Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο κρίσιμος ρόλος του Κώστα Μπακογιάννη

Με τη συζήτηση περί της επικείμενης επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία να κορυφώνεται, στο πλαίσιο της επιχείρησης συσπείρωσης της Κεντροδεξιάς, ενόψει της οριακής και διπολικής μάχης των εκλογών της 17ης Ιουνίου, έχει αξία να καταγραφεί ο κρίσιμος ρόλος που φαίνεται ότι έχει διαδραματίσει παρασκηνιακά ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ο δήμαρχος Καρπενησίου, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, αποδεικνύεται, εκτός από βιολογικός, και πολιτικός γιος του μάρτυρα της Δημοκρατίας Παύλου Μπακογιάννη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε παρασκηνιακό επίπεδο, ήταν εκείνος που σήκωσε το κύριο βάρος των επαφών και των ζυμώσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές, αρχικά για να σπάσει ο πάγος της αμηχανίας, και στη συνέχεια για να εδραιωθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, απολύτως απαραίτητο για να έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις.
Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε πριν από τις αυτοδιοκητικές εκλογές του 2010 την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καρπενησίου, υποστηρίχτηκε από τη Δημοκρατική Συμμαχία, ταυτόχρονα όμως είχε και την απαραίτητη πολιτική ενίσχυση από τη Νέα Δημοκρατία.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr