Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Βασίλης Κελλάρης: Ρυπαίνουν με τα αστικά τους απόβλητα τον Κορινθιακό

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Αντ/ρχη κ. Γεώργιο Δέδε

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη
Τον Μάϊο του 2011 είχαμε ζητήσει από την Δ/νση Υγείας-Πρόνοιας τον έλεγχο των ξενοδοχειακών μονάδων της παραλίας, καθόσον είχαμε καταγγελίες για επικίνδυνη ρύπανση του Κορινθιακού κόλπου από τα αστικά απόβλητά τους. Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν οι έλεγχοι αφού δεν πήραμε καμία απάντηση.
Επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή γιατί και πάλι δεχθήκαμε καταγγελίες για την αήθη συμπεριφορά κάποιων ξενοδόχων της Βόχας, οι οποίοι αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των περιοίκων και περιφρονώντας κάθε νομιμότητα ρυπαίνουν με τα αστικά τους απόβλητα τη θάλασσα, χρησιμοποιώντας διάφορες κουτοχωριάτικες πονηριές, υποτιμώντας και περιφρονώντας τους περίοικους και τους λουόμενους.
Προειδοποιούμε, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία αυθαιρεσία σε βάρος του Κορινθιακού κόλπου και της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας. Και αν νομίζουν κάποιοι, ότι με τυχόν διαπλοκές τους θα απαλλαγούν των ευθυνών του, τους βεβαιώνουμε ότι από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν γλιτώνει κανείς. Προειδοποιούμε τους ασυνείδητους αυτούς επιχειρηματίες να συμμορφωθούν άμεσα πριν τους κατονομάσουμε δημοσίως και τους παραπέμψουμε στη δικαιοσύνη. Παρακαλούμε τη Δ/νση Υγείας-Πρόνοιας της Π.Ε. Κορινθίας για την άμεση παρέμβασή της σε όλα τα παραλιακά ξενοδοχεία της Βόχας. Η Δημοτική Αρχή Βόχας τι λέει για τα παραπάνω;
Γιατί δεν παίρνει θέση ;
Κύριε Δήμαρχε επιληφθείτε του σοβαρού αυτού προβλήματος για το οποίο έχετε σοβαρές ευθύνες για να μην εκτεθείτε. Είναι η τελευταία ειδοποίηση προς κάθε αρμόδια αρχή και υπηρεσία. Αναμένουμε σχετική ενημέρωση για τις ενέργειες των αρμοδίων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κελλάρης Βασίλης