Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ακραίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ



Όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, το ενδιαφέρον όλων είχε στραφεί στην Ιπποκράτους. Μιας και κανείς δεν ήταν βέβαιος ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κατάφερνε να ελέγξει το ΠΑΣΟΚ, και να επιβάλλει συντεταγμένα τις αποφάσεις του για το μέλλον του Κινήματος.
Σήμερα, η ανησυχία εκείνη έλαβε σάρκα και οστά, καθώς μετά από πολύωρη σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε στο να μη συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος τα οποία ήταν μέλη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου στο παρελθόν, απέναντί του όμως στάθηκαν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Πέτρος Ευθυμίου.
Τα τρία κορυφαία στελέχη εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, η σύσκεψη απέκτησε θυελλώδεις αντιδράσεις, και έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, προκειμένου να συζητηθεί εκεί το όλο θέμα, και να παρθεί μια οριστική απόφαση.
Το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά βαρύ, και κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακραίες εξελίξεις, ακόμη και ευθεία αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.