Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Άρση ασυλίας της Ντόρας ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Την άρση της ασυλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με σχετικό αίτημα το οποίο διαβίβασε στη Βουλή.
Η αιτιολογία του Αρείου Πάγου αφορά στην «υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες» από την πλευρά της κας Μπακογιάννη, λόγω της γνωστής υπόθεσης με το έμβασμα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου, στο Λονδίνο.
Τη διαβίβαση του αιτήματος της Δικαιοσύνης έκανε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, από τη στιγμή που λόγω της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σήμερα.
Σημειώνεται πως όταν ήρθε στη δημοσιότητα το σχετικό θέμα, με την «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» από την πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε περάσει στην αντεπίθεση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr


H αντίδραση Μπακογιάννη
H πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε, τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του «πόθεν έσχες» του συζύγου μου. Ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής.
Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω, όπως δεν κάνει κανένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Είναι σαφές πάντως, ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».