Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Γκάλοπ - κόλαφος για τον Ομπάμα - Ο τυφώνας «Σάντι» ευνοεί τον Ρόμνεϊ

Δύο δημοσκοπήσεις - κόλαφος για τον νυν πλανητάρχη δόθηκαν πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα προκαλώντας πονοκέφαλο στο επιτελείο των Δημοκρατικών. 
Την ώρα που οι δύο μονομάχοι, Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ δίνουν μάχη στήθος με στήθος διεκδικώντας τον προεδρικό θώκο, η επέλαση του τυφώνα «Σάντι» φαίνεται ότι ευνοεί τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των ινστιτούτων Gallup και Rasmussen.
Λίγες ώρες αφότου το σούπερ - φαινόμενο άρχισε να πλήττει την μητρόπολη του κόσμου, Νέα Υόρκη, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup δίνει σαφές προβάδισμα στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο στην πρόωρη ψηφοφορία.
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο επίμονος Μορμόνος , Μιτ Ρόμνεϊ προηγείται κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι του αντιπάλου του, Μπαράκ Ομπάμα, στις πρόωρες κάλπες που έχουν στηθεί στις αμερικανικές πολιτείες (52% για τον Ρόμνεϊ έναντι 45% για τον Ομπάμα ).
Ήδη πάνω από το 15% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα , επισημαίνει η δημοσκόπηση.
Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση του Rasmussen δείχνει ότι ο επίμονος Μορμόνος είναι σε θέση να κερδίσει τη μάχη για την αμερικανική προεδρία . Να κερδίσει, δηλαδή, τουλάχιστον 279 εκλέκτορες.
protothema.gr