Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αντιδρούν στην Ηλεία για τον Κοντογιάννη…

H είδηση ότι ο κ.Γιώργος Κοντογιάννης θα τεθεί στην δεύτερη θέση του γαλάζιου ψηφοδελτίου στο νομό Ηλείας πήρε φωτιά η σφαίρα της εσωστρέφειας της ΝΔ Ηλείας… και πάλι…!!!
Κύκλοι μεγαλο παραγόντων του νομού μιλούν για μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της ΝΔ στην Ηλεία σε επίπεδο τοπικών αλλά και ΝΟΔΕ.  Η δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας Γιώργου Χήνου για το θέμα, είναι χαρακτηριστική. «Στην πολιτική το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να διαθέτει κάποιος είναι η ηθική. Οι βουλευτικές έδρες δεν απονέμονται αλλά κατακτώνται μαζί με την εμπιστοσύνη των πολιτών με αγώνες και θυσίες. Αν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη τραγική κατάσταση της πατρίδας επιθυμούν να αποκομίζουν προσωπικά οφέλη θα το βρουν μπροστά τους. Η πατρίδα και η παράταξη της ΝΔ έχει ανάγκη από μαχητές και όχι από κατ’ απονομή βουλευτές».
Από εκεί και πέρα παράπλευρες πληροφορίες μιλούν για εντάσεις και στις τοπικές του Νομού.
Στην Ηλεία, η αντίσταση στη ΔΗ.ΣΥ μετά την αποσκίρτηση Κοντογιάννη ήταν τέτοια, που στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα της κας. Μπακογιάννη έλαβε μόλις το 1,8% των ψήφων, παρ΄ό,τι ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ -αν και πολιτεύτηκε στη Β΄Αθήνας προσπαθούσε να κρατήσει επαφή με το Νομό, και με καθημερινές καταχωρίσεις στα ΜΜΕ, αλλά ακόμη και δια της συζύγου του, κουμπάρας της κας. Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο χωριό του, το Βαρθολομιό, η ΔΗ.ΣΥ έλαβε μόλις 61 ψήφους σε σύνολο 5.215 εγγεγραμμένων και 3.210 ψηφισάντων!
Η αντίδραση είναι τέτοια, που οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ σε Βάρδα, Γαστούνη, Κρέστενα, Αμαλιάδα και Ζαχάρω κατακλύστηκαν από τηλέφωνα, φαξ και μέιλ από ψηφοφόρους-ακόμη και από το χωριό του Κοντογιάννη-οι οποίοι σε έντονους τόνους επισημαίνουν ότι δεν θα ανεχθούν επιστροφή του και μάλιστα σε θέση ήδη εκλεγέντος βουλευτή. Οι ψηφοφόροι απειλούν να ψηφίσουν άλλα κόμματα και τουλάχιστον 150 μεγαλοστελέχη, πρώην δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι απειλούν με παραίτηση

Να μην είναι καθόλου υποψήφιος ο Γιώργος Κοντογιάννης στο νομό Ηλείας, ζητά η ΝΟΔΕ δια του προέδρου της Γιώργου Χήνου, με επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του κόμματος
Αντώνη Σαμαρά. Αυτό έγινε γνωστό στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο.Τρείς ημέρες μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας Σαμαρά – Μπακογιάννη και ΝΔ – ΔΗΣΥ, η Ηλεία βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος του κεντροδεξιού χώρου, αφού στο νομό μας, υφίστανται οι εντονότερες αντιδράσεις στο ενδεχόμενο τοποθέτησης σε εκλόγιμη θέση στη λίστα του ψηφοδελτίου των εκλογών της 17ης Ιουνίου του πρώην βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη.Και για τα στελέχη του κόμματος στο νομό και τους ψηφοφόρους δεν τίθεται μόνο το ηθικό θέμα που προτάσσουν στην τοποθέτηση Κοντογιάννη σε εκλόγιμη θέση, αλλά και το ότι αποχώρησε από τη ΝΔ, δεν παρέδωσε την έδρα και τώρα επιστρέφει για να διεκδικήσει μια σχεδόν σίγουρη έδρα.
Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της βουλευτού Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και του πρώτου επιλαχόντα Ανδρέα Μαρίνου, αλλά και δεκάδων στελεχών τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στο νομό. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Χήνος μίλησε για το θέμα και ανέγνωσε την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν για το θέμα αυτό. Μέχρι ώρας δύο τοπικές οργανώσεις της ΝΔ στο νομό, αυτές της Ζαχάρως και της Φιγαλείας, με επιστολή τους έχουν προειδοποιήσει πως αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, θα κλείσουν τις οργανώσεις και θα παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες τα μέλη. Η συζήτηση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των στελεχών.
Να σημειώσουμε πως η σελίδα που έχουν δημιουργήσει στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας στο Facebook κατά του Γιώργου Κοντογιάννη, αριθμεί ήδη περισσότερα από 2500 μέλη μόλις σε 48 ώρες, αριθμός που αν μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά αφορά ψηφοφόρους της ΝΔ στο νομό Ηλείας, τότε αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 10% επί των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου.