Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Οι εκλογές θα δώσουν την ευκαιρία, προσφέρονται κατά μια έννοια, σε αρκετούς «αγωνιστές» να εκφράσουν την… αγωνία τους για την Ελλάδα και τον… πόνο τους για τη συρρίκνωση του εισοδήματος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε τα αυνονόητα.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που να είναι λιγότερο πατριώτης από κάποιους που περιφέρουν από μικροφώνου την φιλοπατρία τους. Επίσης είναι υπέρτατη ανοησία να κατηγορούνται ως «μνημονιακοί» όσοι αντί να αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει προτίμησαν να γίνουν οι «κακοί» που θέλουν τη δυστυχία του ελληνικού λαού.
Προφανώς η ύπαρξη «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» δεν είναι παρά ένα κατασκεύασμα πίσω από το οποίο κρύβονται όσοι επιδιώκουν να καταστήσουν αφερέγγυες τις πολιτικές δυνάμεις που αντιστεκόμενες στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, προέταξαν το δύσκολο δρόμο της σωτηρίας της χώρας.
Με πραγματικά στοιχεία και όχι με φανφάρες, αν οι «κακοί» δεν έβαζαν τα χέρια τους στη φωτιά να βγάλουν τα κάστανα, θα είχαν συμβεί τα εξής:
-Δεν θα μετατίθετο για 20 με 30 χρόνια το χρέος ώστε να κερδίσουμε χρόνο να πετύχουμε ανάκαμψη και ανάπτυξη.
-Δεν θα μειωνόταν το χρέος κατά 100 και πλέον δισεκατομμύρια.
-Δεν θα γλιτώναμε κάπου 5 δισεκατομμύρια ετησίως από ελλείμματα, τα οποία θα προέκυπταν από τους τόκους.
-Δεν θα σωζόντουσαν οι καταθέσεις του κόσμου και δεν θα εξασφαλιζόταν η ρευστότητα, αν δεν γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
-Θα συνεχίζαμε να βρισκόμαστε στο επίκεντρο της κρίσης και στην κορυφή της επικαιρότητας όλων των διεθνών ΜΜΕ.
-Και φυσικά η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη όταν κάποια στιγμή αποφασιστεί η έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων.
Χάρις λοιπόν σ’ αυτούς που θέλουν το… κακό του ελληνικού λαού, η χώρα παρέμεινε στην ευρωζώνη, αποφεύχθηκε η λεηλασία από τους κερδοσκόπους, ευτυχώς δεν θα αντιμετωπίσουμε επάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα και βεβαίως στους τομείς της Άμυνας και της Εκπαίδευσης-που ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολίες- δεν θα χειροτερέψει η κατάσταση. Ασφαλώς το τίμημα είναι βαρύ. Είναι και άδικο γιατί κάποια μέτρα που πλήττουν μισθωτούς και συνταξιούχους, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν εγκαίρως είχαμε «ξεφορτωθεί» μια σειρά δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Δεν υπάρχουν συνεπώς «καλοί» και «κακοί», ούτε «ανάλγητοι» που πήραν μέτρα για να τιμωρήσουν τους Έλληνες. Όλοι αγωνιούμε και όλοι υφιστάμεθα τις επιπτώσεις λανθασμένων επιλογών και ερασιτεχνικών χειρισμών που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Η Ελλάδα όμως δεν χρειάζεται πλέον πολιτικούς και κόμματα που θα διαμαρτύρονται και θα καταγγέλουν χωρίς να προτείνουν. Χρειάζεται πολιτικούς που θα λένε την αλήθεια και δε θα κρύβονται πίσω της. Χρειάζεται κόμματα που θα τολμήσουν να αλλάξουν τη χώρα και θα δώσουν προοπτική και όραμα. Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους, αλλά μας θέλει δημιουργικούς και παραγωγικούς και όχι κλαψιάρηδες και μεμψίμοιρους.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ /  statesmen.gr