Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Έκαναν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ημέρα Σάββατο, για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των αγελάδων σε δύο χωριά!

Τελικά είναι σ' αυτή τη χώρα να τραβάει κανείς τα μαλλιά του. Και ας μείνει στο τέλος με άτριχη κεφαλή...
Όχι μόνο για τα ανομήματα της κεντρικής εξουσίας, αλλά και για τα καμώματα των αυτοδιοικητικών παραγόντων. Σε δήμο της Ηπείρου (συγκεκριμένα στοιχεία στη διάθεση των ενδιαφερόμενων) συγκλήθηκε, ημέρα Σάββατο, έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, λόγω του επείγοντος των θεμάτων. Όπως διαπίστωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι
της αντιπολίτευσης ένα από τα επείγοντα θέματα ήταν η... άναρχη κυκλοφορία αγελάδων στους δρόμους δύο χωριών... Δηλαδή η δημοτική αρχή θέλησε να παρέμβει, έφτασαν προφανώς ως αυτή καταγγελίες, για το ότι αγελάδες... βολτάρουν σε δύο χωριά, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη... Είναι αρμόδιοι για θέματα αγροφυλακής οι δήμοι; Δεν ξέρουμε και ρωτάμε... Αν ναι, είναι τόσο σημαντικό θέμα οι αδέσποτες αγελάδες, που ο... περίπατός τους έφτασε να συζητείται σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο;
katoci.com
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Συνάντηση Μπακογιάννη με την πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο 14 Μαρτίου και ώρα 11:30, με την πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Melitta Schubert.Στις 13:00 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Τουρκίας, Kerim Uras (Λ. Συγγρού 47).

*Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Γραμματεία Γυναικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η ενημέρωση είναι δύναμη: Η σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού».
 Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 18:00 στο ξενοδοχείο Royal Olympic Athens (Αθανασίου Διάκου 28-34), θα απευθύνει χαιρετισμό η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ιστορικός τέχνης Αννίτα Πατσουράκη, θα παρουσιάσει τη γλυπτική δημιουργία «Kelly bag» του διεθνούς φήμης γλύπτη Νίκου Φλώρου.

Μελετούν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των αιρετών

«Το θέμα της συνταξιοδότησης των αιρετών οργάνων, τελεί υπόψη του υπουργείου Οικονομικών και μελετάται κάτω από τα νέα κοινωνικοασφαλιστικά και οικονομικά δεδομένα» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για τις συντάξεις σε τέως δημάρχους.
Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι «η παροχή συντάξεως σε δημάρχους που έχουν κάνει μία μόνο θητεία δημιουργεί εύλογη ενόχληση και εξοργίζει χιλιάδες εργαζομένους που δουλεύουν μία ζωή, πληρώνουν εισφορές και σύνταξη δεν βλέπουν» και ζητά να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση αυτής της ρύθμισης.
Στην απάντηση του, ο κ. Σαχινίδης σημειώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα συνταξιοδοτική νομοθεσία, οι δήμαρχοι δικαιούνται ισόβιας χορηγίας από το δημόσιο, εφόσον έχουν συμπληρώσει οκταετή υπηρεσία αιρετού δημάρχου.
Ταυτόχρονα όμως, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθυμίζει ότι με παλαιότερο νόμο, τον Ν. 1205/1981, είχε δοθεί δικαίωμα χορηγίας σε όσους είχαν διατελέσει δήμαρχοι ή πρόεδροι κοινότητας με μία θητεία έως την 10.9.1981.
Με μεταγενέστερο νόμο εξάλλου, τον Ν. 3513/2006, οι ανωτέρω ευνοϊκές διατάξεις επεκτάθηκαν και σε όσους αφυπηρέτησαν μετά την 10.9.1981, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των δημάρχων και προέδρων κοινοτήτων.

newsbeast.gr

Χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι έως και 5 μήνες - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για το εφάπαξ στο Δημόσιο

- 400.000 εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι τον προηγούμενο μήνα
- Οι οφειλές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ
- Το υπουργείο Εργασίας καλεί τους υπαλλήλους να έχουν υπογράψει τις κλαδικές μέχρι 14 Μαΐου
- Η ένταξη των δικαιούχων εφάπαξ στη ρύθμιση θα είναι προαιρετική

Μόνο θλίψη και αγωνιά προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους εργαζόμενους, καθώς όπως προκύπτει οι περισσότεροι εργάζονται και δεν παίρνουν την αμοιβή τους για διάστημα από ένα έως πέντε μήνες.
Σε αυτό το στοιχείο εάν προστεθεί και ο αριθμός των 400,000 εργαζομένων που τον προηγούμενο μήνα έμειναν ουσιαστικά απλήρωτοι, τότε συνειδητοποιεί ο καθένας πως πολλές από αυτές τις οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δίνουν πραγματική μάχη για τουλάχιστον τα απαραίτητα, το υπουργείο Εργασίας προτρέπει όλες τις πλευρές να υπογράψουν κλαδικές συμβάσεις έως και τις 14 Μαΐου, προκειμένου όπως υποστηρίζουν να μην χειροτερέψει η ήδη άθλια κατάσταση στην αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, οι συμβάσεις που έχουν λήξει έως τις 14 Αυγούστου του 2011, έχουν μετατραπεί ήδη σε ατομικές οπότε για να υπάρξει μείωση μισθού τότε θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και του εργαζομένου.
Ωστόσο, για τις συμβάσεις που λήγουν στις 15 Μαΐου 2012, η μείωση στους μισθούς αναμένεται να γίνεται με διευθυντικό δικαίωμα, αλλά αυτό εάν ο εργαζόμενος αμείβεται με υψηλότερο μισθό από αυτές που προβλέπει το κλιμάκιο του.
Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας περίπου 800.000 φυσικά πρόσωπα έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία με τις συνολικές χρέη να φτάνουν και ίσως να ξεπερνούν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ
Αλλαγές στο εφάπαξ προανήγγειλε κατά τη σημερινή, άτυπη συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.
Οι αλλαγές θα οριστικοποιηθούν μετά δυο μήνες με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται ρύθμιση, με την οποία οι δικαιούχοι εφάπαξ που είναι ταυτόχρονα και δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε συμψηφισμό μέρους ή ολόκληρου του ποσού με το δάνειό τους. Η ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση θα είναι προαιρετική.
Σε ότι αφορά ασφαλιστικούς οργανισμούς που χορηγούν εφάπαξ αλλά παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα, εξετάζεται η καθιέρωση μεγαλύτερης εισφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα λαμβάνουν με τη συνταξιοδότησή τους το 40% του εφάπαξ που δικαιούνται και το υπόλοιπο μετά δυο χρόνια.

newsit.gr

Είπαν το τελευταίο αντίο στη Δόμνα Σαμίου


Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν σήμερα την μεγάλη κυρία του παραδοσιακού τραγουδιού και του πολιτισμού που έχασε το περασμένο Σάββατο τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 84 ετών μετά από τα προβλήματα υγείας που είχε παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα.
Στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο μεγάλος τραγουδιστής της παραδοσιακής μουσικής Χρόνης Αηδονίδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος,η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Λάκης Χαλκιάς, η Μαρίζα Κωχ και πλήθος κόσμου.
Στεφάνια έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων. Σημειώνεται ότι αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακάλεσε τα χρήματα να δοθούν στον Σύλλογο Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας LALIBELA και στον Νέο Κύκλο απόρων Κωνσταντινοπολιτών Κοσμέτειο Ίδρυμα.

Αύριο το κόμμα Κατσέλη - Μια ανάσα από την δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Το γαρύφαλλο ή το τριαντάφυλλο φημολογείται ότι θα έχει σήμα ο νέος κομματικός σχηματισμός που αναμένεται εκτός απροόπτου να ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη στις 14:00, στην αίθουσα "Πρωτέας" της Αίγλης Ζαππείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής του κόμματος θα είναι η Λούκα Κατσέλη και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Χάρης Καστανίδης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νέος σχηματισμός είναι πολύ κοντά στην δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Για να γίνει αυτό απαιτείται αριθμός 10 βουλευτών. Θα προσδιορίζεται ως δημοκρατικό σοσιαλιστικό.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι μαζί με την κα Κατσέλη και τον κ. Καστανίδη θα είναι αρκετοί από τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι οι Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Κασσάρας, Κυριακή Τεκτονίδου.
Προς την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη φαίνεται να κινούνται ο Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Παπαμανώλης και Γιάννης Αμοιρίδης

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η βενζίνη - Ασυγκράτητες πλέον οι τιμές – σε απόγνωση οι καταναλωτές

Δυστυχώς, η θητεία της κ. Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εγκαινιάζεται με ένα αρνητικό ρεκόρ. Όπως αναγράφηκε στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, πρατήριο καυσίμων στο Τεφέλι Ηρακλείου, ανήρτησε τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη στα 2.048 ευρώ το λίτρο για καύσιμο 100 οκτανίων. Τους τελευταίους μήνες, οι τιμές είναι πραγματικά ασυγκράτητες, αφού κάθε εβδομάδα πλέον παρατηρούνται και νέες αυξήσεις, ενώ δεν διαφαίνεται κανένας σαφής σχεδιασμός για συγκράτηση των τιμών.Συνεχής άνοδος καταγράφεται και στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το πετρέλαιο diesel πωλείται μέχρι και 1.125 ευρώ το λίτρο.Η έκρηξη αυτή των τιμών βενζίνης και πετρελαίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα συγκράτησης, αλλά και πτώσης των τιμών, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει στους καταναλωτές να αντεπεξέρθουν σε τόσο αυξημένο κόστος. Ταυτόχρονα ο κ. Αυγενάκης θέτει εκ νέου το ζήτημα της νοθείας στα καύσιμα, αλλά και του λαθρεμπορίου καυσίμων, καθώς το πρόβλημα όχι απλά δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, αλλά καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες, που εντείνουν την δυσπιστία των πολιτών στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Έκρηξη της φτώχειας στην Ελλάδα της κρίσης  Μειώνουν όλα τα επιδόματα χωρίς καμία κοινωνική πρόνοια

  Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβασή του,  στην ολομέλεια της Βουλής, τονίζει το ολοένα και αυξανόμενο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες.
Τους τελευταίους μήνες μάλιστα παρατηρούνται έντονα φαινόμενα φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού, ως τραγικές παρενέργειες της ύφεσης και της ανεργίας. Πολλά νοικοκυριά ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των αστέγων. Το κοινωνικό κράτος πρέπει να επιληφθεί του θέματος άμεσα, πριν έρθουμε αντιμέτωποι με ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ήδη, τα στοιχεία της Eurostat ακόμα και για το 2010 δείχνουν ότι 1 στους 5 έλληνες ήρθε αντιμέτωπος με τον εφιάλτη της φτώχειας, φέρνοντας τη χώρα μας στην έκτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Σε δεινή οικονομική κατάσταση είναι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Ακόμα και ένα μικρό βοήθημα που εισέπρατταν (από 300 έως 600 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος) κινδυνεύουν να το χάσουν, αφού αλλάζουν τα κριτήρια χορήγησής τους. Αν π.χ. κατέχουν ένα μικρό σπίτι, αυτό υπολογίζεται ως ετήσια δαπάνη άνω των 5.000 ευρώ που υπερβαίνει το όριο των 4.700 ευρώ. Η κυβερνητική αναλγησία δείχνει τα δόντια της και στους ανέργους, μειώνοντας το πενιχρό επίδομα που εισέπρατταν. Αντί να επεξεργάζονται μέτρα άμεσης απορρόφησης στην αγορά εργασίας, οδηγούν τους πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης.Απαιτείται ο σχεδιασμός ενός μηχανισμού αντιμετώπισης του προβλήματος, καθώς πλέον αγγίζει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει επιτέλους να προβλεφθούν αντι-υφεσιακά μέτρα, που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης. Όχι άλλη φοροεπιδρομή. Δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν λάθη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.   

Ο Καμμένος ετοιμάζει έκπληξη

Μετά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Δίστομο, ο Πάνος Καμμένος προχωρεί με γοργούς ρυθμούς σε ζυμώσεις για την προσέλκυση στον νέο πολιτικό φορέα, βουλευτών τους οποίους διέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση την οποία είχαν κρατήσει στην προ εβδομάδων ψηφοφορία στη Βουλή, αναφορικά με το Μνημόνιο ΙΙ.
Στενοί συνεργάτες του εμπνευστή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ή να αντιλαμβάνονται τον τρόπο σκέψης του, επισημαίνουν ότι ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα πρέπει να αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, σχετικά με τις πολιτικές συνεργασίες του νέου κόμματος με ανεξάρτητους βουλευτές προερχόμενους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με στελέχη ευρύτερα της Κεντροδεξιάς.
Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζει και μια έκπληξη αναφορικά με τη στελέχωση του επικοινωνιακού επιτελείου του, και της δημοσιογραφικής ομάδας κρούσης που θα τον επικουρεί, καθώς φέρεται να επιθυμεί την ένταξη στους Ανεξάρτητους Έλληνες του γνωστού στον χώρο της πατριωτικής Δεξιάς δημοσιογράφου, Νίκου Χιδίρογλου.

statesmen.gr

Ο… πρόγονος του Κίσινγκερ


Γράφει η ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ*

Το όνομά του συνδέθηκε με τη διεθνή… ραδιουργία, και τον επιδέξιο χειρισμό των διπλωματικών και πολιτικών ισορροπιών για την επίτευξη των προσωπικών και εθνικών στόχων του πρωταγωνιστή της μικρής ιστορίας μας.
Όπως αποδείχτηκε όμως, ακόμη και ο… πρόγονος του Χένρι Κίσινγκερ, Κλέμενς Φον Μέτερνιχ, είχε τα όριά του.
Και όταν η Δημοκρατία επικράτησε του σκοταδισμού, επιτρέποντας σε επαναστατικά κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη να ξεχυθούν προς το μέλλον, το ποτάμι της αλλαγής έφτασε μέχρι τη Βιέννη. Και σαν σήμερα, στις 13 Μαρτίου του 1848, παρέσυρε στο διάβα του μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ανθρώπινης Ιστορίας.
Ο Μέτερνιχ συνέδεσε το όνομά του με την πτώση του Ναπολέοντα, την ίδρυση της Ιερής Συμμαχίας, την καταδίκη της Ελληνικής Επανάστασης, όπως και πολλών άλλων επαναστατικών κινημάτων στην Ευρώπη. Το οξύ πνεύμα του, που βρήκε τον… μάστορά του μονάχα στη χαρισματική προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, του επέτρεψε να διαχειριστεί κατά το δοκούν και επιδέξια, τις επιμέρους εχθρότητες, αντιπαλότητες και προσωπικές αδυναμίες των ηγεμόνων εκείνης της εποχής.
Και να επιβάλλει μια περίοδο σκοταδισμού, κάτω από την επίφαση της ασφάλειας, του νόμου και της τάξης. Που προάσπιζε φυσικά τα συμφέροντα των ισχυρών της εποχής, όχι όμως και των λαών τους. Στο τέλος δε, ακόμη και ο Μέτερνιχ δεν κατάφερε να σταματήσει μια κοινωνία σε εξέγερση. Μια κοινωνία που ζητούσε την αποκατάσταση των εις βάρος της αδικιών. Μια κοινωνία σε απόγνωση. Το παράδειγμά του, προς γνώση και… συμμόρφωση.

statesmen .gr

* Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ιστοριοδίφης

ΠΕΡΙ «ΤΡΑΜΠΟΥΚΩ​Ν», «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟ​ΡΩΝ» ΚΑΙ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ- Μίκης Θεοδωράκης

Είδα και άκουσα στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Καψή να προσπαθεί να εξομοιώσει τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης Τρόικα και της ντόπιας Κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους.
Ώστε οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Νταλάρας και Παπουτσής είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας και όλο αυτό το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι δεκάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές τους κι άλλοι τόσοι που θα είναι από δω και
στο εξής αναγκασμένοι να ζουν με 200 ως 500 Ευρώ το μήνα, οι νέοι επιστήμονες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι των κλεισμένων μαγαζιών και οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι των 4.500 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, όλοι αυτοί που η πολιτική σας, κ. Καψή, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί του πόνου, της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής είναι οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους, απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα ... θανατηφόρα γιαούρτια για να εξοντώσουν τους σύγχρονους εθνικούς ήρωες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και διακεκριμένους οπαδούς μιας ουσιαστικά και τυπικά παράνομης κυβερνητικής εξουσίας που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχεμπαχ.
Μας είπατε, κ. Καψή, ότι ο κ. Νταλάρας συμβολίζει σήμερα τη Δημοκρατία κι έτσι καταλάβαμε το κρυφό νόημα αυτών των περίφημων συναυλιών που τόσο υπερβολικά προβάλλονται από τα ΜΜΕ που ελέγχετε, στις οποίες ένας προβεβλημένος και αγαπητός από το πλατύ κοινό τραγουδιστής προσπαθεί
να αναδειχθεί σε θύμα στο βωμό της Δημοκρατίας που απειλείται από όλους εμάς τους «απ' έξω», που με τόση αφέλεια προσπαθείτε να μας κάνετε με το ζόρι «παρακρατικούς». Ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες εσείς οι ... «δημοκράτες» δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά που αποδεδειγμένα ιατρικά καταστρέφουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του ανθρώπου, τους βρόγχους.
Στα κεφάλια διαδηλωτών που δεν έκαναν τίποτα άλλο πέραν του να φωνάζουν συνθήματα.
Θα έπρεπε να σας είχαμε κάνει (σε όλη την Κυβέρνηση) μήνυση για απόπειρα δολοφονίας, όμως προσωπικά δεν καταδέχομαι να έχω καμμιά σχέση μαζί σας, ούτε του κατηγόρου. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εγώ έμαθα να πιστεύω και να υπερασπίζομαι ακόμα και με τη ζωή μου την Εθνική μας
Ανεξαρτησία, που εσείς την πουλήσατε στους ξένους για μια χούφτα αργύρια.
Αλήθεια, με τι πρόσωπα θα πάτε να τιμήσετε τους ήρωες του '21 που θυσιάστηκαν για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, όταν έχετε παραδώσει -γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία μας- αυτή την Ανεξαρτησία στους ξένους, βάζοντας οικειοθελώς τον ελληνικό λαό κάτω από τον ζυγό των ανελέητων ξένων τοκογλύφων; ΟΧΙ !  Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας!
Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε. Η 25η Μαρτίου ανήκει στον Ελληνικό Λαό. Σε κείνους που ακόμα και σήμερα αγωνίζονται για την Ανεξαρτησία της Χώρας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του Λαού μας,. Του Ελληνικού Λαού που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει
να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν. Αλλά αυτό δεν θα το πετύχουν!
http://www.spitha-kap.gr/el/articles/?nid=2210

Κώστας Κόλλιας: «Ανοίγει ο σταθμός του Προαστιακού στο Ζευγολατιό»

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας σχετικά με την πολυετή καθυστέρηση στη λειτουργία του σταθμού του Προαστιακού στο Ζευγολατιό απέστειλε το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με την απάντηση, ο σταθμός θα λειτουργήσει περίπου στα μέσα του Απριλίου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδη στην ερώτηση που του απηύθυνα για τον σταθμό του Ζευγολατιού. Στο επίσημο έγγραφο που μου απέστειλε αναφέρεται ξεκάθαρα και επί λέξει ότι «ο σταθμός θα λειτουργήσει κατά τα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους». Την ίδια απάντηση έχω λάβει από παράγοντες και συνεργάτες του Υπουργού, καθώς και από προσωπική επαφή που είχα με τον αρμόδιο Διευθυντή Λειτουργίας του Προαστιακού.
Στο έγγραφο αναφέρονται και οι λεπτομέρειες που απομένουν να τακτοποιηθούν, πριν παραδοθεί ο σταθμός στο επιβατικό κοινό. Το Υπουργείο αναφέρει θέματα ασφάλειας και, συγκεκριμένα, την ανάγκη ύπαρξης φύλακα τουλάχιστον κατά τις ώρες που δεν λειτουργεί ο σταθμός, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα βανδαλισμών στις ήδη εγκατεστημένες υποδομές. Επίσης, αναφέρει ελλείψεις στη σήμανση με πινακίδες για την εξυπηρέτηση και πληροφόρηση του επιβατικού κοινού, καθώς και ακυρωτικών μηχανημάτων, τα οποία απομένει να εγκατασταθούν. Τέλος, αναφέρεται η ανάγκη εξεύρεσης του απαραίτητου προσωπικού για τη διασφάλιση της καθαριότητας στο σταθμό.
Το Υπουργείο βεβαιώνει ότι ο σταθμός είναι απολύτως έτοιμος από κατασκευαστικής άποψης, πλην όμως παραδέχεται ότι οι λειτουργικές ελλείψεις απαιτούν πόρους και προσωπικό τα οποία δύσκολα εξασφαλίζονται. Επειδή στην παρούσα συγκυρία συχνά η έλλειψη χρημάτων παρουσιάζεται ως αδιαπέραστο εμπόδιο στην υλοποίηση απαραίτητων έργων, ελπίζω αυτή τη φορά να μην έχουμε επανάληψη του ίδιο σκηνικού. Η σαφής ημερομηνία λειτουργίας του σταθμού που δίνει το Υπουργείο με κάνει να αισιοδοξώ, πλην όμως επιφυλάσσομαι μέχρι το Ζευγολατιό να υποδεχθεί το πρώτο τρένο και, εφόσον χρειαστεί, θα επανέλθω με νέα παρέμβαση.»

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν λεφτά για τις συντάξεις και νοικιάζουν κτίρια για 3 εκατ. ευρώ!

Ενώ έχουν κτίρια αναξιοποίητα που κοστίζουν 255 εκατομμύρια ευρώ νοικιάζουν κτίρια για 3 εκατομμύρια!
Σε 255.492.123,36 ευρώ ανέρχεται η αντικειμενική αξία των αναξιοποίητων ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το ποσό αυτό αποτελεί το 20% της συνολικής αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους. Την ίδια ώρα, και όπως επίσης προκύπτει από το έγγραφο, οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, για την εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους αναγκών μισθώνουν 687 κτίρια, για τα οποία καταβάλλεται συνολικά το ποσό των 2.898.365,28 ευρώ μηνιαίως.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρεται και στο θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και θυμίζει ότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τα ΔΣ των Φορέων, μετά από συγκεκριμένη διαδικασία, αναθέτουν σε εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων τη μελέτη και πρόταση αξιοποίησης ακινήτων ιδιοκτησίας τους για την αποδοτικότερη εκμετάλλευσή τους. Βάσει των ανωτέρω, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζουν τις εναλλακτικές μεθόδους αξιοποίησης των ακινήτων αυτών (ιδιόχρηση μετά από ανακαίνιση, ανέγερση, εκμισθώσεις), με σκοπό τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και την αύξηση της αποδοτικότητας των εν λόγω ακινήτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για τη διενέργεια διαγωνισμών για την εκμετάλλευση ακινήτων.

Ο κ. Κουτρουμάνης έχει επίσης ενημερώσει με το έγγραφό του τη Βουλή ότι τα έσοδα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από μισθώματα την τελευταία διετία (το 2010 και το 2011), και με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι Φορείς, ανέρχονται στο ποσό των 37.555.367,34 ευρώ.

Ο υπουργός επισημαίνει πάντως ότι στα αναξιοποίητα ακίνητα περιλαμβάνονται και ακίνητα, η άμεση αξιοποίηση των οποίων δεν είναι δυνατή λόγω προβλημάτων τεχνικής ή νομικής φύσεως (π.χ. διατηρητέα, των οποίων οι εργασίες συντήρησης έχουν πολύ μεγάλο κόστος, ακίνητα για τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές διεκδικήσεις κλπ). Η εμπορική αξία των ακινήτων εκτιμάται κατά περίπτωση και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με παραπομπή του σχετικού φακέλου στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών, και συνεπώς δεν είναι καταγεγραμμένη στο σύνολό της.

Αναβάλλεται το Ολυμπιακός - ΟΦΗ

Στην αναβολή του πρώτου αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλου Ελλάδας 2011-2012, μεταξύ των ΠΑΕ ΟΦΗ-Ολυμπιακός, προχώρησε με σημερινή του απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ. Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός λόγω των υποχρεώσεών της στο Europa League. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21-3-2012 και ο επαναληπτικός στις 27 ή 28 Μαρτίου και θα οριστεί εκ νέου με απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, την οποία εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με τις ημερομηνίες της UEFA ο Ολυμπιακός εάν τελικά προκριθεί στα προημιτελικά, θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι για την συγκεκριμένη φάση στις 29 Μαρτίου και το δεύτερο στις 5, κάτι που σημαίνει ότι η ρεβάνς του αγώνα με τους Κρητικούς (ήταν προγραμματισμένη για τις 4 του μήνα) δεν γίνεται να διεξαχθεί.
 Επίσης, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Κυπέλλου, ο πρώτος αγώνας για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, ανάμεσα στις ΠΑΕ Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21-3-2012, θα ξεκινήσει στις 19:00 και όχι στις 16:30, όπως είχε αρχικά οριστεί

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" αποχαιρετούν την Δόμνα Σαμίου

Aυτή την ώρα από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης κηδεύεται η μεγάλη κυρία του παραδοσιακού μας τραγουδιού , η Δόμνα Σαμίου, που έφυγε το περασμένο Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών γιά το μεγάλο ταξίδι...
Αντίο Δόμνα σ' ευχαριστούμε...
Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" την αποχαιρετούν με δυό παραδοσιακά που η ίδια  ερμήνευσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο .

Δομνα Σαμιου - Τζιβαερι.


Δόμνα Σαμίου - Έχε γεια Παναγιά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ Α ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΠΑΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΕΛΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ & ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με τα Προεδρεία των  Πανελλήνιων Ομοσπονδιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.
Οι Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ανέπτυξαν τα αιτήματα και τις ανησυχίες τους, για την εύρυθμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και δεσμεύτηκαν να φέρουν αναλυτικό κοστολόγιο για την εφαρμογή των προτάσεών τους.   
Ο Πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού τόνισε τη σπουδαιότητα που, ιδίως κατά τη σημερινή εποχή, έχουν τα θέματα της ασφάλειας, δεσμεύτηκε στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, την ανάληψη όλων των θεσμικών πρωτοβουλιών για την ηθική στήριξη των υπηρετούντων στα Σώματα, καθώς και για την αναγκαία αναδιοργάνωση των Σωμάτων, ώστε να μπορούν να επιτελούν αποτελεσματικότερα το σημαντικότατο έργο τους.
Τόνισε, επίσης, ότι για τη Νέα Δημοκρατία είναι προτεραιότητα η διασφάλιση επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής των Σωμάτων και κατάλληλων συνθηκών εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Υπογράμμισε ότι τα θέματα που έθιξαν είναι στην πρώτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά χωρίς κοστολόγηση συγκεκριμένων δράσεων δεν είναι δυνατόν να γίνονται εξαγγελίες, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη η ανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου.  
Στη συνάντηση μετείχαν, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, βουλευτής Αρκαδίας,  κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος,  ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Βουλευτής Ηλίας. κ. Κώστας Τζαβάρας. 

Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος;

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από μια βδομάδα (7/3 στο Real FM) ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε πως “θα υπάρξει μηχανισμός αναπλήρωσης απωλειών” για τους πολίτες που, αντί να καταθέσουν τα λεφτά τους στις Τράπεζες, είχαν πάρει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Τόνιζε, μάλιστα, πως “είναι απόλυτα άδικο να μεταχειρίζεται κανείς κάποιον που έχει ομόλογα διαφορετικά από κάποιον που έχει κατάθεση”.
Χθες, ο κ. Γιούνγκερ ανακοίνωσε ότι το Eurogroup πήρε διαβεβαίωση από τον κ. Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους αποζημίωση, είτε άμεση, είτε έμμεση προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.
Αποδεικνύεται, έτσι, πως ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει δημοσίως στους πολίτες και άλλα στις κλειστές συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες. Τα ψέματά του, τα “είπα- ξείπα”, οι επιπολαιότητες και οι αντιφάσεις του δεν έχουν τελικά ούτε αρχή ούτε τέλος.
Προτού ακόμη αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο ερχόμενος αντιγράφει τις πρακτικές του απερχόμενου.
Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος;».

Έξαρση Κλοπών και διαρρήξεων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης - Nα επαναλειτουργήσει το Α.Τ Δερβενίου

Επιστολή αναφορικά με την έξαρση εγκληματικότητας στο Δήμο, απέστειλε  προς τον Yπουργό Προστασίας του πολίτη και άλλους αρμόδιους φορείς ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Αντώνης Κλαδούχος,
Η Επιστολη του Δημάρχου: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Λυκούργου Φραντζή 2,          Ξυλόκαστρο : 12.03.2012
Ξυλόκαστρο, Τ.Κ.:20400                              Αριθμ. Πρωτ. : 3916
Πληροφ. : ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλέφ. : 27433-60201
FAX : 27430-28261
E-mail : info@xylokastro.gov.gr



ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Π. Κανελλοπούλου 4
10177 Αθήνα

ΚΟΙΝ: 1. Αστυνομική Δ/νση
Περιφέρειας Πελοποννήσου
Αλ. Σούτσου 29 & Γ. Σαχτούρη
22100 Τρίπολη

2. Αστυνομικό Δ/ντη Νομού
Κορινθίας
Ερμού 51, 20100
Κόρινθος

3. Α.Τ. Ξυλοκάστρου

ΘΕΜΑ: «Κλοπές και διαρρήξεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης».

Κύριε Υπουργέ,
Τον τελευταίο καιρό έχουμε δυστυχώς γίνει μάρτυρες της αυξημένης εγκληματικότητας στην περιοχή του Δήμου μας. Πολλές κοινότητες στην περιοχή μας είναι στο έλεος των κακοποιών.
 Στην τοπική κοινότητα Πύργου πριν από μία εβδομάδα έγινε διάρρηξη σε περίπου 20 σπίτια, κυρίως σπίτια που χρησιμοποιούνται σαν εξοχικές κατοικίες.
Στην τοπική κοινότητα Μελισσίου πριν από περίπου 15 ημέρες οι κακοποιοί μπήκαν σε τουλάχιστον 10 σπίτια όπου και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρήκαν πρόσφορο. Ήταν δε τόσο αδίστακτοι ώστε πολλές από τις κλοπές έγιναν μέρα μεσημέρι.
Στην τοπική κοινότητα Καμαρίου τις τελευταίες 20 μέρες ύποπτα άτομα κινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των κατοίκων στα χωράφια μπαίνουν στα σπίτια και αρπάζουν ότι βρουν.
Ανάλογα περιστατικά παρατηρούνται και σε άλλες τοπικές κοινότητες όπως και στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι. Η κατάσταση κυριολεκτικά είναι εκτός ελέγχου, ο κόσμος είναι οργισμένος και βρίσκεται σε απόγνωση.
Η πρόσφατη κατάργηση του Α.Τ Δερβενίου επέτεινε τα προβλήματα αφού πλέον
η Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης δεν αστυνομεύεται επαρκώς.Το Α.Τ Ξυλοκάστρου
δεν επαρκεί για την αστυνόμευση ενός τόσου μεγάλου Δήμου ενώ και το προσωπικό
του φθίνει αντί να ενισχυθεί όπως επιτάσσουν οι καιροί και οι καταστάσεις. Όσες
φιλότιμες προσπάθειες και να καταβάλλουν οι αστυνομικοί δεν μπορεί μία τόσο
μεγάλη έκταση να αστυνομευτεί από τόσους λίγους υπαλλήλους όταν μάλιστα η
περιοχή είναι διάσπαρτη από εκατοντάδες οικίες που βρίσκονται μακριά από τον
οικιστικό ιστό της πόλης και των χωριών.
Πιστεύουμε ότι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί το Α.Τ.
Ξυλοκάστρου με επιπλέον προσωπικό και να επαναλειτουργήσει το Α.Τ Δερβενίου
ώστε να είναι δυνατή η περιπολία και η αστυνόμευση καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

ΑΠΑΤΗ με πατάτες στην Κόρινθο


Καλά οργανωμένη επιχείρηση σε συσκευαστήριο στην Κόρινθο αγόραζε φθηνή πατάτα από Ελλάδα και Αίγυπτο και την πουλούσε για Κυπριακή και Γαλλική αποκομίζοντας τεράστια κέρδη Λαβράκι φοροδιαφυγής και φοροαπάτης στον αγροτικό κλάδο εντόπισε το ΣΔΟΕ....
READ MORE - ΑΠΑΤΗ με πατάτες στην Κόρινθο

«Αντίο δάσκαλε…» . Επιθανάτια λόγια στον θάνατο του μουσικού Δημήτρη Ζαφείρη…


Το Σάββατο πού μας πέρασε, η Πάτρα έχασε έναν ακόμη ευγενή συμπολίτη, έναν έντιμο  άνθρωπο, έναν τζέντλεμαν της Μουσικής Εκπαίδευσης και Παιδείας !

Πρόκειται για τον θάνατο τού Αρχιμουσικού Δημήτρη Ζαφείρη, ενός πραγματικού δάσκαλου με όλη την σημασία τής λέξεως,  αλλά και ενός ανθρώπου του Θεού και αυστηρού υποστηρικτή του ήθους και τών Χριστιανικών Παραδόσεων…

Κάτω από την διεύθυνση της μουσικής μπαγκέτας του πέρασαν πολλές Πατρινοπούλες μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ηλικιωμένες  κυρίες σήμερα, πού πλαισίωναν τις μουσικές χορωδίες Εκκλησιαστικής αλλά και Κλασσικής Μουσικής,  που ο εκλιπών διηύθυνε  με απόλυτη μαεστρία, τάξη, συγχρονισμό,  αλλά και χορωδιακή πειθαρχία …
Το πτυχίο του, το είχε πάρει από εξεταστική επιτροπή του διάσημου μουσικού Δημήτρη Μητρόπουλου και με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια για εκείνη τήν εποχή και είχε έλθει μάλιστα πρώτος στις εξετάσεις...

Διαβάστε περισσότερα » patrablog.blogspot.com

Αποτελεί το ‘νηστίσιμο’ τυρί μια καλά κρυμμένη καταναλωτική παραπλάνηση;

Στις μέρες μας, η παραπλάνηση των καταναλωτών είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο καθένα μας έχει τύχει, τουλάχιστον μία φορά, να προμηθευτούμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, λόγω των παραπλανητικών ή καταχρηστικών πρακτικών, από τη μεριά του προμηθευτή.

Μία επίκαιρη παραπλάνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί και το ‘νηστίσιμο’ ή ‘φυτικό’ τυρί, εφόσον διανύουμε μια περίοδο νηστείας. Το τυρί αυτό, όχι μόνο δεν είναι ‘φυτικό’ και ‘νηστίσιμο’ αλλά είναι ζωικής προελεύσεως εφόσον εμπεριέχει ‘καζεϊνικό νάτριο’, το οποίο αποτελείται από την ουσία ‘καζεΐνη’ που πολλάκις έχει χαρακτηριστεί και αλλεργιογόνος πρωτεΐνη του γάλακτος. Παράδειγμα αποτελεί το δήθεν ‘νηστίσιμο’ ή ‘φυτικό’ τυρί της γνωστής ελληνικής εταιρίας ‘Κολιός’, που έχει περάσει σχεδόν από όλα τα παραδοσιακά ελληνικά σπίτια που ακολουθούν τις θρησκευτικές παραδόσεις, το οποίο αναγράφει χαρακτηριστικά στη συσκευασία του την φράση ‘fast wellness’ που παραπέμπει σε νηστεία.
Η παραπλάνηση, όπως προανέφερα, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά επαναλαμβανόμενο, με αποτέλεσμα συχνά να γίνεται ‘έξις’ (δηλαδή ‘συνήθεια’), όπως λέει και ο Αριστοτέλης, και να περνάει απαρατήρητη. Όταν η πρακτική αυτή όμως, εφαρμόζεται σε περιόδους νηστείας και σε χώρες θρησκευτικά εξαρτώμενες, όπως η Ελλάδα, όχι μόνο δεν περνάει απαρατήρητη αλλά μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αισθητή και να θίξει και να προσβάλλει σε μεγάλο βαθμό τους θρησκευόμενους-καταναλωτές.
Βέβαια, για να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες καταστάσεις και δυσαρέσκειες είναι καλό και χρήσιμο να γνωρίζουμε από μόνοι μας σαν καταναλωτές, τις ουσίες από τις οποίες δεν πρέπει να αποτελείται ένα πραγματικά νηστίσιμο προϊόν. Οι ακόλουθοι όροι λοιπόν, (καθώς και όλα τα παράγωγα τους), υποδεικνύουν από τι δεν πρέπει να αποτελούνται τα πραγματικά ‘νηστίσιμα’ προϊόντα:
Whey (ή ορός γάλακτος)
Casein (ή κασεΐνη)
Lactose (ή λακτόζη)
Λεκιθίνη (αν προέρχεται από αβγό)
Ζελατίνη (αν προέρχεται από ζωική προέλευση)
Milk Solids (ή στερεά γάλακτος) και
Κρέμα γάλακτος Συνοψίζοντας λοιπόν, είναι απαραίτητο σαν καταναλωτές να προσέχουμε τα προϊόντα που αγοράζουμε και να μην εμπιστευόμαστε τους προμηθευτές που μας τα πλασάρουν, διότι η βασική τους επιδίωξη είναι η πώληση και όχι η ικανοποίηση του καταναλωτή.
Κωνσταντίνα Α. Αφράτη
Πηγές:
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=31&t=8261> (accessed 12/03/2012)
‘Νηστίσιμο’ τυρί= Παραπλάνηση καταναλωτή, 2007, (online) available from: < http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=44&t=150176> (accessed 12/03/2012)
 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Γεώργιος Παπανδρέου, θα είναι και πάλι υποψήφιος Βουλευτής στην Περιφέρεια της Αττικής (Υπόλοιπο) γεγονός που ταράζει και πάλι τις ισορροπίες του κόμματος. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο ο κ Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης για να εκλεγεί αλλά αυτοδίκαια καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Aυτή η εξέλιξη είναι φανερό ότι περιπλέκει τους σχεδιασμούς των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής βάση των δημοσκοπήσεων εκτός του πρώην πρωθυπουργού είναι ζήτημα αν υπάρχει ακόμα μια θέση Βουλευτού! Αναμένεται λοιπόν σκληρή μάχη γι’ αυτή την θέση μεταξύ των Χριστοφυλοπούλου, Βρεττού, Ασπραδάκη και από ότι λέγεται της κυρία Χριστοφάκης( σύζυγος Θ. Πάγκαλου)

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κορόιδεψε τους Έλληνες μικρο-ομολογιούχους Έδιναν υποσχέσεις χωρίς να έχουν προηγουμένως διαπραγματευτεί στην Ευρώπη

   Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

 «Με τις δηλώσεις που έγιναν μετά το Eurogroup, αποδείχθηκε χθες το βράδυ ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν είχε καθόλου διαπραγματευτεί το θέμα των μικρών Ελλήνων ομολογιούχων στην Ευρώπη και οι υποσχέσεις που έδινε ο κ. Βενιζέλος, προ της υλοποίησης του PSI, ήταν ανεύθυνες και ανυπόστατες. Ο κ. Βενιζέλος είτε παραπλανούσε τους Έλληνες μικρο-ομολογιούχους όταν έλεγε ότι: «θα υπάρξει μηχανισμός αναπλήρωσης των απωλειών και αυτό αφορά πρωτίστως αυτούς που αν είχαν καταθέσει τα λεφτά τους σε τράπεζες θα είχαν την εγγύηση του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων, του ΤΑΕΚΕ, γιατί όπως ξέρετε η κατάθεση είναι μέχρι 100.000 ευρώ ανά πρόσωπο ανά τράπεζα», είτε έδειξε απίστευτη αμέλεια, αφού δεν είχε -ως όφειλε- διαπραγματευτεί το θέμα προ της κατάληξης του PSI, όταν ήταν σε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε να το κάνει κατόπιν εορτής και απέτυχε παταγωδώς, ενώ η Νέα Δημοκρατία διακρίνεται για την ένοχη σιωπή της. Σε κάθε περίπτωση πάντως η άνιση μεταχείριση των Ελλήνων μικρών ομολογιούχων έναντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δεν είχε κανένα ιδιαίτερο δικαίωμα ως κάτοχος των ίδιων ομολόγων με τους υπολοίπους να απολαμβάνει διακριτική μεταχείριση και κυρίως η προστασία την οποία εξασφάλισε το ελληνικό κράτος για τις οφειλές του, σε σχέση με την ιδιωτική περιουσία του δημοσίου, αλλάζοντας εκ των υστέρων με νόμο τις συμβάσεις τις οποίες είχε συνάψει, δημιουργούν σοβαρά νομικά θέματα τα οποία είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν τα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια. Με το δεδομένο αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν ότι το βαθύ αίσθημα αδικίας που δημιουργεί η στάση του Eurogroup, μετά τη διαπραγματευτική ανυπαρξία της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έχει σοβαρό κίνδυνο να καταλήξει σε απίστευτα νομικά αδιέξοδα και αποφάσεις, που θα επηρεάσουν δυσμενώς τη δημόσια δανειοδότηση σε ολόκληρη την Ευρώπη».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧ​ΟΥΣ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Α΄ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ                        Αθήνα, 12 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
στον Πρωθυπουργό
Κύριο Λουκά Παπαδήμο

Θέμα : «Οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου βιώνουν μια πρωτόγνωρη αδικία»

 Η μετατροπή του PSI από εθελοντική   σε υποχρεωτική,  είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη ενός υψηλού ποσοστού συμμετοχής που ξεπέρασε το 90% και συνέβαλε αποφασιστικά στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και στην αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας.  Ωστόσο, με την υποχρεωτική συμμετοχή αναγκάστηκαν να «κουρευτούν» και οι ομολογιακοί τίτλοι, φυσικών προσώπων ιδιωτών.  Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, που εμπιστεύτηκαν  τους κόπους μιας ζωής  σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και τώρα άναυδοι παρακολουθούν, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις να βρίσκονται ζημιωμένοι. Περισσότεροι από 11.000 αποταμιευτές, χάνουν έναν σημαντικό μέρος του αρχικού τους κεφαλαίου. Αυτό αποτελεί, μια πρωτόγνωρη αδικία. Οι  άνθρωποι αυτοί επένδυσαν τις αποταμιεύσεις τους στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και εμπιστεύτηκαν το ελληνικό κράτος τη στιγμή που χιλιάδες άλλοι προσέτρεξαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Σήμερα βιώνουν τον απόλυτο εμπαιγμό.  Ως εκ τούτου, αυξάνεται σημαντικά το έλλειμμα εμπιστοσύνης  μεταξύ κράτους και πολίτη και απαξιώνεται  ακόμα περισσότερο η αξιοπιστία της χώρας, δίνοντας το μήνυμα ότι το κράτος δε μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και τις εγγυήσεις που έχει δώσει, οδηγώντας χιλιάδες μικροεπενδυτές στην απόγνωση.   
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός: 
1.  Υπάρχει σχέδιο για την αποκατάσταση των ομολογιούχων ιδιωτών  του ελληνικού δημοσίου; 
2.   Ποιες είναι οι λύσεις  που προτείνει η κυβέρνηση,  ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η πρωτόγνωρη αδικία;                                                                                                                                                                                                                                     
Η βουλευτής                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Ντόρα  Μπακογιάννη

Νίκος Νικολόπουλος - συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ: H ανησυχία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων είναι μεγάλη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, προσερχόμενος στην συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ, ερωτώμενος από δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζητήσαμε σήμερα το πρωί να συναντηθούμε με τον Διοικητή του ΙΚΑ για να ενημερωθούμε για την πορεία των εσόδων του Οργανισμού, για την επάρκεια του συστήματος καταβολής των συντάξεων, για την πορεία της ρύθμισης των παλαιών οφειλών, για τους ελέγχους που πρέπει να διενεργεί το ΙΚΑ για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, για την πορεία υλοποίησης του εργόσημου και της Κάρτας Εργασίας.
Ήρθαμε να τονίσουμε στον Διοικητή ότι η  ανησυχία των ασφαλισμένων  και των συνταξιούχων είναι μεγάλη και η δική μας ακόμη μεγαλύτερη.
Γιατί δυστυχώς η μεγάλη ύφεση και η συνακόλουθη εκρηκτική ανεργία υπονομεύoυν τα έσοδα του ΙΚΑ.
Γιατί δυστυχώς 2,5 χρόνια τώρα η εισφοροαποφυγή δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Γιατί δυστυχώς το εργόσημο και η Κάρτα Εργασίας καθυστερούν χαρακτηριστικά, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και της Διοίκησης. Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ παρέπεμπαν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη στο μέλλον. Όσο η επανεκκίνηση της οικονομίας καθυστερεί, όσο  δεν ελέγχεται η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία, το ΙΚΑ θα ταλανίζεται από περιορισμό εσόδων και αδυναμία καταβολής συντάξεων. Είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε την καταβολή της σύνταξης των Ελλήνων μισθωτών όχι μόνο για μήνες, αλλά σε βάθος χρόνου.
Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι ο μόνος τρόπος είναι η στροφή στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, η ανάσχεση της ανεργίας, ο έλεγχος της μαύρης εργασίας».

Ιρλανδία: Και δημοψήφισμα θα κάνουν και τα λεφτά παίρνουν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στις 28 του Φεβρουαρίου, το ιρλανδικό Νομικό Συμβούλιο του κράτους, στο οποίο είχε καταφύγει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός για γνωμοδότηση, αποφάνθηκε ότι το νέο αυστηρό ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο που επέβαλαν οι Μερκοζί, πρέπει να τεθεί στην κρίση του λαού.
Όπως έγινε γνωστό, ο Ιρλανδός γενικός εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα, διότι το σύμφωνο αποτελεί «ένα ειδικό εργαλείο εκτός της αρχιτεκτονικής της συνθήκης της ΕΕ».
Στη χώρα έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία, με την κυβέρνηση να αραδιάζει τα υπέρ του «Ναι» επιχειρήματα, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι ενδεχόμενη άρνηση επικύρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου θα σημάνει ότι η Ιρλανδία δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον Μόνιμο Μηχανισμό Διάσωσης (ESM) της ΕΕ.
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κερδίζει έδαφος το «Ναι», αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού: Στο γεγονός ότι στην Ιρλανδία υπάρχει παράδοση δημοψηφισμάτων και αυτά διενεργούνται πραγματικά και όχι στα λόγια, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.
Αλλά και στο γεγονός ότι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός δεν ξύπνησε ένα πρωί και ανέκραξε «δημοψήφισμα», όπως έπραξε ο κ. Παπανδρέου – που εξακολουθεί να αναφέρεται στο θέμα ως… μεγάλη επιτυχία – αλλά ζήτησε γνωμοδότηση, την οποία και έλαβε.
Έτσι, ουδείς σάλος προκλήθηκε από την ιρλανδική περί δημοψηφίσματος απόφαση.
Το αντίθετο: Παρά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, δυο μέρες αργότερα, την 1η Μαρτίου, η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για την καταβολή της νέας δόσης των 5,8 δις ευρώ της διεθνούς βοήθειας προς την Ιρλανδία.
Είχε προηγηθεί η αξιολόγηση των δανειστών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα – λίγες μέρες νωρίτερα, το ίδιο είχε συμβεί και με την Πορτογαλία, που αξιολογήθηκε για τρίτη φορά θετικά από την δική της τρόικα.
Όσο για την Ιρλανδία, πέραν της νέας δόσης αποφασίσθηκε να λάβει και πρόσθετη βοήθεια 3,2 δις ευρώ από το ΔΝΤ, ενώ δέκα μέρες νωρίτερα, ο οίκος Fitch είχε αναβαθμίσει κατά μία βαθμίδα και την Ισλανδία.
Ο ίδιος οίκος έχει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο αποφανθεί για την Ιρλανδία πως είναι εφικτή η επιστροφή της στις αγορές το 2013.
Ένα μήνα νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε ότι στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς το ΑΕΠ της Ιρλανδίας είχε αυξηθεί κατά 1,6%.
Έτσι, την ώρα που όλοι λαμβάνουν εύσημα, η Ελλάδα όχι μόνο δείχνει να μην καταφέρνει τίποτε, αλλά και χρεοκόπησε.
Υπάρχει κάποιος από τους κατά… τακτά χρονικά διαστήματα πανηγυρίζοντες, ικανός να μας εξηγήσει τι συμβαίνει, ώστε η Ελλάδα να αποκαλείται συνεχώς «ειδική περίπτωση» και να μην  μπορεί να πάρει ανάσα;
Ερωτώ, διότι ο κ. Βενιζέλος, που οσονούπω εκλέγεται αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ήδη έχει χειριστεί τα πιο σοβαρά θέματα – συμπεριλαμβανομένης και της χρεοκοπίας – υποστηρίζει πως το κόμμα υπό την ηγεσία του έχει την υποχρέωση να κερδίσει την πρωτιά στις εκλογές!
Ερωτώ, διότι οδεύει προς τις εσωκομματικές κάλπες της προσεχούς Κυριακής ως «σωτήρας» της χώρας – βαφτίζοντας, βέβαια, την χρεοκοπία… σωτηρία!
Και επιτέλους, είναι τουλάχιστον σε θέση να μας απαντήσει στο ερώτημα: Χρεοκοπήσαμε ή όχι;
Εκτός και αν δεν γνωρίζει και ο ίδιος και αναρωτιέται: Με τον ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα βάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;
elzoni.gr

Ο Πούτιν έρχεται στην Ελλάδα

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, και ειδικότερα το Άγιο Όρος, την περίοδο του Πάσχα.
Ο Ρώσος ηγέτης, έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν πολλές φορές το Περιβόλι της Παναγιάς, δείχνοντας ενδιαφέρον για τις Μονές που υπάρχουν στην Αθωνική Πολιτεία, και όχι μόνο για εκείνες που έχουν απευθείας αναφορά στη Ρωσική Εκκλησία και το Πατριαρχείο Μόσχας.
Επί ημερών του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ηγεσία της Ρωσίας άλλωστε, η Ορθοδοξία μπόρεσε να ανασάνει και πάλι σε μια από τις σημαντικότερες χώρες του πλανήτη, τόσο υπό τον Πατριάρχη Αλέξιο όσο και υπό τον σημερινό Πατριάρχη Κύριλλο. Ενώ, ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για την προοπτική συγκρότησης ενός ορθόδοξου τόξου, που θα ενώνει τη Ρωσία με την Ελλάδα.
Η επίσκεψη Πούτιν στη χώρα μας την περίοδο του Πάσχα, αποκτά πρόσθετη σημασία, λόγω της χρονικής συγκυρίας κατά την οποία πραγματοποιείται. Η Ελλάδα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, με τη Νέα Δημοκρατία να προβάλλει ως η πολιτική δύναμη που θα αναδειχθεί από τις κάλπες στη διακυβέρνηση του τόπου.
Στο νέο εθνικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί λοιπόν, η καινούρια κυβέρνηση του τόπου θα κληθεί να αναπτύξει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, για να αμβλυνθούν οι αρνητικές για την κοινωνία επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου. Στην κατεύθυνση αυτή, η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προθυμοποιηθεί να συμβάλλει καθοριστικά, όπως έγινε αντιληπτό και από την προ μηνών συνάντηση που είχαν στη Μόσχα ο Ρώσος ηγέτης με τον Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα, η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία είναι ακόμη ανοικτό το θέμα του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού. Με νωπές τις εντυπώσεις από τη δημόσια παρέμβαση που είχαν κάνει υπέρ του κ. Εφραίμ, τόσο ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, όσο και ο ίδιος ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν.

statesmen.gr

Το… “θα δούμε” του Χατζηνικολάου

Η δρομολόγηση της εξαγοράς του «Channel 9» από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τον Κώστα Χαρδαβέλα και την Αγγελική Νικολούλη, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το ειδησεογραφικό δυναμικό του «Alter», το οποίο έμεινε… άστεγο, λόγω των πολύμηνων προβλημάτων του καναλιού του Μπουρναζίου, ανοίγει την κουβέντα και για την επάνοδο του Νίκου Χατζηνικολάου στην τηλεόραση.
Ο εκδότης της «Real News», ο οποίος έχει συνδέσει τη δημοσιογραφική διαδρομή του με την τηλεόραση, και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στα κανάλια στα οποία κατά καιρούς εργάστηκε, έχει στρέψει το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον του, εκτός από την εφημερίδα και το ραδιόφωνο, και στο διαδίκτυο.
Την ίδια στιγμή δε, παραμένει λάτρης των social media, με έμφαση στο Twitter, στο οποίο και μπορεί κανείς να διαγνώσει τις προθέσεις του για το επαγγελματικό μέλλον του. Τις προηγούμενες μέρες λοιπόν, ερωτώμενος σχετικά από άλλους χρήστες του διαδικτύου, για το κατά πόσο σχεδιάζει να επανέλθει σύντομα στους τηλεοπτικούς δέκτες, με τις πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν, και τις εκλογές να πλησιάζουν, ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν αποκαλυπτικός.
«Πλέον έχω την ελευθερία να λέω όσα πιστεύω. Η εφημερίδα, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο με καλύπτουν… Ας αργήσω λοιπόν να επανέλθω… Δεν ξέρω, θα δούμε», ήταν μερικές από τις απαντήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου στις ερωτήσεις για το επαγγελματικό μέλλον του, που δείχνουν ότι ο εκδότης της «Real News» κρατά στάση αναμονής, αναφορικά με τις επόμενες επιλογές τις οποίες θα χαράξει.

EMMANOYHΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Έντονη χιονόπτωση στην ορεινή Πελοπόννησο - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται αλυσίδες

Εντείνεται η επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο.
Μάλιστα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης, όποτε τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Συνεχίζει να πλήττει την Πελοπόννησο το κύμα κακοκαιρίας,Έντονη είναι η χιονόπτωση στην ορεινή  Αρκαδία (ακόμα και μέσα στην Τρίπολη) όπου το χιόνι φτάνει τα 10 εκατοστά. 
Λόγω των χιονοπτώσεων, δρόμοι  παραμένουν κλειστοί, ενώ σε μεγάλο μέρος του ορεινού επαρχιακού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ειδικότερα, στην Αχαΐα κλειστές, λόγω των χιονοπτώσεων, είναι οι επαρχιακές οδοί Περιστέρας -  Χ/Κ Καλαβρύτων, Πτέρης - Καλαβρύτων και Αροανίας - Τριπόταμων (Θέση Αγρίδι).
 Στην Ηλεία κλειστή, λόγω κατολισθήσεων, παραμένει η επαρχιακή οδός Πύργου - Τρίπολης μέσω Αρχαίας Ολυμπίας και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στο μεταξύ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις  επαρχιακές οδούς
Στην Κορινθία, Δερβενιού – Γκούρας, από 13η χ/θ και άνω, Γκούρας – Δερβενίου, από 1ο έως 17ο χλμ. , Γκούρας – Κιάτου, από 1ο έως 20ο χλμ. , Γκούρας – Λυκουρίας, από 1ο έως 18,5ο χλμ., Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 18η χ/θ και άνω και Τρικάλων – Καρυάς, από 1η χ/θ και άνω.
Στην Αχαΐα Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Διακοπτού - Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Αιγίου - Καλαβρύτων (μέσω Φτέρης), Ακράτας - Ζαρούχλας, από Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και σε όλο το οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων.
 Αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς που θα κινηθούν και στην Εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο.
Πέντε συνεργεία της αντιπεριφέρειας Αρκαδίας επιχειρούν αυτή την ώρα για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους και ειδικότερα στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο Καλογερικό, στο δρόμο προς Καστρί - 'Αγιο Πέτρο στη Κυνουρία, στα χωριά του Φαλάνθου και στην περιοχή του Καμπέα, επί της εθνικής οδού Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας.

Αθηνά Κόρκα : Απαιτούνται άμεσες λύσεις μετά την βύθιση της παραλίας, του Δερβενίου

Με αφορμή την καθίζηση της παραλίας στο Δερβένι η πρώην Βουλευτής και πολιτικός μηχανικός Αθηνά Κόρκα μετά από επίσκεψή της στην περιοχή δήλωσε:

«Όντως η καθίζηση αποτελεί σοβαρότατο ζήτημα για την παραλία του Δερβενίου ακόμα και για την ασφάλεια των παραλιακών κατοικιών.
Τα σπίτια της παραλίας του Δερβενίου βρέθηκαν κυριολεκτικά στον αέρα , μετά την βύθιση της παραλίας, με τα θεμέλιά τους στο κενό.
Η διάβρωση των ακτών σε όλη την ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου με τις αντίστοιχες επιπτώσεις επί της παραλιακής Κορινθίας είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα πολλών δεκαετιών ιδιαίτερα στη Δυτική Κορινθία.
Παρά τις μελέτες από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση και προστασία των ακτών από την διάβρωση, και τα πάρα πολλά χρήματα που έχουν δοθεί, οι λύσεις ήταν πάντα αποσπασματικές και πρόσκαιρες.
Γίνεται μερική αποκατάσταση στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα και περιμένουμε την επόμενο χειμώνα που θα γίνει πάλι το ίδιο.
Το φαινόμενο της καθίζησης εκτός από την κατάρρευση των παραλιακών κτιρίων μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και πολύ πιο επικίνδυνα για τους κατοίκους της περιοχής.
Απαιτούνται άμεσες λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με την βοήθεια και συμπαράσταση ειδικών επιστημόνων και των πανεπιστημιακών τμημάτων που διαθέτουν σύγχρονους τρόπους έρευνας. Χρειάζονται οικονομικοί πόροι για την αποκατάσταση αλλά και πρόβλεψη για μελλοντικές επιπτώσεις στην παραλιακή αυτή περιοχή.
»