Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ



Αμετακίνητη στις θέσεις της για το επισφαλές της διαθεσιμότητας παραμένει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητεί εγγυήσεις πως οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ που θα μπουν στο «Πρόγραμμα Κινητικότητας» δε θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν. Και αυτό κατέστησε σαφές το μεσημέρι σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και το γενικό γραμματέα της Ένωσης. Οι διαβεβαιώσεις δε δόθηκαν, με αποτέλεσμα απόψε να σκληρύνει τη στάση της και να προχωρά σε γενικευμένες καταλήψεις.
Πάντως, το πρωί, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης δεσμεύθηκε πως οι 700 -όπως είπε- υπάλληλοι των ΟΤΑ θα μετακινηθούν σε κενές θέσεις και δε θα απολυθούν (σ.σ.: οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση κάνουν λόγο για περίπου 1.500 ΙΔΑΧ ΔΕ που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και όχι για 700).
Η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε πριν από λιγο η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνεχίζονται οι καταλήψεις και την Παρασκευή, με παράλληλες γενικές συνελεύσεις των μελών της για το τι μέλλει γενέσθαι. Το Σαββατοκύριακο, οι δημοτικοί υπάλληλοι απέχουν από κάθε εργασία, άρα και από την αποκομιδή των απορριμμάτων. Τη Δευτέρα, οι καταλήψεις γενικεύονται σε όλους τους δημοτικούς χώρους και τις υπηρεσίες.
Αναλυτικότερα:

  • Συνέχιση των καταλήψεων δημαρχείων και δημοτικών κτηρίων την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. «Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην κατάληψη των γραφείων προσωπικού», λέει η εκτελεστική επιτροπή.
  • Αποχή από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο.
  • Γενικευμένες καταλήψεις σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες την προσεχή Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.
  • Το προσεχές τριήμερο, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις, συνελεύσεις των συλλόγων-μελών προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις, ώστε...
  • Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, να μεταφερθούν οι προτάσεις και η «διάθεση των εργαζομένων» στη γενική συνέλευση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών· εκεί θα παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις για τις μελλοντικές κινητοποιήσεις του κλάδου.
«Προετοιμάζουμε με κάθε τρόπο τη μετωπική σύγκρουση με την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση για να μην υπάρξει καμιά διαθεσιμότητα-απόλυση συναδέλφου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Να σημειωθεί πως τη σκλήρυνση της στάσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την είχαν προαναγγείλει, νωρίτερα, από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Ηλίας Μανουσαρίδης και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης.