Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Εκλογές ευθύνης για όλους μας

Γράφει η ΠΟΠΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι εκλογές για το που θέλουμε να πάμε σαν χώρα, για τι κράτος θέλουμε να έχουμε, για το πόσο μας ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας των ελλήνων, αλλά το σημαντικότερο το πώς θέλουμε να επιβιώσουν οι επόμενες γενιές.
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;
Αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 6 ΜΑΙΟΥ 2012…
Η Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο.
Για πρώτη φορά μετά από την τραγική περίοδο του Γερμανοϊταλοαλβανικού πολέμου και του εμφυλίου σπαραγμού, θα πάμε να ψηφίσουμε κάτω από τραγικές οικονομικές συγκυρίες.
Θα πρέπει πριν πάμε να ψηφίσουμε και πριν ρίξουμε το ανάθεμα στο ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από μας τους Έλληνες ψηφοφόρους, να κάνουμε επιτέλους αυτήν την άγνωστη για όλους μας ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ!
Μέχρι σήμερα οι Έλληνες ψηφοφόροι ψήφιζαν με στόχο για μια θέση στο δημόσιο, για μια θέση στις ΔΕΚΟ, για μια θέση δημοτική, για μια θέση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πάρα πολύ τον στόχο αυτόν τον πέτυχαν. Ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος μέχρι σήμερα έκανε ανταλλαγεί ψήφων για προσωπικό όφελος. Πολλοί από αυτούς τον στόχο αυτόν τον πέτυχαν.
Μέχρι σήμερα κάνεις δεν υπολόγισε ή δεν τον ένοιαξε τι γίνεται στα κράτη που έχουν 60-70-80-εκατ. πληθυσμό και έχουν δημοσίους υπαλλήλους 300 μέχρι 400 χιλιάδες. Εμείς μια χούφτα λαός έχουμε 1.200.000 δημόσιους υπαλλήλους. Το συμπέρασμα που βγαίνει σήμερα εκ του αποτελέσματος (γιατί τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα των γεγονότων) είναι ότι, οι Έλληνες ειδικά τα 30 τελευταία χρόνια δεν ψήφιζαν για να μην ξανά ζήσουν την όποια μορφή πολέμου, δεν ψήφιζαν για να μην επαναληφτεί η κακή ελληνική ιστορία.(ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ)
Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι: ανεργία, μειώση και ανατροπή της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα, θύμος, ανασφάλεια, κακή ψυχολογία, φόβος για το αύριο, και μεγάλη αδικία σε κατηγόριες ελλήνων πολιτών όπως, η κατασπάραξη του ιδιωτικού τομέα. Σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη ο ιδιωτικός παραγωγικός τομέας είναι η σπονδυλική στήλη της οικονομίας τους. Εμείς αυτόν τον τομέα ειδικά τα τελευταία χρόνια τον διαλύσαμε στην κυριολεξία.
Πολλά κακά έχουν συμβεί στην χώρα μας τα 30 τελευταία χρόνια, τα 2 τελευταία όμως ήταν και θα είναι τα χειρότερα για όλους μας.(Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ) Η απόφαση που πήρε η ελληνική κυβέρνηση τον Μάιο του 2010 να μας παραδώσει στο Διεθνές- Νομισματικό-Ταμείο-(ΔΝΤ) ήταν πράξη με συνέπειες τραγικές για όλους μας.
Να πως η ιστορία επαναλαμβάνεται : 1893. Ο Χαρίλαος Τρικούπης μας βάζει στην Διεθνή-Οικονομική-Επιτροπή την τότε (ΔΟΕ) σήμερα (ΔΝΤ) η οποία ΔΟΕ έφυγε μετά από 80 χρόνια περίπου δηλ. το 1978 και έτσι άρχισαν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ανοίξει η πόρτα της Ευρώπης και να γίνουμε ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση-(Ε.Ε.) και από το 1981 αρχίζει να ρέει το χρήμα…
ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!
Λεφτά που αν τα είχαμε διαχειριστεί σωστά η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!! Τι τα κάναμε όμως;; που τα ξοδέψαμε;; που τα επενδύσαμε;; με αυτά τα ΔΑΝΕΙΚΑ λεφτά φυτέψαμε ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΜΕ ΘΥΕΛΛΕΣ!!!
Αλήθεια ποιοι φταίνε για όλα αυτά;; Φταίνε ΜΟΝΟ οι πολιτικοί;;
ΟΧΙ-ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.
Γιατί μέχρι σήμερα τα κριτήρια ψήφου ήταν προσωπικές συναλλαγές. Γιατί μέχρι σήμερα αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να ζήσουμε καλά με δανεικά λεφτά αδιαφορώντας εντελώς για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας.
Έρχονται πολύ σημαντικές εκλογές για όλους μας.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!!!
ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ;;;
Με τι κριτήρια θα πάμε να ψηφίσουμε;; η ψήφος μας ποιόν και τι θα έχει στόχο;;
Συζητώντας με τους γύρο μου ακούω διάφορα κριτήρια ψήφου. Υπάρχουν ψηφοφόροι που είναι δικαιολογημένα τα κριτήρια τους, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν δικαιούνται να ομιλούν, γιατί αντάλλαξαν την ψήφο τους με μια θέση στο ευρύτερο δημόσιο τομέα, και άλλα που δεν έχουν καμία λογική, μην σας πω κιόλας ότι είναι τόσα παράλογα που μου δημιουργούν τρόμο, για την ύπαρξη μας, για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας.
Αυτό που με τρόμαξε πιο πολύ είναι, «θα πάω να ψηφίσω για να εκδικηθώ»
Να πάμε να ψηφίσουμε για να εκδικηθούμε ποιόν και τι;;
Να πάμε με κριτήριο ψήφου την εκδίκηση; Γιατί;;
Για να αυξήσουν το εκλογικό τους ποσοστό κάποια κόμματα από το 3% στο7%; Από το 7% στο 9%; ή για να εκδικηθούμε κάποιους που ίσως αύριο να μην είναι στο πολιτικό προσκήνιο;;
Για να εκδικηθούμε αυτούς που εμείς εκλέξαμε;;
Για να εκδικηθούμε την πατρίδα μας;;
Ποιόν θα ωφελήσει η ψήφος εκδίκησης;;
Θα δώσει λύσεις σε όλα αυτά που βιώνουμε;; εάν ΝΑΙ δώστε ψήφο εκδίκησης….
Πολύ φοβάμαι ότι θα πάμε να ψηφίσουμε για να ικανοποιήσουμε πάλι τον εαυτό μας, έστω και αν είναι ψήφος που θα ικανοποιεί το προσωπικό μας αίσθημα.
Ψηφίστε ότι εσείς νομίζετε, αρκεί αυτόν που θα ψηφίσετε σαν πρωθυπουργό να έχει τις προϋποθέσεις, να μπορεί να δώσει οριστικές λύσεις για την Ελλάδα και για όλους εμάς.
Αυτή είναι η μεγάλη μας ευθύνη στις εκλογές 6 Μαΐου.
Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι, η ψήφος επί προσωπικού την Δευτέρα 7 Μαΐου θα βάλει την χώρα και εμάς σε περιπέτειες. Ποιο είναι το ζητούμενο των εκλογών;; ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΙΑ Η ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ;;;ΥΠΕΡΙΦΑΝΗ Η ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ;;ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΚΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ;;ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΩΓΩΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ… Η πατρίδα έχει ανάγκη από ψήφο ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ-ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ-ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ- ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ-ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΨΗΦΟ!!! Κάποια στιγμή θα πρέπει να ψηφίσουμε πρώτα για πατρίδα και μετά για κόμματα - κομματίδια και επί προσωπικού.
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 7 ΜΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ-ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
Σας εύχομαι ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ!!
Μπροστά στην κάλπη να θυμάστε: ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΚΟΤΏΝΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ.
ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΡΕΙ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ….
ΚΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!

ΠΟΠΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ε.ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

nd.gr/web//node-korinthias/