Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ο Βενιζέλος δεν άκουσε τους ακραίους

Σε αντίθεση με τις ακραίες φωνές και τις επιθετικές εισηγήσεις που του είχαν γίνει τις τελευταίες μέρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να λειτουργήσει ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνθετικά και ενωτικά, και όχι ως κομματάρχης, ή επικεφαλής τάσης στο εσωτερικό του Κινήματος.
Έτσι, δεν απέκλεισε από τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, προβεβλημένα στελέχη που βρέθηκαν επί σειρά ετών στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, ορισμένα εκ των οποίων κακοποιήθηκαν δημοσίως με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό «κηπουροί».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λοιπόν επέτρεψε στον Γιάννη Ραγκούση να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να εκτεθεί στην Περιφέρεια Αττικής και τον Παύλο Γερουλάνο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Α’ Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, έκλεισε γρήγορα το μέτωπο που έμοιαζε να ανοίγει σε εσωκομματικό επίπεδο με τη συμπαγή ομάδα των παπανδρεϊκών, ενδεχομένως και με τον ίδιο τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς πληροφορίες των τελευταίων ημερών ανέφεραν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυβε τη δυσφορία του για όσα συνέβαιναν.
Οι πλέον υποψιασμένοι βέβαια, θεωρούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, καθώς δεν είχε τα περιθώρια να πορευτεί σε τόσο κρίσιμες εκλογές, με το μισό ΠΑΣΟΚ απέναντί του. Εξάλλου, το γεγονός ότι στελέχη σαν τους Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και Γερουλάνο συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει και ότι θα έχουν τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού, ώστε να διεκδικήσουν την εκλογή τους.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr