εργασίας. Η μείωση του χρόνου της μετενέργειας αποδείχθηκε ατελέσφορη και αντιπαραγωγική. Μόνη επίπτωση, ο περιορισμός του χρόνου μέσα στον οποίο τα συμβαλλόμενα μέρη θα μπορούσαν να διαβουλευτούν και να συμφωνήσουν μια νέα Σύμβαση Εργασίας, χωρίς να μειωθούν οι αμοιβές των εργαζομένων.
Σήμερα απαιτείται η άρση της ρύθμισης αυτής και η μετενέργεια να επανέλθει στα προηγούμενα χρονικά όρια. Σε αυτό, άλλωστε, συμφωνούν οι Εκπρόσωποι τόσο των Εργοδοτών, όσο και των Εργαζομένων.
Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τις μειώσεις των μισθών και υποστηρίζει τη λειτουργία των Κοινωνικών Συμφωνιών και Συλλογικών Συμβάσεων.
Μετά τις 17 Ιουνίου θα επαναδιαπραγματευτεί νομοθετικά τη μετένεργεια των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Channel 4 στην Αγγλία

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Channel 4 στην Αγγλία. Ξεκινάει να δίνεται στα Αγγλικά, συνεχίζει στα Ελληνικά, στον Βρετανό δημοσιογράφο.

Ο κ. Τσίπρας παρομοιάζει τον εαυτό του ως έναν εκ των πρωταγωνιστών στον ψυχρό πόλεμο. Απειλεί με περισσή αλαζονεία  ότι θα πατήσει το κουμπί των πυρηνικών,  ουσιαστικά για να σκοτώσει όλους τους Έλληνες!!!!

  • Ερώτηση: Βασικά, η επιλογή του David Cameron και άλλων ηγετών που λένε ότι αντιμετωπίζει η Ελλάδα – λέτε ότι δεν υπάρχει καμία επιλογή, ώστε να μπορείτε να έχετε την πίτα και να την τρώτε, μπορείτε να παραμείνετε στο ευρώ και να καθορίσετε τη λιτότητα. Είναι σωστό αυτό;

Αλέξης Τσίπρας: "Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ισοδύναμη με εκείνη που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των ημερών του ψυχρού πολέμου. Και οι δύο πλευρές είχαν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους και οι δύο πλευρές απείλησαν να πατήσουν το κουμπί και να το ενεργοποιήσουν. Όταν έχετε να αντιμετωπίσετε έναν ψυχρό πόλεμο, καμία πλευρά δεν θα υποχωρήσει, έτσι και τώρα δεν περιμένουμε  την κυρία Merkel ή τον κύριο Cameron να υποχωρήσουν".

  • Διότι, αν δεν υπάρξει συμβιβασμός, όταν τον Ιούλιο η χώρα σας δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλει τις συντάξεις και τους μισθούς στους ανθρώπους σας, αν τα χρήματα από το πακέτο διάσωσης αποσυρθούν;

"Ναι, αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή. Η Ελλάδα έχει ένα βασικό έλλειμμα 2 δισ. ευρώ, χωρίς να λάβουμε υπόψη την ύφεση. Και αυτό είναι μια μεγάλη απειλή που η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί, λέγοντας ότι θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση.
Από την άλλη πλευρά, το πλεονέκτημά μας είναι ότι αν τα κεφάλαια σταματήσουν να έρχονται, θα πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα φαινόμενο ντόμινο στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλη την Ευρώπη και θα δημιουργήσει μια καταστροφική θύελλα σε όλη την Ευρώπη. Αυτό ακριβώς εννοούσα πριν.
Και οι δύο πλευρές διαθέτουν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους. Και το μεγάλο ζήτημα είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση, έτσι ώστε καμία από τις δύο πλευρές να πιέσει το κουμπί, γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να ωφεληθεί κανείς".


NON PAPER

Δήμοι: Ξεμπλοκάρουν οι 10.000 προσλήψεις για έκτακτες ανάγκες

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους δήμους προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες σε δημοτικές υπηρεσίες λόγω της θερινής περιόδου... Η σχετική απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη από την Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) στο Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά μάλιστα και τη επιστολή που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης και διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του δ.σ. της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο συζήτησης τα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου την οποία διανύει η χώρα.
Το πρώτο θέμα που έθεσε η ΚΕΔΕ στον νέο υπουργό Εσωτερικών Α. Μανιτάκη ήταν η ενεργοποίηση του νόμου για την άρση της απαγόρευσης σύναψης δίμηνων συμβάσεων - λόγω της προκήρυξης εκλογών - ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις για περίπου 5.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα, και άλλων τόσων (5.000) διμηνιτών για πυρασφάλεια, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς, καθαρίστριες σχολικών μονάδων κ.α.
Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των επανειλημμένων πιέσεων που είχε ασκήσει η ΚΕΔΕ στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες.
Πληρωμή προνοιακών επιδομάτων
Το δεύτερο θέμα που ετέθη προς συζήτηση αφορά στην πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ενημέρωσε τον υπουργό ότι η διαδικασία αντιπαραβολής - λόγω της μη απογραφής 40.000 πρώην δικαιούχων - των αρχείων των δήμων και του Εθνικού Μητρώου ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες μέρες. Επίσης επισήμανε ότι δεν έχει ακόμη τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής των δικαιούχων μέσω ΙΒΑΝ, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία «Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ). Ωστόσο, υπογράμμισε ότι για να πληρωθούν οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατεθούν στους δήμους έγκαιρα και τα αναγκαία ποσά. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ήδη είναι σε στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να εκταμιευτούν εγκαίρως τα κονδύλια.
Κονδύλια για αντιπυρική προστασία
Το τρίτο θέμα που έθεσε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αφορά στην εκταμίευση των 23 εκατ. ευρώ, από τον αντίστοιχο λογαριασμό των δήμων, τη ΣΑΤΑ, προκειμένου οι δήμοι να οργανώσουν την αντιπυρική προστασία στις περιοχές τους. Όπως ανακοινώθηκε η διαδικασία εκταμίευσης είναι ήδη σε εξέλιξη.
Να μη μειωθούν οι ΚΑΠ
Τέλος συζητήθηκε το θέμα της απόδοσης της μηνιαίας επιχορήγησης των δήμων. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε υπόψη του υπουργού Εσωτερικών πληροφορίες από σχετικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «κούρεμα» της μηνιαίας επιχορήγησης προς τους δήμους από 149,5 εκ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα σε 105 εκ. ευρώ. Ο Κ. Ασκούνης υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μερική στάση πληρωμών στους δήμους, ζήτησε να παραμείνει η επιχορήγηση στα ίδια επίπεδα των 149,5 εκ. ευρώ, σημειώνοντας ότι ήδη πολλοί δήμοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και σε αδυναμία πληρωμής μισθών (κάτι που έχει αναδείξει σήμερα και η aftodioikisi.gr - εδώ).

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ 2: ΕΞΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΔΕΥΑ

Θετικά αποτελέσματα για τους αδύναμους οικονομικά πολίτες (κοινωνικό τιμολόγιο) αλλά και τη λειτουργία και τους πόρους των ΔΕΥΑ, που αποτυπώνονται σε έξι άρθρα του «Καλλικράτη 2», δηλαδή, του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ», (Ν. 4071/2012, ΦΕΚ Α' 85), έφεραν οι συντονισμένες ενέργειες της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), η οποία απαριθμεί 115 μέλη σε σύνολο 130 ΔΕΥΑ στη χώρα, και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Δ. Αθηναίων: Τα εκλογικά κέντρα των κομμάτων


Στη γνωστοποίηση της διάθεσης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης στα πολιτικά κόμματα, για την τοποθέτηση των εκλογικών τους περιπτέρων, προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα και με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 24ης Μαΐου. Το Δ.Σ. αποφάσισε να μην παραχωρηθεί η πλατεία Ομονοίας για την πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων, λόγω της ανάγκης προστασίας της πλατείας.

Αναλυτικότερα:

Δημοσκοπήσεις: Η πρόθεση ψήφου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η παράσταση νίκης Ν.Δ.

Δημοσκόπηση Public Issue, Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, το βαρόμετρο, δημοσκοπηση της public issue για τον ΣΚΑΪ δείχνει για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Δράση, στοιχεία του γκάλοπ

Πρώτο με ακόμη υψηλότερο ποσοστό σύμφωνα με πληροφορίες δίνει τον  ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση  Public Issue  που θα παρουσιαστεί στο δελτίο των 9 από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (το βαρόμετρο της public issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή) Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει στο 30% , ενώ ενισχυμένη είναι και η Νέα Δημοκρατία (σε σχέση με τα αποτελέσματα της 6ης  Μαίου με 26%.
Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 15,5 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΔΗΜΑΡ 6,5 % ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4 %. Στο οριακό 3% η Δράση - Δημιουργία Ξανά. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Public-Issue δείχνουν επτακομματική  ή οκτακομματική βουλή, και αυτό θα είναι στοιχείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις έδρες του πρώτου κόμματος και στην δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Πάντως η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος γίνεται ακόμη δυσκολότερη, αφού με τα ποσοστά που δείχνουν να συγκεντρώνουν τα κόμματα που πιάνουν πάνω από 3%, η αυτοδυναμία απαιτεί ποσοστό περίπου 38%.
Πάντως είναι φανερό ότι ήδη παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα ψηφοφόρων γύρω από τους δύο πόλους που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας και γύρω από κόμματα που υπογραμμίζουν τον ρόλο τους σε κυβερνητικό σχηματισμό μετά την 17η Ιουνίου, ενώ συμπιέζονται υπερβολικά τα ποσοστά των μικρών κομμάτων.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 54% έναντι 35% και αυτό σημαίνει ότι παρότι μεγαλώνει το ποσοστό των ψηφοφόρων που επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητική επιλογή, το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας επηρεάζεται από την ομοβροντία πολύπλευρων επιθέσεων που δέχεται η Κουμουνδούρου και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές.
Στο ερώτημα υπέρ ή κατά του Μνημονίου 62% δηλώνει κατά και 28% τάσσεται υπέρ.
Επίσης το 85% θα ψήφιζε υπέρ του ευρώ σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα και μόλις το 12 % κατά.
Οι απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα δείχνουν με σαφήνεια ότι οι περισσότεροι δεν αποδέχονται την ταύτιση μνημόνιο = παραμονή στο ευρώ και προφανώς ζητούν παραμονή στην ευρωζώνη αλλά με απεξάρτηση από το Μνημόνιο.
Σε ότι αφορά τη μορφή της κυβέρνησης 54 % επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας, 26% αυτοδύναμη, 12% Οικουμενική και μόλις 1% κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Στο ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό ο κ. Ταίπρας προηγείται με 24%, και ακολουθούν ο κ. Σαμαράς με 19%, ο κ. Βενιζέλος με 17%, ο κ. Κουβέλης με 11 % και ο κ. Καμένος με 7%

eklogika.gr

Δεν θα είναι υποψήφιοι Βελόπουλος, Κιλτίδης – Οι αντιδράσεις στην Ηλεία

Δεν θα είναι υποψήφιοι Βελόπουλος, Κιλτίδης. Στη ΝΔ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Γιώργος Κυριακίδης (Ημαθία). Υπέρ Αυγερινοπούλου ο Κ. Τζαβάρας. Υπέρ ΛΑΟΣ οι απόστρατοι
 

Οι Κυριάκος Βελόπουλος και Κώστας Κιλτίδης, δύο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, που προσχώρησαν στη ΝΔ, ανακοίνωσαν ότι δεν θα κατέλθουν ως υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές της 17ης Ιουνίου. Επίσης, ο Γ. Κυριακίδης υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» στις προηγούμενες εκλογές, ανακοίνωσε ότι προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Ο ΛΑΟΣ από την πλευρά του ανακοίνωσε νέα πρόσωπα που πλαισιώνουν τις τάξεις, αλλά και τα ψηφοδέλτιά του, αλλά και τη στήριξη από τον πρόεδρο του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος (κόμμα αποστράτων). Κατά της τοποθέτησης του Γ. Κοντογιάννη από τη ΔΗΣΥ στη δεύτερη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ηλεία, εκτός από την κ. Αυγερινοπούλου,  τάχθηκε και ο βουλευτής Κ. Τζαβάρας.
Αναλυτικότερα, στο «μέτωπο» των αποχωρήσεων και προσχωρήσεων ή στηρίξεων από μέρους των βουλευτών, τα νεότερα, έχουν ως εξής:

«Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι δικά μας» Υπέρ της Ελλάδας τάσσεται αρθογράφος του «Observer»


"Οι Έλληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας τους δώσουμε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα". Αυτό γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας Observer, Henry Porter, που υποστηρίζει την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Ο συντάκτης υποστηρίζει πως η επιστροφή των μαρμάρων είναι κάτι δίκαιο, μιας και το έργο αυτό αφαιρέθηκε βίαια από τον Σκοτσέζο Λόρδο Έλγιν πριν από περισσότερο από δύο αιώνες. "Υπάρχουν κι άλλα τμήματά τους σε άλλα ευρωπαϊκά μουσεία, όμως το μεγαλύτερο μέρος του ανεπανάληπτου αυτού έργου βρίσκεται εδώ", αναφέρει.
Συνεχίζοντας, αναφέρει πως τα γλυπτά αυτά ξηλώθηκαν από τον Παρθενώνα όταν οι Τούρκοι κυβερνούσαν τους Έλληνες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τα εμβλήματα του ένδοξου παρελθόντος τους.
Όμως, κλείνοντας, ο Porter εκτιμά πως με το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, ίσως δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να επιστραφούν.
Προσθέτει όμως το εξής: "Υπό το πρίσμα του τι χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στην Ελλάδα -δημοκρατικές ιδέες, Ολυμπιακούς Αγώνες, επιστήμη, τέχνη και αρχιτεκτονική- θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια απλή αλήθεια: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι δικά μας για να τα κρατάμε".

 

Στις 20 Ιουλίου διακόπτεται το αναλογικό σήμα από τον Υμηττό

Η ΕΡΤ θα το διατηρήσει ως τις 13 Αυγούστου

Αναβάλλεται τελικά το switch off της αναλογικής τηλεόρασης στο Υμηττό για τις 20 Ιουλίου στα τηλεοπτικά κανάλια της Digea και τις 13 Αυγούστου για τους σταθμούς της ΕΡΤ.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής ψηφιακής μετάβασης στο υπουργείο Μεταφορών, οι εκπρόσωποι της Digea, της ΕΡΤ και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου συμφώνησαν στη «χρυσή» τομή.
Η ΕΡΤ εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων διατηρεί την αναλογική μετάδοση των κρατικών καναλιών από τον Υμηττό μέχρι και τις 13 Αυγούστου.
Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια αντιθέτως, όπως αναφέρει το Παρόν, σβήνουν στο αναλογικό τους σήμα από το Υμηττό στις 20 Ιουλίου, στις 3.00 τα ξημερώματα.
Όπως έγινε γνωστό, θα διατηρηθεί το αναλογικό το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας που θα καλύψει την συντριπτική πλειοψηφία των όσων εξακολουθούν να έχουν αναλογικούς δέκτες αν και σταδιακά θα πρέπει να γίνει στροφή στους ψηφιακούς δέκτες.
Σχεδόν όλες οι νέες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-4, ενώ όσοι έχουν δέκτες παλαιάς τεχνολογίας θα πρέπει να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή προκειμένου να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα. Με τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα μπορέσει να γίνει καλύτερη διαχείριση του ψηφιακού μερίσματος και να διαμορφωθεί ο οριστικός χάρτης συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Πυρά των New York Times στην Άγκελα Μέρκελ

Την κατηγορούν ότι με την αδιαλλαξία της οδηγεί την Ευρώπη σε αποτυχία

Υπέρ της εφαρμογής άμεσου σχεδίου με στόχο την αναπτυξιακή στήριξη της Ελλάδας τάσσεται η New York Times σε κύριο άρθρο της, το οποίο στρέφεται κατά της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ για τις μέχρι τώρα επιλογές της σχετικά με τη χώρα.

Στον απόηχο της άτυπης Συνόδου Κορυφής, η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για «επαναλαμβανόμενη αποτυχία» των Ευρωπαίων ηγετών, όσον αφορά τη συμφωνία για φιλόδοξες πρωτοβουλίες, αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποδίδοντας την αποτυχία αυτή στην αδιαλλαξία της καγκελαρίου της Γερμανίας, σχετικά με τις «δρακόντιες περικοπές» στον προϋπολογισμό και άλλους στόχους οι οποίοι είναι ανέφικτοι.

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, ως αποτέλεσμα (της πολιτικής της κ. Μέρκελ) και παρ' ότι η λιτότητα απεδείχθη αποτυχία, που δυσχεραίνει τις υπερχρεωμένες χώρες στην αποπληρωμή των οφειλών τους, το πολιτικό κόστος της προσήλωσης στη λιτότητα αυξάνεται, όπως αποδεικνύει και η ανάδειξη στην Ελληνική Βουλή της ακροδεξιάς "Χρυσής Αυγής", της οποίας τα μέλη χαιρετούν, όπως τονίζει η εφημερίδα, ναζιστικά και τρομοκρατούν. Και αυτό συνιστά προειδοποίηση προς τους υπεύθυνους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης ότι δεν μπορούν να τα αγνοήσουν (τέτοια φαινόμενα).

Η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη το «οικονομικό χάος» θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα.

Παράλληλα, το άρθρο αναφέρεται σε μια «ιδανική περίπτωση», όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναγνώριζαν ότι τα αναπτυξιακά μέτρα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίλυση της κρίσης χρέους και θα προχωρούσαν στην κοινή έκδοση ευρωομολόγων, μαζί με τη σύσταση ενός μηχανισμού για την αυστηρή επιτήρηση των εθνικών χρεών των κρατών-μελών. Παρ' όλα αυτά, σημειώνεται χαρακτηριστικά, η θεσμική μεταρρύθμιση συνιστά μακροχρόνια λύση.

«Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και άλλες αποδυναμωμένες χώρες έχουν την ανάγκη ενός σχεδίου στήριξης, που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν, ενώ θα μειωθούν τα χάσματα χρέους. Και εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν το αντιληφθούν έγκαιρα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τις χώρες τους και τον υπόλοιπο κόσμο», τονίζει το άρθρο των New York Times.
newsbeast.gr
 

Ντ. Μπακογιάννη: Από τις εκλογές θα προκύψει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση

Η Ελλάδα, «της οποίας το μέλλον βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ευρωζώνη», θα τηρήσει τις συμφωνίες της και από τις επόμενες εκλογές θα προκύψει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, που θα υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε σημερινή συνέντευξή της στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία.
Επεσήμανε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, καθώς, όπως είπε - παραπέμποντας στις αντιδράσεις των αγορών στις σχετικές φημολογίες -«αυτό δεν βοηθά κανέναν», ενώ θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι, «οι Ευρωπαίοι εταίροι και εμείς οι Ελληνες», για να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Η ίδια, όπως είπε, κρατούσε πάντα ξεκάθαρη ευρωπαϊκή στάση και για το λόγο αυτό βρέθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός της ΝΔ, αλλά τώρα, πρόσθεσε, πρέπει να συνεργαστούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, φυσικά πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει κανείς πληθυσμός στον κόσμο, που χάνει το 30 ο/ο του εισοδήματός του, που έχει ένα εκατομμύριο ανέργους, που ακούει συνέχεια ότι είναι τα «μαύρα πρόβατα» της Ευρώπης. Πρόσθεσε δε, ότι μια μερίδα του λαού αισθάνεται σήμερα πως τα πράγματα δεν μπορούν να χειροτερέψουν περισσότερο, όμως η αλήθεια είναι πως μπορούν να χειροτερέψουν και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να ειπωθεί με κάθε σαφήνεια στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένα φως στο τέλος του τούνελ.

ΔΗΜΟΙ:«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΣΤΕ ΣΤΙΣ 10.000 ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


Και επίσημα μπορούν να πραγματοποιούν πλέον προσλήψεις εποχικού προσωπικού οι δήμοι όλης της χώρας μετά την απόφαση (αρ. 13/2012) που έλαβε σήμερα η Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόκειται για προσλήψεις που αφορούν έκτακτες ανάγκες των δήμων λόγω θερινής περιόδου: περίπου 5.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα, και άλλων τόσων διμηνιτών για πυρασφάλεια, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς, καθαρίστριες σχολικών μονάδων κ.α, οι οποίες συμφωνήθηκε να ξεμπλοκάρουν (απαγορεύονται λόγω προεκλογικής περιόδου) κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.
Κι αυτό γιατί όπως εξήγησαν οι δήμαρχοι στον υπουργό Εσωτερικών σε διαφορετική περίπτωση οι δήμοι, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Ασκούνης:  Θετική εξέλιξη
Μετά από τη θετική εξέλιξη για την οποία η ΚΕΔΕ είχε των ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κώστας Ασκούνης με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται ασφαλώς για μία θετική εξέλιξη που επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εσωτερικών και θα επιτρέψει στους δήμους να λειτουργήσουν, παρέχοντας  τις υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση  προς τους πολίτες, έστω και προσωρινά. Κι αυτό γιατί τους θερινούς μήνες οι ανάγκες είναι αυξημένες και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από το υπάρχον μειωμένο, λόγω διακοπής συμβάσεων και αποχωρήσεων, προσωπικό   των δήμων».

Γιορτάζει το Ψάρι Κορινθίας


Η Αδελφότητα Ψαριωτών Κορινθίας σας καλεί – στο ΙΕΡΟ χωριό – στο Ψάρι Στυμφαλίας, το χωριό του Στυμφάλιου Αγίου Νικολάου του εξ ιχθύος – ως ονομάζετο πάλαι ποτέ το Ψάρι – του νεομάρτυρα και Εθνομάρτυρα , όπου εορτάζεται η ανάμνηση των εγκαινίων του ιερού ναού του, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, ώρα 19.30 και μετά, όπου θα τελεστεί εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και λιτανεία με περιφορά της ιερής εικόνας του στο χωριό Ψάρι και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, ώρα 07.00 και μετά, όπου θα τελεστούν και ειδικές λειτουργίες, ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ υπέρ υγείας των εκτός Ψαρίου Ψαραίων και ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ εις μνήμην όλων των εκτός Ψαρίου αποβιωσάντων Ψαραίων.
Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού θα προβληθεί με βιντεοπροβολέα η κασσέτα που δεικνύει την πρώτη έλευση της ιερής κάρας του Αγίου το έτος 1992 από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου στα Μετέωρα, όπου φυλάσσεται από το 1554, επί τη συμπληρώσει 20 ετών από την αγία αυτή ημέρα.

Πρόταση: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, εκεί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής αντιμετώπισε και εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες.
Το οροπέδιο της Στυμφαλίας περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους της Ζήρειας, του Ολίγυρτου, του Μαυροβουνίου και του Γραβιά, στη νότια πλευρά του νομού Κορινθίας. Η υδατική λεκάνη της Στυμφαλίας θεωρείται η μεγαλύτερη ορεινή υδατική λεκάνη της Πελοποννήσου, ενώ αποτελεί και τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων. Το κύριο ενδιαφέρον της εντοπίζεται στον πλούσιο οργανικό κόσμο της λίμνης, καθώς και στους υπόγειους και ορατούς δρόμους μέσω των οποίων κυκλοφορεί το νερό. Η οικολογική αξία της περιοχής, με εστίαση στην υδατική λεκάνη και τα πλούσια δάση της, επιβεβαιώνεται και από την ένταξή της στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000.

Αίγιο: «Θύμα» ασυνείδητων έπεσε ο πλάτανος που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο / Ο Δήμος θα τοποθετήσει κάμερες ώστε να ελέγχεται όλο το σημείο

«Θύμα» κάποιων ασυνείδητων έπεσε ο πλάτανος που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Αιγίου, στην αρχή της οδού Ερμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί πριν από λίγες μέρες, στη θέση του σιντριβανιού, όπως προβλέπεται από την νέα μελέτη για την Ανάπλαση. Τα ξημερώματα, άγνωστοι έκοψαν 6-7 χαμηλά κλαριά του και προκάλεσαν φθορές στον περιβάλλοντα χώρο.
Μία πράξη οπωσδήποτε αδικαιολόγητη, μία πράξη ντροπής. Ακόμα και αν σε κάποιον ή κάποιους δεν άρεσε η συγκεκριμένη επιλογή της Δημοτικής Αρχής τι έφταιξε το δεντράκι;
Για συστηματική και μεγάλη φθορά της δημοτικής περιουσίας κάνει λόγο στο http://www.aigialeianews.gr/,

Support for Greece: 20 νομπελίστες στηρίζουν την Ελλάδα

 
Με επιστολή τους 22 επιστήμονες - εκ των οποίων οι 20 έχουν βραβευθεί με Νομπέλ - ζητούν τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της Ελλάδας ώστε να βγει από τη σοβαρή κρίση.
Είκοσι δύο επιφανείς ξένοι επιστήμονες, 20 από τους οποίους είναι νομπελίστες στους τομείς των θετικών επιστημών (Ιατρική-Φυσιολογία, Φυσική και Χημεία), δημοσίευσαν επιστολή στο διεθνούς κύρους περιοδικό "Science", με την οποία ζητούν τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της Ελλάδας, ώστε να βγει από τη σοβαρή κρίση.

Την ίδια επιστολή μάλιστα έστειλαν σε Ρομπάι, Μπαρόζο και Σουλτς.

Η επιστολή έχει τίτλο "Υποστήριξη για την Ελλάδα" (Support for Greece) και την πρωτοβουλία για αυτήν εμφανίζεται να έχει ο διακεκριμένος γερμανός γιατρός-ιολόγος Χάραλντ Tσουρ Χάουζεν, κάτοχος του Βραβείου Νομπέλ Ιατρικής 2008.

Οι επιστήμονες προτείνουν την καλύτερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών ευρωπαϊκών κεφαλαίων, ώστε να ενισχυθούν στην Ελλάδα οι τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνολογίας, οι οποίοι, όπως επισημαίνουν, έχουν πληγεί από την έλλειψη πόρων, παρόλο που είναι σημαντικοί για την έξοδο από την κρίση. Οι επιφανείς επιστήμονες καλούν ακόμα τους ευρωπαίους ηγέτες να φροντίσουν για την επιβίωση και τη ανάπτυξη των επιστημονικών και τεχνολογικών ινστιτούτων της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, οι νομπελίστες εισηγούνται ένα μέρος από τους διαθέσιμους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων για την Ελλάδα να κατευθυνθεί σε καινοτομικά προγράμματα επιστήμης και τεχνολογίας. Επίσης προτείνουν να τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα σε μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα έρευνας και τεχνολογίας και υψηλού επιπέδου ελληνικές επιστημονικές ομάδες.

Ακόμα, ζητούν να διασφαλισθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στους μεγάλους ευρωπαϊκούς επιστημονικούς οργανισμούς και να αρχίσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας νέων κοινών ευρωπαϊκών και ελληνικών ιδρυμάτων αριστείας, δίνοντας έμφαση σε εκείνα τα επιστημονικά πεδία όπου η Ελλάδα έχει ήδη μια ισχυρή ευρωπαϊκή παρουσία και τα οποία μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη της.

Στη επιστολή αναγνωρίζεται η ύπαρξη ενός ισχυρού ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού στην χώρα μας και τονίζεται ότι, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, η χώρα θα είναι σε θέση σταδιακά να γίνει πιο ανταγωνιστική.

newsit.gr

Ξαναδικάζουν τον Σωκράτη 2.500 χρόνια μετά - ΔΕΙΤΕ LIVE

Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά την καταδίκη σε θάνατο του Αθηναίου φιλόσοφου Σωκράτη, με τις κατηγορίες της ασέβειας προς τους θεούς και της διαφθοράς των νέων, 15 κορυφαίοι νομικοί από την Ευρώπη και την Αμερική καλούνται σήμερα να επαναλάβουν την ιστορική δίκη, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Ενώπιον περίπου χιλίων θεατών, που αναμένεται να κατακλύσουν την αίθουσα, οι συνήγοροι των Αθηναίων, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Αντώνης Παπαδημητρίου, θα επαναδιατυπώσουν τις κατηγορίες εναντίον του Σωκράτη, ενώ οι συνήγοροι του Σωκράτη, Μάικλ Μπέλοφ και Πατρίκ Σιμόν θα επιχειρήσουν να τις αντικρούσουν.

Στη συνέχεια 11μελές συμβούλιο δικαστών, με πρόεδρο τη Λορέττα Πρέσκα, πρόεδρο του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στο ακροατήριο, αλλά και μέσω διαδικτύου, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης των δικαστών.

Αντίστοιχη εκδήλωση είχε διοργανώσει το Ίδρυμα Ωνάση και πριν από έναν χρόνο στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο αθώωσε τον Σωκράτη.

Η εκδήλωση στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα ξεκινήσει στις 18.30. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, ενώ οθόνη θα στηθεί και σε άλλους χώρους της Στέγης για να παρακολουθήσουν τη δίκη όσο το δυνατόν περισσότεροι θεατές.

Η όλη διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω διαδικτύου στο www.sgt.gr/dikisocrati

ΣΥΡΙΖΑ: Θα επιβάλλουμε έκτακτη εισφορά 1% σε 700.000 νοικοκυριά

Με χαράτσι θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης από τους δανειστές μας.
Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγος Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο ράδιο 9 είπε ότι θα επιβληθεί μια έκτακτη φορολόγηση της τάξης του 1% η οποία αφορά περίπου 600.000 με 700.000 νοικοκυριά τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε έχαιραν έως τώρα φοροασυλίας. Ετσι υπολόγισε ότι θα καλυφθούν ανάγκες της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν θα αφορά μισθωτούς.
Επίσης, είπε ότι η υστέρηση στα έσοδα θα είναι περίπου στο 15% με 20%, ενώ προανήγγειλε και αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα υψηλότερα εισοδήματα.
Ερωτηθείς για το κατά πόσον φοβάται ένα πιστωτικό γεγονός, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι "θα πρέπει να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων, αλλά δεν θα εκτραπούμε σε ολισθηρές ατραπούς για την οικονομία".
Ο κ. Σταθάκης εξήγγειλε και την αποκατάσταση συμβασιούχων που απολύθηκαν ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες στο Δημόσιο.

newsit.gr

Ηλεία: Στο ψυγείο του νεκροτομείου λόγω... γραφειοκρατίας!

Ένας 74χρονος συνταξιούχος από τη Γαλλία, που ζούσε σε κωμόπολη της Ηλείας, παραμένει στο νεκροτομείο καθώς οι συγγενείς δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος μεταφοράς στη χώρα του...
Όπως διαβάζουμε στο dete.gr οι φίλοι που απέκτησε στην Ηλεία, πασχίζουν για να βρουν μια άκρη και να μπορέσει αυτός ο άνθρωπος να ταφεί με αξιοπρέπεια.
Αν και 74χρονος διέθετε λογαριασμό σε ξένη τράπεζα με απόθεμα ικανό να καλύψει όλα τα έξοδα για την κηδεία του, το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος κληρονόμος ή συνδικαιούχος σε αυτόν, απαγορεύει να γίνει χρήση των χρημάτων αυτών.
Η Γαλλική Πρεσβεία όπου απευθύνθηκαν οι φίλοι του, μπορεί απλά να εξασφαλίσει τα αναγκαία πιστοποιητικά που αφορούν στην ταυτοποίηση του εκλιπόντος και τίποτα παραπάνω.
Οι τελευταίες προσπάθειες που γίνονται για την λύση του θέματος είναι από την Καθολική Κοινότητα της Πάτρας, καθώς η παραμονή του στους χώρους του νεκροτομίου δεν είναι εφικτή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Θ. Τζήμερος

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα είναι ο πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά!», Θάνος Τζήμερος, ο οποίος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα συμπράξει με τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου.

Το δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΤ 3, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι ο συνασπισμός που δημιουργήθηκε θα ξεπεράσει το όριο του 3% και θα μπει στη νέα Βουλή.

Η σημερινή Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ


Επισυνάπτονται τα εξής:

Α. Η σημερινή Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη λαθρομετανάστευση.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική ασφάλεια.

Β. Οπτικοακουστικό απόσπασμα από τη σχετική συζήτηση και τις δηλώσεις Μπαλάφα στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel».
Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη λαθρομετανάστευση


  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, με το πρόγραμμά του, «για τη διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και τη γρήγορη χορήγησή του», καθώς και «για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων».
Είναι προφανές, πως - μιλώντας για “άσυλο” - αναφέρεται στους λαθρομετανάστες Αγνοεί, ουσιαστικά, το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Και, αντί να συμβάλει στην αντιμετώπισή του, παίρνει θέσεις που οδηγούν στην έξαρσή του. Πως; Μεθοδεύοντας τρόπους μαζικής νομιμοποίησης με τη “διεύρυνση της έννοιας του ασύλου”. Και λειτουργεί σαν μαγνήτης της προσέλκυσης λαθρομεταναστών. Με τις θέσεις του κάνει την Ελλάδα προγεφύρωμα εισόδου και νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, με το πρόγραμμά του, για «επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά». Αλλά και για «αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία…».
Είναι προφανές ότι βάζει στην ίδια μοίρα το ένα και πλέον εκατομμύριο ανέργων συμπατριωτών μας, με το 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες. Πέρα από τη νομιμοποίηση, μέσω ασύλου, υπόσχεται και οικονομική στήριξη, ώσπου να βρουν δουλειά. Και αυτό την ώρα που τα δημόσια Ταμεία είναι άδεια. Χωρίς να εξηγεί από που και πως θα βρει τους αναγκαίους πόρους. Και αυτό είναι άλλη μια πραγματική πρόκληση σε μια κοινωνία, που δεν αντέχει άλλο.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης κατά το πρόγραμμά του, δεσμεύεται ότι «οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες». Ζητά, μάλιστα, «να  αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους». Προτείνει τον αφοπλισμό της Αστυνομίας, καθώς – όπως αναφέρει - «η ένοπλη παρουσία της», ακόμη «και στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων, δεν αποσκοπεί στην καλλιέργεια αισθήματος ασφαλείας, αλλά στον εκφοβισμό». Σε μια χώρα που μαστίζεται από την έξαρση της εγκληματικότητας, σε μια χώρα που οι λαθρομετανάστες δημιουργούν «γκέτο» παρανομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να αποδυναμώσει τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια του πολίτη.
Την ώρα που η χώρα χρειάζεται και οι πολίτες απαιτούν ενίσχυση της φύλαξης των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων για να αντιμετωπισθεί η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να αποδυναμώσει τη φύλαξη. Θέλει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι.



Για τις θέσεις ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Εθνική Ασφάλεια



Σχετικά με την Εθνική Ασφάλεια και την Εθνική Άμυνα ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του, αναφέρει: «Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυση του».  
Στο πρόγραμμα του  υποστηρίζει, επίσης, ότι «η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται» και ζητά τη «δημιουργία επαρκών δυνατοτήτων για κοινωνική θητεία».

Για τα ίδια θέματα, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο «Kontra Channel» (24.5) είχε τον παρακάτω διάλογο:

Γ. Μπαλάφας: Πρώτα απ’ όλα. Δαπάνες. Θα περικόψουμε ισχυρότατα τις εξοπλιστικές δαπάνες.
Μ. Κουρής: Τι θα γίνει με την Τουρκία απέναντι;
Γ. Μπαλάφας: Θα το ρισκάρουμε. Θα το ρισκάρουμε.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται εναντίον των διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελλάδα, την οποία στερεί από συμμάχους και αδιαφορεί για τους κινδύνους διεθνούς απομόνωσής της.
Υποκινεί και στηρίζει την άρνηση στράτευσης, γεγονός που οδηγεί στην αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Αδιαφορεί για τους αναγκαίους εξοπλισμούς και δηλώνει ότι ρισκάρει την άμυνα της χώρας.
Αδιαφορεί για τους κινδύνους που δημιουργεί η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας και παίζει στα ζάρια την ασφάλεια, την ακεραιότητα και τα επαπειλούμενα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Ποια ασφάλεια μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες και ποια αποτρεπτική ικανότητα μπορεί να έχει χώρα εάν προστατεύεται η άρνηση στράτευσης, εάν υπονομεύεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και εάν επικρατούν απόψεις σαν κι αυτές του κ. Μπαλάφα;
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΒΕΛ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα εφαρμόσουμ​ε τα μέτρα του Ιουνίου, λέει ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α»

Εκπομπή με τον Προκόπη Παυλόπουλο και Γιώργο Σταθάκη  Η Φαίη Μαυραγάνη στο studio του Focus Web TV συζητά με τους καλεσμένους της για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, αλλά και τις δηλώσεις του Επικεφαλής Πρασίνων Ευρωβουλής, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ,. Καλεσμένοι o Προκόπης Παυλόπουλος, από την Ν.Δ. και ο Γιώργος Σταθάκης, από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Προκόπης Παυλόπουλος: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών. Βρέθηκε σε έναν άλλο ρόλο από αυτόν τον οποίο είχε φανταστεί ο κ.Τσίπρας. Δεν πάει άλλο να μην υπάρχει Ευρωομόλογο στην Ευρώπη. Η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα». Γιώργος Σταθάκης: « Εμείς λέμε ότι τα μέτρα που προβλέπονται να εφαρμοστούν τον Ιούνιο δεν θα τα εφαρμόσουμε. Αυτό είναι δεδομένο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν επιδιώκει αυτοδυναμία. Είναι σταθερό προσανατολισμένος στην ιδέα κυβερνήσεων με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ενδιαφερόμαστε για μια Κυβέρνηση της ευρύτερης Αριστεράς».   Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής Focus στην Περιφέρεια πατώντας                                                             http://www.focuswebtv.gr/ 

Ο Σόιμπλε μπλοκάρει την επόμενη δόση

Οι Γερμανοί φημίζονται για τον γονιδιακό πραγματισμό που ιστορικά χαρακτηρίζει την προσέγγιση με την οποία αγκαλιάζουν την εκάστοτε πραγματικότητα, εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική.
Στην εποχή της βαθιάς, πολυεπίπεδης και σύνθετης κρίσης που διέρχεται σήμερα πρωτίστως η Ευρώπη, η Γερμανία αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς. Από τις δε στρατηγικές επιλογές της, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η τύχη χωρών όπως της Ελλάδας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να σταθούν μόνες τους στις διεθνείς αγορές, αναζητώντας χρηματοδότηση, αλλά και αυτή ακόμη η ύπαρξη της ίδιας της ευρωζώνης. Με μια πιθανή αποχώρηση του Βερολίνου από το κοινό νόμισμα, να θεωρείται βέβαιο ότι θα καταστήσει το ευρώ… παρελθόν.
Η Γερμανία, και ειδικότερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχουν σηκώσει το βάρος της διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος. Με σκληρότητα, ενίοτε και απαξιωτικούς έως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα, που φυσικά απέχουν μακράν από τις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινής θέασης του μέλλοντος, που παραδοσιακά ξεχώριζαν την Ευρώπη από τα υπόλοιπα εθνικά μορφώματα του πλανήτη.
Ο υπουργός Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει… κουραστεί να είναι αυστηρός με την Ελλάδα. Συνδέοντας ευθέως την περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας, από την πολιτική επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες, στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.
Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος. Και υποστήριξε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, που βάσει του Μνημονίου ΙΙ θα πρέπει να εισπράξει η Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, θα μπορούσε να… αργήσει. Προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα δεν χρειάζεται τη διεθνή χρηματοδότηση για να καλύψει τις πάγιες, λειτουργικές ανάγκες της για τον Ιούνιο.
Αναφορικά φυσικά με το… πόσο θα καθυστερήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν απαντά. Είναι ωστόσο προφανές ότι συνδέει ευθέως τις εξελίξεις με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Και τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / Statesmen.gr

Συμμετοχή σε έρευνα του Οικονομικο​ύ Πανεπιστημ​ίου Αθηνών - Τμήματος Στατιστική​ς για την Πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσμα​τος των εκλογών της 17ης Ιουνίου


 Αγαπητέ κύριε / κυρία,
Ζητούμε συγγνώμη για την περίπτωση που σας ενοχλούμε, προκειμένου να μας βοηθήσετε συμμετέχοντας σε μια επιστημονική δειγματοληπτική έρευνα μέσω διαδικτύου.
Το θέμα της συγκεκριμένης Έρευνας είναι :
         ‘‘ Πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της 17ης Ιουνίου ’’
Τρεις συμμετέχοντες που θα προβλέψουν σωστά το αποτέλεσμα των τεσσάρων πρώτων κομμάτων θα κερδίσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για δυο άτομα για τις Κυκλάδες. https://www.surveymonkey.com/s/politicalsurveyhellas
Σας ευχαριστούμε θερμά είτε αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί, είτε όχι. Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση μας ήταν γνωστή από το διαδίκτυο.  
Με εκτίμηση,  
Επαμεινώνδας Πανάς
Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής
e-mail: panas@aueb.gr
ΤΗΛ : 2108203585

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΑΘΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ ΚΑΙ LIVE ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ! (VIDEO)


Πήγη : sfedona.gr

Όχι όπως ξέρατε μέχρι τώρα κ.κ. Επίσημοι του τόπου μας αλλά όπως … βρήκατε !
”Κλαρίνο” όλοι μπροστά στα στρατιωτικά παραγγέλματα του Βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα και μάλιστα μετά χειροκροτημάτων.
Και προσέξτε το πρωτόκολλο την επόμενη φορά. Στην κατάθεση στεφανιών προηγείται ο Βουλευτής του Αντιπεριφερειάρχη .
Και σε αυτές τις περιπτώσεις μη τήρησης του πρωτοκόλλου δεν έχει “κάναμε λάθος και την άλλη φορά θα προσέχουμε”…
Κούνια που σας κούναγε ! Θα προσέχετε και θα το διορθώνετε το λάθος σας εδώ και τώρα.
Άντε μην αρχίσετε δηλαδή να βγαίνετε το πρωί στην αναφορά και να πέφτουν και βαριές καμπάνες !
Να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι και να τα πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

"Ένας  χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την μαζική προσέλευση του ελληνικού λαού στην Πλατεία  του Συντάγματος, η οποία άλλαξε την δυναμική των πολιτικών εξελίξεων στην πατρίδα  μας. 
Ο λαός μας αγανακτισμένος και οργισμένος από την συνεχιζόμενη και ατελέσφορη συμπίεση του εισοδήματος του, την μεθοδική διάλυση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας, την άνευ όρων εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, την μεθοδευμένη προσπάθεια ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και την παράδοση φυσικών πόρων και πλουτοπαραγωγικών πηγών στους διεθνείς τοκογλύφους, την απροκάλυπτη απόπειρα συγκάλυψης της πολιτικής διαφθοράς, αποφάσισε να πάρει τις τύχες στα χέρια του.
Με την μαζική του παρουσία, τον παλμό, τον ενθουσιασμό και κυρίως την αποστασιοποίηση του από κάθε είδους πολιτική και μικροκομματική κηδεμονία, απέδειξε ότι οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις δεν κυβερνούν αλλά καταδυναστεύουν, στερούμενες λαϊκού ερείσματος και συνταγματικής νομιμοποίησης.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, παραμονές της δεύτερης κατά σειράν εκλογικής αναμέτρησης δεν μπορούμε παρά να αναφερόμαστε με δέος και σεβασμό στο μεγαλείο εκείνων των ημερών. Αν σήμερα η πολιτική ατζέντα έχει εξολοκλήρου αλλάξει, αν έχει τεθεί σε δημόσιο διάλογο το ζήτημα της καταγγελίας των μνημονίων και των τοκογλυφικών δανειακών συμβάσεων, το ζήτημα της μονομερούς διαγραφής του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την παραδειγματική τιμωρία όσων παραβίασαν το Σύνταγμα και τους Νόμους και καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα, αυτό οφείλεται στον αγώνα που έδωσαν τα κινήματα και οι πολίτες στην  Πλατεία του Συντάγματος και στις πλατείες ολόκληρης της χώρας.
Χαιρετίζουμε την διαχρονική αγωνιστικότητα  του Ελληνικού Λαού, αποκορύφωμα της οποίας υπήρξε η μαζική και δυναμική του παρουσία στην Πλατεία του Συντάγματος και τον καλούμε σε συνέχεια του αγώνα ώστε τα αιτήματα του να γίνουν  κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Ελληνικής Διακυβέρνησης.
Ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ολοκληρωτική νίκη του λαού μας".