Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Στους ετεροδημότες της Κορινθίας μίλησε ο Πάνος Μπεγλίτης


Σε πλήθος ετεροδημοτών του Νομού Κορινθίας μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης την Τρίτη 24 Απριλίου στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ».
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολύς κόσμος, σε μια εποχή που οι πολιτικοί αμφισβητούνται και διστάζουν να οργανώσουν ανοικτές συγκεντρώσεις για να δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει οδηγηθεί ο κόσμος.
Ο κ. Μπεγλίτης τόλμησε να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και κέρδισε το στοίχημα. Η συζήτηση που διεξήχθη ήταν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα.
Ο κ. Μπεγλίτης κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στην κρίση που μαστίζει την ΕΕ, στη στάση της Γερμανίας που μας οδήγησε στο δημοσιονομικό σχέδιο εξυγίανσης που επεβλήθηκε στη χώρα. Μίλησε για μια ΕΕ καταθλιπτική, για τους θεσμούς της που στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ενώ σημείωσε ότι επιβάλλεται η αλλαγή λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Τα Κράτη-Μέλη πρέπει να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές για να μην οδηγηθούμε σε κοινωνικές αναταράξεις.
Απαιτείται επανακαθορισμός των εσωτερικών πολιτικών συσχετισμών, υπογράμμισε.
Στόχος των εκλογών της 6ης Μάη πρέπει να είναι η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Αναφερόμενος στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, είπε «Τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας κληθήκαμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις που πολλές φορές οδήγησαν σε επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά δημοσιονομικής εξυγίανσης επιχειρώντας πολλές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές σε νομοθετικό επίπεδο. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την περίοδο της διετίας»
Ο υποψήφιος Κορίνθιος Βουλευτής, σημείωσε όμως ότι έγιναν και πολλά λάθη. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει συγνώμη. Οφείλουν όμως , είπε ο κ. Μπεγλίτης, και άλλες πολιτικές δυνάμεις να ζητήσουν συγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Κανείς από την συντηρητική παράταξη δε έχει ζητήσει την απαιτούμενη συγνώμη όταν η ύφεση δεν δημιουργήθηκε το 2009 αλλά προϋπήρχε.
Κλείνοντας την ομιλία του,  κάλεσε τους παρευρισκομένους να ασκήσουν το εκλογικό της δικαίωμα την 6η Μάη ανεπηρέαστοι από συναισθηματικές εκρήξεις. Η συναισθηματική προσέγγιση σε αυτές τις εκλογές θα ήταν λάθος.
Απαιτείται μια ψήφος ευθύνης, ρεαλισμού, μια υπεύθυνη πολιτική στάση και όχι συναισθηματική.
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι μια τιμωρητική ψήφος θα ικανοποιούσε τις θυμικές ανάγκες, όχι όμως τις πραγματικές ανάγκες της πατρίδας μας.
Σε αυτές τις εκλογές, τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, πρέπει να σκεφτούμε διπλά, να σκεφτούμε το μέλλον των παιδιών μας.