Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΓΡΟΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΣΕΛΙΑΝΑ: 7-7-2012)

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 18:30, υπό την αιγίδα του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του ΕΟΤ και του Δήμου Αιγιαλείας, έχει ως εξής:
- Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Αναλύσεω...ν, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα παρουσιάσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική μέχρι το 2020, τις επιδοτήσεις που θα δοθούν, τις νέες καλλιέργειες που πρέπει να αναπτυχθούν και την οργάνωση που πρέπει να έχουν οι αγρότες.
- Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Αχαιός στην καταγωγή, Κωνσταντίνος Ζήκος, ο οποίος θα παρουσιάσει την πολιτική του Οργανισμού, την προβολή της χώρας μας διεθνώς και τις νέες μορφές που αναπτύσσονται στη χώρα μας.
- Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Βασίλης Γιαννόπουλος, που ζει και δραστηριοποιείται στην Αχαΐα, για την οργάνωση των αγροτών, το κίνημα επιστροφής στην ύπαιθρο για ενασχόληση με αγροτικές εργασίες, για τις καλλιέργειες και τον τρόπο προώθησης των προϊόντων, κάτι πολύ σημαντικό ώστε να μένουν χρήματα στους αγρότες.
- Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Αγροτουριστικής Ένωσης Πελοποννήσου, Πάνος Πούλος, από την Κορινθία, αναφερόμενος σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο.
- Θα μιλήσει επίσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Άγγελος Ρούβαλης που είναι από την Αιγιάλεια και δραστηριοποιείται στην περιοχή, προκειμένου να αναφερθεί σε θέματα αμπελουργίας και γενικά ανάπτυξης του οίνου.
- Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για θέματα του Δήμου Αιγιαλείας, ο Λεωνίδας Μαυρουδής, Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας - υπεύθυνος Ανάπτυξης και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας για Ακράτα - Αιγείρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ θα υπάρξουν δράσεις στο διατηρητέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Σελιάνας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την προσπάθεια υποστηρίζουν οι εταιρείες: TOYOTA HELLAS, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ (ΒΡ) και PEPSICO – HBH.

Υπεύθυνος οργάνωσης εκδήλωσης: Δημήτρης Μπαλής
Δημοσιογράφος – Παραγωγός εκπομπών τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6945-260623.