Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Σάλπι»- Χαλκιάς... γλεντάει ο Πειραιάς! ΠΑΟ - ΠΑΟΚ 0 - 2

O Χαλκιάς έπιανε, ο Σαλπιγγίδης έβαζε! Οι πρώην «πράσινοι»... μαχαίρωσαν τον Παναθηναϊκό και έστειλαν τον Ολυμπιακό στο ρετιρέ και το +1!
«Φωτιά» στο πρωτάθλημα έβαλε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» επικράτησε μέσα στο άδειο ΟΑΚΑ με 2-0 του Παναθηναϊκού και έριξε τους «πράσινους» στη δεύτερη θέση.
Πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης του «δικέφαλου» στο ΟΑΚΑ δεν ήταν όποιοι, αλλά δυο ποδοσφαιριστές που ειδικά στο ματς του α' γύρου έζησαν δύσκολες στιγμές. Ποιος ξεχνά τι κυνηγητό έφαγαν στην Τούμπα; Ακόμα, άλλωστε, αμφότεροι. Όπως καταλάβατε, αναφερόμαστε στον Κώστα Χαλκιά που έκανε δυο-τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στο ματς, όταν η μπάλα έκαιγε, ενώ απέκρουσε και το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις, όταν το ματς ήταν, ήδη, στο 2-0. Οσο για τον έτερο πρωταγωνιστή, ήταν ο Σαλπιγγίδης που στο 84' κλείδωσε το ματς.
Το πρώτο 45λεπτο στο ΟΑΚΑ ήταν μία «σούπα». Οι δυο ομάδες αναλώνονταν σε λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσαν να φθάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία πλην του δίλεπτου 41'-42', όπου αμφότερες είχαν από μία καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.
Στο 41', λοιπόν, ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε ωραία στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έπιασε το σουτ, όμως ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ για να έρθει στο αμέσως επόμενο λεπτό η απάντηση από τον «δικέφαλο».
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά δραστήριος… Στο 51', όμως, ήρθε η ανώμαλη προσγείωση… Ο Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι σε προσωπική μονομαχία και τράβηγμα μέσα στην περιοχή και ο Λίνο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Νίκησε από την άσπρη βούλα τον Καρνέζη και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως βρήκε απέναντι του έναν Χαλκιά που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε.
Στο 63' στην κεφαλιά του Τοτσέ, αλλά και στο 71' στο φάουλ του Καραγκούνη ο έμπειρος γκολκίπερ που έχει ακούσει τόσα πολλά για την προσωπική του απόδοση ειδικά στα ματς με το «τριφύλλι» είπε «όχι» στην ισοφάριση με αποτέλεσμα στο 84' ο Σαλπιγγίδης μετά από ασίστ του Λίνο να έρθει να γράψει το 2-0 και να «τελειώσει» το ματς. Διότι ακόμα και στις καθυστερήσεις ο Χριστοδουλόπουλος να ευστοχούσε στο πέναλτι, που δεν υπήρχε και κέρδισε ο ίδιος από τη σκιά του Γκαρσία, τίποτα δεν άλλαζε. Το βέβαιο πως ακόμα και εκεί ο Χαλκιάς φώναξε παρών.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σαριέγκι (63' Καραγκούνης), Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (63' Μαυρίας), Κουίνσι, Κλέιτον (46' Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Λάζαρ, Αθανασιάδης, Νιμανί (68' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης

«Ερυθρόλευκες» μπαλωθιές και πρωτειά!

Ενας αποφασισμένος Ολυμπιακός, καλύτερος του ΟΦΗ, με κορυφαίο τον Αμπντούν πέρασε από την Κρήτη (2-0) και συνεχίζει στο κατώφλι του Παναθηναϊκού...
Τα γκολ των Πειραιωτών σημείωσαν ο Χολέμπας με «κεραυνό» στο 45' κι ο Καζίμ που έκανε σεφτέ με τα «ερυθρόλευκα» στο 54', πάνω που ο ΟΦΗ ήθελε να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή δυνατά κι έδειξε τις διαθέσεις του να παίξει ποδόσφαιρο. Έχοντας έναν εξαιρετικό Αμπντούν που δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα από αριστερά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και πολιόρκησαν την εστία του Βεζυρίδη. Πολλές «καθαρές» φάσεις για γκολ δεν έβγαλαν, αλλά είχαν τον ΟΦΗ κλεισμένο στα καρέ του σε όλο το ημίχρονο.
Η πιο καθαρή φάση ήταν ένα σουτ του Αμπντούν στο 13' έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Ιμπαγάσα, το οποίο έδιωξε με τα πόδια ο Βεζυρίδης, αλλά και μια εξ επαφής κεφαλιά του Τοροσίδη στο 44', που εξουδετερώθηκε από τον κίπερ των Κρητικών.
Μιραλάς, Αμπντούν και Ιμπαγάσα λοιπόν, είχαν εξαιρετική απόδοση και δημιουργούσαν προβλήματα στον ΟΦΗ που δεν μπορούσε να πάρει ούτε κατοχή, ούτε να κάνει παιχνίδι από τον άξονα, εκεί που Μακούν, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα έκαναν πολύ καλή δουλειά, εξουδετερώνοντας το παιχνίδι των Ομιλητών. Μόνο ο Παπουλής που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος το πάλευε από δεξιά, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.
Ο ΟΦΗ είχε ένα καλό σουτ με τον Σίσιτς που έφυγε άουτ στο ξεκίνημα του ματς 6') και πάτησε άλλη μια φορά περιοχή στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Καμπάνταη (43') που δεν βρήκε εστία.
Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, δικαιούταν το γκολ και το πήρε στο 45' με το εξαιρετικό σουτ του Χολέμπας. Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν σωστά, γιατί ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στην προηγούμενη φάση ένα κόρνερ που δεν ήταν, με τον Βεζυρίδη πάντως να καθαρίζει, διώχνοντας στη γραμμή την κεφαλιά του Τοροσίδη. Η φάση βέβαια τέλειωσε εκεί...
Η μπάλα απομακρύνθηκε στη συνέχεια σε πλάγιο, από την εξέλιξη του οποίου προήλθε το γκολ. Ο Ολυμπιακός «φώναξε» πάντως και για ένα πέναλτι στο 13' σε χέρι του Πίτσου, όμως η φάση ήταν περίεργη κι ο Παππάς δεν είδε παράβαση.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε. Με γκολ για τον Ολυμπιακό. O Bαλβέρδε ξεκίνησε αριστερά τον Μιραλάς και τον Καζίμ στην κορυφή και το ανακάτεμα απέφερε καρπούς.
Ηταν το 9ο λεπτό της επανάληψης, 54ο της αναμέτρησης όταν ο Αμπντούν πήρε πάσα κάθετη πάσα αριστερά στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ από τον Χολέμπας, πάσαρε παράλληλα προς την εστία, εκεί που ο Καζίμ προ κενής εστίας έκανε το 0-2 κι έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης στους Πειραιώτες.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει, όμως ο «κεραυνός» του Ζ. Λόπεθ από τα 25 μέτρα εξουδετερώθηκε με εντυπωσιακή επέμβαση από τον Μέγερι και το οριζόντιο δοκάρι του στο 65'.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να ανέβει λίγο σ' αυτό το διάστημα, όμως ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς και να βγαίνει συνέχεια από αριστερά, με τον Αμπντούν να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες.
Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν κι ο Μιραλάς που έχει πολλές τελικές κι έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινδύνεψαν ξανά ως το φινάλε πέραν της φάσης με το οριζόντιο του Λόπεθ.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια καθαρή και δίκαιη νίκη και να πιάνει κορυφή, έστω και με ματς περισσότερο.
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν, Πίτσος, Καμπάνταης (72' Ζορμπάς), Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής (79' Μπόντορ), Μπούρμπος (72' Γαλανόπουλος), Σίσιτς, Ζ.Λόπεθ, Χ. Λόπεθ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μακούν, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Καζίμ, Αμπντούν (88' Φουστέρ), Μιραλάς (86' Μαρκάνο)

Αστέρας για... Ευρώπη

Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ναβάρο, που πέτυχε δύο γκολ, ο Αστέρας επιβλήθηκε με 3-0 του Εργοτέλη στην Τρίπολη, έφτασε στην έκτη θέση της Σούπερ Λίγκας και έβαλε... πλώρη για τα πλέι οφ και την Ευρώπη “Μπλέκει” για τα καλά ο Εργοτέλης!
Οι Αρκάδες έφτασαν έτσι τους 34 βαθμούς και ανέβηκαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω από τον πέμπτο Ατρόμητο.
Αυτή ήταν η δέκατη εφετινή νίκη του Αστέρα Τρίπολης στο εφετινό πρωτάθλημα και έβδομη εντός έδρας.
Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης έμεινε στους 23 βαθμούς και υποχώρησε στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας, καθώς γνώρισε την δωδέκατη ήττα του στο πρωτάθλημα και όγδοη εκτός έδρας.
Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Ναβάρο στο 34', ο οποίος σκόραρε και στο 71'. Ενδιάμεσα ο Ράγιος είχε διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων (57').
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα (65’ Ροτζέριο), Σολάκης (74’ Περόνε), Ράγιος, Ναβάρο (75’ Φορμίκα).
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Λεάλ (72’ Καρέλης), Μπούντιμιρ, Μπέτο (53’ Ολίσε), Γιαλούσης, Κατσικοκέρης (53’ Κουτσιανικούλης), Τζούνιορ, Δάρλας, Φραγκουλάκης.

Η Ιταλία αποχαιρέτισε τον Λούτσιο Ντάλλα

Περισσότεροι από 50.000 θαυμαστές του είπαν το δικό τους τελευταίο αντίο στον Λούτσιο Ντάλλα, που έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν συμπληρώσει τα 69 του χρόνια.
Πολλοί συνάδελφοί του θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι, ακριβώς τα μεσάνυχτα, όταν άλλαξε η ημέρα και μπήκε η 4η Μαρτίου, ημέρα των γενεθλίων του.
Πάνω στο φέρετρο, ένα τριαντάφυλλο και ένα μικρό, κόκκινο κερατάκι, που σύμφωνα με την παράδοση του ιταλικού Νότου, συμβολίζει την καλή τύχη και απομακρύνει την γρουσουζιά.
Στις 14:30 ξεκίνησε η επικήδεια τελετή, στην εκκλησία του Σαν Πετρόνιο. Το τεράστιο πλήθος, γέμισε ολόκληρη την πλατεία Ματζιόρε, έξω από τον ναό, την Πιάτσα Γκράντε, υπό τους ήχους των τραγουδιών του μεγάλου καλλιτέχνη.
Η τελετή λιτή, με μαρτυρίες φίλων του Ντάλλα και ανάγνωση αποσπασμάτων του Ευαγγελίου.
Μέρος την κληρονομιάς του, πρόκειται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, να διατεθεί για την δημιουργία ειδικού ιδρύματος που θα στηρίζει τις τέχνες, και κυρίως, τις προσπάθειες των νέων μουσικών.

newsit.gr

Θρίαμβος Πούτιν από την πρώτη Κυριακή


Οι κάλπες έκλεισαν και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιστρέφει στην προεδρία της Ρωσίας για μια τρίτη θητεία, παρά το πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης των τελευταίων μηνών.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων στο 16% των εκλογικών κέντρων ο Πούτιν φαίνεται να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο με 62%. Ο Ζουγκάνοφ έρχεται δεύτερος με 18%.
Ο Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο με εκλογικό θρίαμβο από τον πρώτο γύρο και αυτό είχε φανεί από τα exit polls των εταιρειών VCIOM και FOM και στέλνει το πνευματικό του παιδί, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην πρωθυπουργία.
Συγκέντρωνε το 58,3 με 59,3%, ακολουθούμενος από τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζουγκάνοφ με 17,7 έως 18,2%.
Την πεντάδα των υποψηφίων συμπληρώνουν ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ, που συμμετείχε ως αυτοπροταθείς ανεξάρτητος υποψήφιος κι έκανε την έκπληξη των εκλογών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 9,2 έως 9,6%.
Ακολουθούν ο υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος με 7,4% και ο πρόεδρος της "κεντροαριστερής" "Δίκαιης Ρωσίας" Σεργκέι Μορόνοφ με 4,3%.
Με την ανακοίνωση των exit poll, οι οπαδοί του ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μόσχας για να πανηγυρίσουν τη νίκη του. Περισσότεροι από 110.000 Μοσχοβίτες συγκεντρώθηκαν κοντά στο Κρεμλίνο προς τιμήν του Πούτιν.
Φυσικά, δεν έλειψαν οι κατηγορίες για νοθεία. Ο κομμουνιστής υποψήφιος Γκενάντι Ζουγκάνοφ κατήγγειλε τις "απόλυτα ανέντιμες" εκλογές "των ληστών", ενώ ο Βλαντίμιρ Ριζκόφ ηγέτης του φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης τις χαρακτήρισε παράνομες.
"Πρόκειται για απόλυτα ανέντιμες εκλογές ληστών", δήλωσε ο Ζιουγκανόφ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν μέσω τηλεόρασης. "Ως υποψήφιος δεν μπορώ να τις αναγνωρίσω ως δίκαιες ή έντιμες", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας "δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις εκλογές".
Ο Ριζκόφ, πρώην βουλευτής και διοργανωτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών, επεσήμανε από την πλευρά του ότι "καμία παράμετρος δεν μας επιτρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις εκλογές νόμιμες" και εκτίμησε πως οι περιπτώσεις νοθείας θα φτάσουν τις 30.000.
newsit.gr

Καμάρι με +3 στη κορυφή της Β2


 Β2
Ο Πανκαμαριακός νικώντας , στο Κριονέρι με 3 – 1 τον Αετό με γκολ των Τσάκα στο 46΄ και Σιώζου στο 85' και στο 92'  και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του Σπαθοβουνίου με 2 – 3 από τον Απέσσα Χαλκίου ανέβηκε με +3 στην κορυφή της βαθμολογίας. Σημαντική βαθμολογική νίκη με 1 – 0 επί του Άρη Αρχαίας Κορίνθου σημείωσε η Λυκοποριά και αύξησε τις ελπίδες που έχει για παραμονή στη κατηγορία. Αντίθετα μειώθηκαν οι ελπίδες παραμονής του Ολυμπιακού Άσσου μετά το «λευκό» αποτέλεσμα με τον Πανευρωστινιακό. Τα Μποφώρ πήραν και σήκωσαν την Θύελλα Λεοντίου μετά τη σαρωτικη εντός έδρας ήττα της με 1 – 7 από την Θύελλα Κάτω Διμηνιού. Τέλος η Αναγέννηση επικράτησε με 4 – 3 της Κορίνθου ΄06 και με 3 – 1 ο Ασπρόκαμπος στην Αρχαία Φενεό επί του Παμφενεατικού.


21η Αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 1 - 7
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ – ΑΠΕΣΣΑΣ                                2 - 3
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ –ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                1 - 3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                                    4 - 3
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ                  1 - 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ – ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ        0 - 0
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ                1 - 0

Η βαθμολογία
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ       21 52
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ   21 49
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ  21 41
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ              20 39
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 21 38
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝ.    21 37
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘ.    21 36
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ        21 27
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ .            21 25
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06               21 24
ΑΠΕΣΣΑΣ                      19 21
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ   19 18
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ   21 5
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ       20 1

Β1

Απλά περιμένουν την άνοδο σε Ξυλοκέριζα και Άγιους Θεοδώρους



21η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ            1 - 3
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ 0 - 3
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ           0 - 2
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.    1 - 5
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                 1 - 2
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.            2 - 2
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                 1 - 2

Η βαθμολογία
( Σε 21 αγώνες)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ   .55
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ             50
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ            41
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ           34
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ                 33
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.       33
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. 32
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ          31
ΑΟ ΜΑΨΟΥ                    30
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ           28
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ         21
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.             20
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ        13
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ            2

Γ κατηγορία

Γ1
15η Αγωνιστική
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ 4 - 2
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ              3 - 1
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                                     3 - 1
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ                                 2 - 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ           2 - 3
Στη βαθμολογία σε 15 αγώνες προηγείται ο Α. Ο. Αλμυρής με 39 β. και ακολουθούν με 30 β. ο Φωκάς , ο Αστέρας Κορίνθου και τα Νέα Αστέρια Λουτρακίου.

Γ2
17η Αγωνιστική
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ 3 - 0
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ          5 - 0
ΟΡΦΕΑΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                              1 - 4
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                                       0 - 0
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ      3 - 0
Ρεπό ο Α. Ο. ΛΑΥΚΑΣ

Στη βαθμολογία προηγείται ο Α. Ο. Λεχαίου με 38 β. σε 16 αγώνες και ακολουθεί ο Άρης Βοχαϊκού με 36 β. αλλά με ένα αγώνα λιγότερο.

Σταθερό προβάδισμα ο Παναιγιάλειος

Ο Παναιγιάλειος πέρασε με νίκη από το Λάππα επικρατώντας με 2-0 και διατήρησε την διαφορά των πέντε βαθμών από το δεύτερο Πανόπουλο που νίκησε 2-0 την Αχαϊκή. Μεγάλη νίκη για τον Διαγόρα που πέρασε νικηφόρα από την Κεφαλονιά επικρατώντας 2-1 της Εικοσιμίας που προηγήθηκε στο ματς, ενώ η Θύελλα νίκησε 1-0 τον Αστέρα Αμαλιάδας στο ντεμπούτο του Σάκη Πεφάνη στον πάγκο της και ελπίζει σε παραμονή. Στη Μεσσηνία ο Πάμισος και η  Εράνη Φιλιατρών στο τοπικό ντέρμπι έμειναν στο 0 - 0 ενώ στην Αρκάδία ο Ολυμπιακός Γυθείου πήρε νίκη παραμονής με 2 - 1 επί των Βρασιών.
 
Η 16η αγωνιστική
Ατρόμητος Λάππα – Παναιγιάλειος 0-2
Α.Ο. Εικοσιμίας – Διαγόρας Βραχνεϊκων 1-2
Θύελλα Πατρών – Αστέρας Αμαλιάδας 1-0
Βρασιές – Ολυμπιακός Γυθείου 1-2
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών 0-0
ΠΦΟ Πανόπουλου – Αχαϊκή 2-0
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 16 αγώνες)
Παναιγιάλειος 16 35-7 45
……………………………
Πανόπουλο 16 30-4 40
Διαγόρας 16 25-15 29
Ατρόμητος 16 22-14 29
Εράνη 16 22-11 27
Αχαϊκή 16 17-12 26
Ολυμπιακός 16 23-20 24
……………………………
Πάμισος 16 24-16 23
Αστέρας 16 21-20 22
Θύελλα 16 17-18 18
Βρασιές 16 22-23 18
ΑΟ Εικοσιμίας 16 10-39 6
Τριταιϊκός 16 4-38 0
Τσιλιβή 16 1-39 -7
*Τριταιϊκός, Τσιλιβή, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Ασταμάτητη η «Μπάρτσα» στο + 10 αγκάλιασε από τώρα τον τίτλο και την άνοδο ακόμη και αν βρισκόμαστε στις αρχές Μαρτίου..

Η Μπάρτσα η μεγάλη αγαπημένη των Κορινθίων φιλάθλων εδώ και λίγη ώρα είναι αγκαλιά με τον τίτλο και την επιστροφή της στην Γ’ Εθνική αν και βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Μαρτίου , μετά την μεγάλη της νίκη στο ντέρμπι κορυφής , με 3 – 1 επί της Χαλκίδας, από την οποία απέκτησε προβάδισμα 10 βαθμών. Ο αγώνας που έγινε παρουσία 850 θεατών ( 50 εκδρομείς από την Χαλκίδα), είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι ( πάθος, δύναμη , φανατισμό , εντάσεις και αποβολές…)
 Ισορροπημένο το παιγνίδι με λίγες καλές φάσεις στην αρχή του αγώνα και για τις δύο ομάδες
Στο 6΄, σουτ του Σαγανά μέσα απ την περιοχή πέρασε ξυστά απ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τοπαλιδη , ενώ στο 15΄ σουτ του Καρακατσανη για την Χαλκίδα έξω απ την περιοχή, πέρασε δίπλα απ το δεξί κάθετο δοκάρι του Σουμουλίδη,
Στο 34΄η Κόρινθος κέρδισε πέναλτι , οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες της Χαλκίδας έπεσαν επάνω στο διαιτητή του αγώνα Ρατσιάτο , όπου δημιουργήθηκαν μικροσυμπλοκές με αποτέλεσμα να δουν την κίτρινη κάρτα ο Νικολοπουλος και ο Καλλιμανης της Χαλκίδας. ενώ αποβλήθηκε και ο τεχνικός της Θύμιος Γεωργούλης. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Δημητριάδης στο 36΄ δίνοντας το προβάδισμα 1-0 στην Μπάρτσα. Η επιθετική πρωτοβουλία της Κορίνθου της Κορίνθου συνεχίστηκε , στο 39΄ διαγώνιο σουτ του Σαγανά απ τα δεξιά της περιοχής πέρασε μόλις άουτ.
Στο 45 ο Λουμπαρδεας πέρασε 2 ποδοσφαιριστές και με σουτ έξω απ την περιοχή «κεραυνοβόλησε» την δεξιά γωνία του Τοπαλίδη Το ‎2-0 ήταν γεγονός.
Και ενώ δεν είχαν κοπάσει ακόμα οι πανηγυρισμοί των Κορινθίων μετά από μια πανέμορφη προωθημένη μπαλιά του Τσούκη, ο Δημητριαδης προλαβε την μπαλα μπηκε στην περιοχη και πλάσαρε τον Τοπαλιδη. σημειώνοντας το 3-0
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, πέταξαν μπουκάλια ενώ 2 από αυτούς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Χαλκίδα έμεινε με 10 παίκτες καθώς αντίκρησε κόκκινη κάρτα ο Λέκκας.
Ο αγώνας συνεχίστηκε και με την είσοδο του Καφαντάρη στον αγώνα ή Χαλκίδα ανέπτυξε μια μικρή επιθετική πρωτοβουλία, όταν στο 70’ ψαλιδάκι του παίκτη μέσα απ' την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο ίδιος στο 76 μείωσε το σκορ σε 3 – 1.
Μέχρι το τέλος του αγώνα η Κόρινθος απέκτησε πρωτοβουλία κινήσεων και έχασε ευκαιρίες με τους Σεϊται, Καλογερόπουλο , Δημητριαδη και Νιαρο.
Π.Α.Σ Κόρινθος: Σουμουλίδης, Μπιτσάκος, Τσούκης, Παπαευθυμίου, Βαγκελι ( 90΄Μπαλτζης), Σπυρόπουλος, Σιώκος, Λουμπαρδέας, Σεϊτάϊ (81΄ Ζάρκος), Δημητριάδης, Σαγανάς(81' λ. τρ. Νιαρος)
Α.Ο Χαλκίς: Τοπαλίδης, Καλλιμάνης, Πέτσης, Παστός (Μπιρμπιλης) , Νικολόπουλος, Μπακρής, Μανιάτης, Καλογερόπουλος, Θωμάς, Καρακατσάνης (Καφανταρης), Λέκκας

Οι άλλοι αγώνες

Στο Ναύπλιο ο Πανναυπλιακός και ο Μανδραϊκός έμειναν στην λευκή ισοπαλία, ενώ  τα Λουκίσια με σκόρερ τον Μιμιγιάννη υπέταξαν με 2 – 0 τον αξιόμαχο Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Από εκεί και πέρα τα Άσπρα Σπίτια με το ίδιο σκορ νίκησαν τον Πόρο., ενώ η Κύμη επεβλήθηκε με 4 – 2 της Δάφνης Ερυθρών.Ο Παναργειακός επικράτησε με 2 – 1  εκτός έδρας του ουραγού Ασπρόπυργου, ενώ τέλος και η Ερμιονίδα πήρε εκτός έδρας νίκη στα «χαρτιά» από την Θήβα που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

Η 16η αγωνιστική
Θήβα - ΑΕ Ερμιονίδας                         0 - 3 α. α.
Άσπρα Σπίτια - Πόρος                         2 - 0
Λουκίσια - Ατρόμητος Χιλιομοδίου    2 - 0
Πανναυπλιακός  - Α.Ο. Μανδραϊκός   0 - 0
Ασπρόπυργος - Παναργειακός             1 - 2
Kόρινθος - Χαλκίδα                             3 – 1
Κύμη - Δάφνη Ερυθρών                       4 - 2


Η βαθμολογία
( Επί 16 αγώνων)
Κόρινθος              26-5    41
Χαλκίδα               31-11  31
Μανδραϊκός         26-7    30
Λουκίσια .           25-11   28
Πανναυπλιακός   18-18   26
Παναργειακός     35-21   25
ΑΟ Κύμη            31-24   25
Ερμιονίδα           25-18   24
Ατρόμητος Χιλ. 34-24    23
Ασπρα Σπίτια     19-12    20
Δάφνη Ερυθρών 18-36   14
Θήβα                   13-30   13
Πόρος                  12-21  12
Ασπρόπυργος       6-81   1
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

%CF%86%CE%BF%CE%B9%CE%B2%CE%BF%CF%82.jpg
«Από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα». Γιώργος Σεφέρης
Από την Νία Θεοφανίδου
Ποια Ελληνική λέξη είναι αρχαία και ποια νέα;
Γιατί μια Ομηρική λέξη μας φαίνεται δύσκολη και ακαταλαβίστικη;
Οι Έλληνες σήμερα ασχέτως μορφώσεως μιλάμε ομηρικά, αλλά δεν το ξέρομε επειδή αγνοούμε την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούμε.
Για του λόγου το αληθές θα αναφέρομε μερικά παραδείγματα για να δούμε ότι η Ομηρική γλώσσα όχι μόνο δεν είναι νεκρή, αλλά είναι ολοζώντανη.
Αυδή είναι η φωνή. Σήμερα χρησιμοποιούμε το επίθετο άναυδος.
Αλέξω στην εποχή του Ομήρου σημαίνει εμποδίζω, αποτρέπω. Τώρα χρησιμοποιούμε τις λέξεις αλεξίπτωτο, αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο αλεξήλιο Αλέξανδρος (αυτός που αποκρούει τους άνδρες) κ.τ.λ.
Με το επίρρημα τήλε στον Όμηρο εννοούσαν μακριά, εμείς χρησιμοποιούμε τις λέξεις τηλέφωνο, τηλεόραση, τηλεπικοινωνία, τηλεβόλο, τηλεπάθεια κ.τ.λ.
Λάας ή λας έλεγαν την πέτρα. Εμείς λέμε λατομείο, λαξεύω.
Πέδον στον Όμηρο σημαίνει έδαφος, τώρα λέμε στρατόπεδο, πεδινός.
Το κρεβάτι λέγεται λέχος, εμείς αποκαλούμε λεχώνα τη γυναίκα που μόλις γέννησε και μένει στο κρεβάτι.
Πόρο έλεγαν τη διάβαση, το πέρασμα, σήμερα χρησιμοποιούμε τη λέξη πορεία. Επίσης αποκαλούμε εύπορο κάποιον που έχει χρήματα, γιατί έχει εύκολες διαβάσεις, μπορεί δηλαδή να περάσει όπου θέλει, και άπορο αυτόν που δεν έχει πόρους, το φτωχό.
Φρην είναι η λογική. Από αυτή τη λέξη προέρχονται το φρενοκομείο, ο φρενοβλαβής, ο εξωφρενικός, ο άφρων κ.τ.λ.
Δόρπος, λεγόταν το δείπνο, σήμερα η λέξη είναι επιδόρπιο.
Λώπος είναι στον Όμηρο το ένδυμα. Τώρα αυτόν που μας έκλεψε (μας έγδυσε το σπίτι) το λέμε λωποδύτη.
Ύλη ονόμαζαν ένα τόπο με δένδρα, εμείς λέμε υλοτόμος.
Άρουρα ήταν το χωράφι, όλοι ξέρουμε τον αρουραίο.
Τον θυμό τον αποκαλούσαν χόλο. Από τη λέξη αυτή πήρε το όνομα της η χολή, με την έννοια της πίκρας. Λέμε επίσης αυτός είναι χολωμένος.
Νόστος σημαίνει επιστροφή στην πατρίδα. Η λέξη παρέμεινε ως παλινόστηση, ή νοσταλγία.
Άλγος στον Όμηρο είναι ο σωματικός πόνος, από αυτό προέρχεται το αναλγητικό.
Το βάρος το αποκαλούσαν άχθος, σήμερα λέμε αχθοφόρος.
Ο ρύπος, δηλαδή η ακαθαρσία, εξακολουθεί και λέγεται έτσι – ρύπανση.
Από τη λέξη αιδώς (ντροπή) προήλθε ο αναιδής.
Πέδη, σημαίνει δέσιμο και τώρα λέμε πέδιλο. Επίσης χρησιμοποιούμε τη λέξη χειροπέδες.
Από το φάος, το φως προέρχεται η φράση φαεινές ιδέες.
Άγχω, σημαίνει σφίγγω το λαιμό, σήμερα λέμε αγχόνη. Επίσης άγχος είναι η αγωνία από κάποιο σφίξιμο, ή από πίεση.
Βρύχια στον Όμηρο είναι τα βαθιά νερά, εξ ου και τo υποβρύχιο.
Φερνή έλεγαν την προίκα. Από εκεί επικράτησε την καλά προικισμένη να τη λέμε «πολύφερνη νύφη».
Το γεύμα στο οποίο ο κάθε παρευρισκόμενος έφερνε μαζί του το φαγητό του λεγόταν έρανος. Η λέξη παρέμεινε, με τη διαφορά ότι σήμερα δεν συνεισφέρουμε φαγητό, αλλά χρήματα.
Υπάρχουν λέξεις, από τα χρόνια του Ομήρου, που ενώ η πρώτη τους μορφή μεταβλήθηκε –η χειρ έγινε χέρι, το ύδωρ νερό, η ναυς έγινε πλοίο, στη σύνθεση διατηρήθηκε η πρώτη μορφή της λέξεως.
Από τη λέξη χειρ έχομε: χειρουργός, χειριστής, χειροτονία, χειραφέτηση, χειρονομία, χειροδικώ κ.τ.λ.
Από το ύδωρ έχομε τις λέξεις: ύδρευση υδραγωγείο, υδραυλικός, υδροφόρος, υδρογόνο, υδροκέφαλος, αφυδάτωση, ενυδρείο, κ.τ.λ.
Από τη λέξη ναυς έχομε: ναυπηγός, ναύαρχος, ναυμαχία, ναυτικός, ναυαγός, ναυτιλία, ναύσταθμος, ναυτοδικείο, ναυαγοσώστης, ναυτία, κ.τ.λ.
Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα παραδείγματα προκύπτει ότι: Δεν υπάρχουν αρχαίες και νέες Ελληνικές λέξεις, αλλά μόνο Ελληνικές.
Η Ελληνική γλώσσα είναι ενιαία και ουσιαστικά αδιαίρετη χρονικά.
Από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα προστέθηκαν στην Ελληνική γλώσσα μόνο ελάχιστες λέξεις.
Η γνώση των εννοιών των λέξεων θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι μιλάμε τη γλώσσα της ομηρικής ποίησης, μια γλώσσα που δεν ανακάλυψε ο Όμηρος αλλά προϋπήρχε πολλές χιλιετηρίδες πριν από αυτόν.
Φίλοι μου, προσθέστε και εσείς τις δικές σας γνώσεις που να σχετίζονται με το θέμα.
Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε τις έννοιες των λέξεων για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα. Παλαιότερα όταν έλεγαν μια λέξη καταλάβαιναν όλοι το ίδιο. π.χ για τη λέξη αρετή ήξεραν ότι είναι η μεσότητα ανάμεσα σε δύο υπερβολές. Σήμερα ο καθένας για την ίδια λέξη εννοεί και κάτι διαφορετικό.
Πηγές: Απολλώνιου Σοφιστού Λεξικόν κατά στοιχείον Ιλιάδος και Οδύσσειας Εκδόσεις Ηλιοδρόμιο, Περιοδικό Δαυλός τεύχος 79 , http://www.astrology.gr/

olympia.gr

Ένα βίντεο για την Ελλάδα,"σαρώνει" στο διαδίκτυο

 
Βλέποντας βίντεο σαν κι αυτό συνειδητοποιούμε το πόσο εκπληκτική είναι αυτή η χώρα,την οποία όλοι προσπαθούν με λύσσα να βάλουν στη γωνία.
Ακόμη κι εμείς οι ίδιοι με πράξεις και παραλείψεις.Το βίντεο είναι εκπληκτικό, σαρώνει στο διαδίκτυο και βλέποντάς το δεν μπορεί παρά να αναρωτηθείς "πως είναι δυνατόν τέτοια χώρα να πτωχεύσει".
.newsit.gr

Η δημοσκόπηση της… πολιτικής διόρθωσης

Το Βαρόμετρο της «Public Issue» για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή της Κυριακής», θα μπορούσε… αδιαμαρτύρητα να περιγραφεί ως μια δημοσκόπηση «πολιτικής διόρθωσης». Που καταγράφει τις ιδιαίτερες παραμέτρους της σημερινής πολιτικής συγκυρίας, και ανοίγει διάπλατα ένα παράθυρο θέασης του μέλλοντος, του όχι και τόσο μακρινού, από τη στιγμή που οι πρόωρες εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου.
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ανεπαίσθητες απώλειες 3%, λόγω της εθνικά υπεύθυνης στάσης της να υπερψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ, και από το 31% της προηγούμενης μέτρησης, βρίσκεται σήμερα στο 28%. Διατηρεί ωστόσο απόσταση ηγεμονίας από το ΠΑΣΟΚ, και παραμένει η μοναδική συνεπής σταθερά στο υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό, με παράπλευρες παραμέτρους την υψηλή συσπείρωση της εκλογικής βάσης της, καθώς και την προσδοκία ανάληψης και διαχείρισης της εξουσίας,, που απουσιάζει από όλα τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής Ελλάδας.
Το ΠΑΣΟΚ περιορίζει κατά 3% τις απώλειες που κατέγραφε το προηγούμενο διάστημα προς τη Δημοκρατική Αριστερά, και ανεβαίνει από το 8% στο 11%, την ώρα που το κόμμα του Φώτη Κουβέλη υποχωρεί αντίστοιχα από το 18% στο 16%.
Αμετάβλητη στο 12% παραμένει η εκλογική απήχηση του Συνασπισμού, μια εκτίμηση που επιβεβαιώνει την πολιτική στασιμότητα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει και να βρει ωφέλιμο πολιτικό χώρο για να αναδείξει τη διαφορετικότητά του.
Το ΚΚΕ, υφίσταται επίσης μια δημοσκοπικά διαπιστούμενη υποχώρηση της τάξεως του 1,5%, από το 12,5% στο 11%, ενώ ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συνεχίζει τη διολίσθησή του, που ξεκίνησε από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Από το 5%, πέφτει στο 4%.
Εντυπωσιακή είναι η σταθερή άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, που από το 3% ανέβηκαν κι άλλο, φτάνοντας στο 3,5%, σε αντίθεση με τη Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία αδυνατεί να ξεκολλήσει από το 2%. Όσο για τους Οικολόγους σημειώνουν και εκείνοι άνοδο, εξασφαλίζοντας την άνετη είσοδό τους στην επόμενη Βουλή, και από το 3,5% βρίσκονται στο 4%.
Το Βαρόμετρο της «Public Issue» καταγράφει για πρώτη φορά την απήχηση του νεοσύστατου κόμματος του Πάνου Καμμένου Ανεξάρτητοι Έλληνες, το οποίο μετρήθηκε στο 4%.
Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης, που δείχνουν την απογοήτευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών από την κυβέρνηση Παπαδήμου, και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον ίδιο τον μεταβατικό πρωθυπουργό.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, το 87% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ένα ποσοστό που υπερβαίνει τα αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα αποδοχής της τελευταίας κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ η δημοτικότητα του Λουκά Παπαδήμου υποχωρεί περαιτέρω, με τις αρνητικές γνώμες να φτάνουν στο 50%, από 48% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση της ίδια εταιρείας. Αντιστοίχως, το ποσοστό εκείνων που δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο, βρίσκεται στο 68%.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ο Παπαδήμος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Τα σενάρια περί παραμονής του Λουκά Παπαδήμου στην πολιτική ζωή του τόπου, και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως μεταβατικού πρωθυπουργού, αποτελούν… αγαπημένη συνήθεια για τα ΜΜΕ.
Η επικρατέστερη εκδοχή που είχε ακουστεί μέχρι σήμερα, ήθελε τον άλλοτε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να ηγείται μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές, εφόσον δεν προκύψει από τις κάλπες αυτοδυναμία.
Ή, το… ακόμη πιο προχωρημένο, να ηγηθεί κόμματος στο οποίο θα συμμετείχαν στελέχη από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, όπου ανήκε άλλωστε και ο ίδιος, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης.
Σήμερα, η «Real News», προσθέτει στα παραπάνω σενάρια ακόμη ένα: Να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος εκείνος ο οποίος θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, στενοί συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου διατυπώνουν την εκτίμηση ότι «ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει ανάγκη το άνοιγμα στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο τον οποίο εκφράζει ο νυν πρωθυπουργός».
Το σενάριο περί υποψηφιότητας του Λουκά Παπαδήμου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει και έναν ιστορικό σύμμαχο: Από το 1995 μέχρι και σήμερα, το κόμμα το οποίο ασκεί την εξουσία επιλέγει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικότητα που να προέρχεται από τον αντίπαλο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο.
Το 1995, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κεντροδεξιό Κωστή Στεφανόπουλο, όπως έκανε με τον Αχαιό πολιτικό το 2000 και ο Κώστας Σημίτης. Ενώ, το 2005, η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή πρότεινε για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr

Τα δυο “όχι” του Καμμένου σε συνεργασίες

Η Έλενα Κουντουρά έγινε το πρώτο στέλεχος από όσα διέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της στάσης που κράτησαν στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ, το οποίο ανακοίνωσε πολιτική συμπόρευση με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω δήλωσης στη «Real News».
Ο Πάνος Καμμένος ωστόσο, δείχνει να μην βιάζεται, αναφορικά με τις κινήσεις και τις προσεγγίσεις που θα κάνει, στη μεγάλη δεξαμενή των διαγραφέντων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Πληροφορίες λοιπόν τον εμφανίζουν να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους περισσότερους, να μην βιάζεται ωστόσο να προχωρήσει σε ανακοινώσεις, αναμένοντας τον πολιτικά καλύτερο χρόνο για μια τέτοια κίνηση.
Απ’ την άλλη, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δημιούργησε έναν καινούριο πολιτικό φορέα, στηριζόμενος κατά κύριο λόγω στη διαδραστική δύναμη του διαδικτύου, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις και με αρκετούς από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους οποίους διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος ο Γιώργος Παπανδρέου, ακριβώς λόγω της αρνητικής στάσης που κράτησαν, καταψηφίζοντας στη Βουλή το Μνημόνιο ΙΙ. Αντίθετα, ο Πάνος Καμμένος λέει δυο «όχι», στην προοπτική συνεργασίας με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη και τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στο επιτελείο του Πάνου Καμμένου εμφανίζονται αισιόδοξοι αναφορικά με τις επόμενες δημοσκοπήσεις που θα έλθουν, καθώς εκτιμούν ότι θα δείξουν το νέο κόμμα σε δυναμική εισόδου στην επόμενη Βουλή.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Ο Μισέλ Ροκάρ στην Liberation : ''Στρατιωτικό πραξικόπημα η μόνη διέξοδος στην Ελλάδα''

Ο Μισέλ Ροκάρ, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, εκτιμά πως η λιτότητα που μας επιβάλλει η τρόικα θα καταλήξει σε κοινωνική έκρηξη.
''Κανείς δεν το λέει, αλλά στην Ελλάδα στο τέλος η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα'' λέει σε συνέντευξη του στην Liberation ο Μισέλ Ροκάρ.
Όπως προσθέτει ''Δεν γίνεται να κυβερνηθεί ένας λαός δημοκρατικά όταν του αφαιρείς το 25% του εισοδήματος του'' ενώ προτείνει ως λύση τη διαγραφή του χρέους σε πιο μεγάλο ποσοστό.

Μάχη στο Συνοικισμό Κόρινθος - Χαλκίδα / Στο Λάππα ο Παναιγιάλειος

Φουντώνουν οι μάχες στους 2 ομίλους της Δ' Εθνικής , τον 7o και τον 6ο, τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά, με το ενδιαφέρον να χτυπάει... κόκκινο.

Ντέρμπι κορυφής στον Συνοικισμό
Στο γήπεδο Συνοικισμού θα είναι το απόγευμα στραμμένα τα βλέμματα καθώς διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστική στον 7ο όμιλο. Η πρωτοπόρος  Κόρινθος υποδέχεται τη δεύτερη Χαλκίδα σε ένα ντέρμπι που είτε θα ξεκαθαρίσει, είτε θα περιπλέξει την υπόθεση τίτλου.  Η "Μπάρτσα" με νίκη θα αγκαλιάσει τον τίτλο και την άνοδο ακόμη και αν βρισκόμαστε στις αρχές Μαρτίου. Ο ΑΟΧ με νίκη ξαναμπαίνει στο κόλπο της ανόδου καθώς θα μειώσει τη διαφορά από την ομάδα του Ισθμού. Ο Μανδραϊκός μετά την ήττα στο ντέρμπι από την Κόρινθο, παίζει με τον ανεβασμένο Πανναυπλιακό και θέλει το τρίποντο και από εκεί και πέρα να περιμένει την εξέλιξη στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Από εκεί και πέρα τα Λουκίσια υποδέχονται τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ η Κύμη αντιμετωπίζει την Δάφνη Ερυθρών, ενώ τα Άσπρα Σπίτια διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τον Πόρο. Τέλος σε μια εύκολη νίκη ελπίζει ο Παναργειακός που κοντράρεται με τον Ασπρόπυργο εκτός έδρας.

Η 16η αγωνιστική
Θήβα - ΑΕ Ερμιονίδας                         0 - 3 α. α.
Άσπρα Σπίτια - Πόρος 
Λουκίσια - Ατρόμητος Χιλιομοδίου 
Πανναυπλιακός  - Α.Ο. Μανδραϊκός 
Ασπρόπυργος - Παναργειακός 
Kόρινθος - Χαλκίδα
Κύμη - Δάφνη Ερυθρών

Στο Λάππα ο Παναιγιάλειος
Στον 6ο όμιλο ακόμη μια νίκη πιο κοντά στον... τίτλο θέλει να κάνει ο Παναιγιάλειος που αντιμετωπίζει μακριά από το σπίτι του  τον Ατρόμητο Λάππα.
Την ίδια ώρα ο ΠΦΟ Πανόπουλου υποδέχεται την Αχαϊκή. Η έτερη ομάδα της Ηλείας, ο Αστέρας Αμαλιάδας αντιμετωπίζει τη Θύελλα Πατρών σε ένα εξίσου σημαντικό ματς στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Σπουδαίο ματς και στη Μεσσηνία εκεί όπου ο Πάμισος θα παίξει με την Εράνη Φιλιατρών στο τοπικό ντέρμπι ενώ μάχη αναμένεται και στον αγώνα των Βρασιών με τον Ολυμπιακό Γυθείου. Τέλος ο Διαγόρας Βραχνέικων αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΑΟ Εικοσιμίας.

Η16η αγωνιστική
Ατρόμητος Λάππα - Παναιγιάλειος
Α.Ο. Εικοσιμίας - Διαγόρας Βραχνέικων
Θύελλα Πατρών - Αστέρας Αμαλιάδας
Βρασιές - Ολυμπιακός Γυθείου
Τριταιϊκός - Τσιλιβή
Πάμισος Μεσσήνης - Εράνη Φιλιατρών
Π.Φ.Ο. Πανόπουλου - Αχαϊκή

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ανοίγει σε λίγες ήμερες το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Καλλιρρόης 48

melostisneos.wordpress.com