Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

"Πυροσβέστης" ο Σαμαράς - Με παρέμβασή του λήγει ο αποκλεισμός της σχολής των ΜΑΤ από αστυνομικούς! - Διαβεβαιώσεις ότι θα πάρουν τα χρωστούμενα


Για ακόμα μια φορά χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός της σχολής των ΜΑΤ από αστυνομικούς που διαμαρτύρονταν από το πρωί για τις μισθολογικές περικοπές αλλά και για οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορούν νυχτερινές βάρδιες και εκτός έδρας επιδόματα.

Οι στιγμές έντασης ηταν πολλές και χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι με τον επικεφαλής των ΜΑΤ που όπως τους είπε έχει διαταγή να κάνει ακόμα και χρήση χημικών για να λήξει ο αποκλεισμός. "Συνάδελφοι, μη με αναγκάσετε να κάνω ρίψη χημικών. Εχω κι εγώ παιδιά και σας καταλαβαίνων αλλά έχω και διαταγές", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Αν επιμείνετε θα έχουμε τραυματίες".

"Το έργο το έχουμε ξαναδεί", ήταν η απάντηση των αστυνομικών.
Οι εντολές, όπως είπαν οι υπεύθυνοι των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ στους συνδικαλιστές είναι ακόμα και για βίαιη απομάκρυνσή τους από την είσοδο της σχολής των ΜΑΤ απ' όπου αποχωρούν οι δυνάμεις για τη Θεσσαλονίκη.
Μόνο δύο λεωφορεία μπόρεσαν να αποχωρήσουν ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί που πάνε για να αναλάβουν υπηρεσία δεν μπορούν να μπουν στο χώρο.
Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δήλωναν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο. Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν το αρνήθηκαν και έτσι λίγο πριν τις οκτώ δυο διμοιρίες των ΥΜΕΤ αλλά και των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να αναπτυχθούν στην είσοδο.
Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 60 συνδικαλιστές αστυνομικοί κατέλαβαν το αστυνομικό μέγαρο
Ουσιαστικά οι αστυνομικοί πραγματοποιούν μια συμβολική κίνηση λίγο πριν αναχωρήσουν με πούλμαν για την Αθήνα όπου θα συμμετάσχουν στην απογευματινή κινητοποίηση.
Στις 17.30 έχει προγραμματιστεί πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο από τις Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών.

Στις 12 και στις 13.30 τα προεδρεία των Ομοσπονδιών θα έχουν συναντήσεις στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το γύρο του κόσμου έκαναν χθες οι εικόνες με τους αστυνομικούς απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου όπου... έφτασαν άγνωστο πως χωρίς την παραμικρή επέμβαση των συναδέλφων τους που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε καμία άλλη ομάδα διαδηλωτών.
newsit.gr