Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η Συγγρού ανακοινώνει τις λίστες

Τη Δευτέρα θα δώσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη δημοσιότητα τις λίστες με τους υποψηφίους βουλευτές της για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία.
Οι εκλογές αυτές θα πραγματοποιηθούν τελικά σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυσαν και στην αναμέτρηση της 6ης Μαϊου, καθώς η Στατιστική Αρχή δεν πρόλαβε να “φιλτράρει” τα στοιχεία της απογραφής του 2011, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος μαζικός ενστάσεων για τη συνταγματικότητα των εκλογών, την επόμενη μέρα.
Η αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου θα στηριχτεί σε λίστα προτεραιότητας των υποψηφίων των κομμάτων σε κάθε εκλογική περιφέρεια, και όχι με σταυρό προτίμησης, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχηγοί των πολιτικών παρατάξεων είναι εκείνοι που παίρνουν το βάρος να συντάξουν τις λίστες αυτές.
Στη Νέα Δημοκρατία, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι αλλαγή θα υπάρξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να τοποθετείται στην πρώτη θέση, ενώ τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που ανταποκρίθηκαν στην πανστρατιά του Αντώνη Σαμαρά, θα αξιοποιηθούν στους συνδυασμούς όλης της χώρας.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr