Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος: Δεν θα ανεχτούμε τη μετατροπή του Υπουργείου Εργασίας σε μηχανισμό προεκλογικών εξυπηρετήσεων

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Παρακολουθούμε τις πολιτικές και τις δράσεις του Υπουργείου Εργασίας.
 Η μεταφορά των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας στον ΟΑΕΔ πρέπει να γίνει συντεταγμένα, ώστε να μην σταματήσει η υλοποίηση των υποχρεώσεων των δύο Οργανισμών, οι παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες και φυσικά η μισθοδοσία των εργαζόμενων.
 Καταστήσαμε σαφές στον Υπουργό Εργασίας ότι δεν θα ανεχτούμε τη μετατροπή του Υπουργείου σε  μηχανισμό προεκλογικών εξυπηρετήσεων.
Προγράμματα, παροχές, διευκολύνσεις, που για δυόμισι χρόνια καθυστερούν, δεν μπορούν να γίνουν προεκλογικά κομματικά εργαλεία.
Εξάλλου, μετά τη συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ, που είχαμε σήμερα, είμαστε περισσότερο ανήσυχοι για την πορεία του ιδρύματος και την καταβολή συντάξεων σε βάθος χρόνου.
Η εισφοροδιαφυγή δεν ελέγχεται. Η μαύρη εργασία επεκτείνεταιΤο εργόσημο καθυστερεί.
Η κάρτα εργασίας παραμένει ζητούμενο. Το εντυπωσιακό όμως είναι η εκτεταμένη διαφθορά σε πολλά υποκαταστήματα του Ιδρύματος.
Κατά δήλωση του ίδιου του Διοικητή, το κόστος της διαφθοράς μπορεί να ξεπερνά και το μισό δισεκατομμύριο. Μιλάμε για λεηλασία.
Για τα μισά από αυτά τα χρήματα κόπηκαν οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές.
Απαιτήσαμε από τη διοίκηση του ΙΚΑ να μην προχωρήσει μεσούσης της προεκλογικής περιόδου σε προαγωγές προσωπικού, καταργήσεις συγχωνεύσεις υποκαταστημάτων και αναθέσεις έργων που έχουν έτσι κι αλλιώς καθυστερήσει για πολύ καιρό.
Επίσης, είναι προκλητικό να μην τοποθετούνται οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ της 8Κ προκήρυξης  την ώρα που το ΙΚΑ υποφέρει από δραματικές ελλείψεις προσωπικού.
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου έχει μεταβατικό χαρακτήρα, είναι ειδικού σκοπού και αυτό δεν πρέπει να αλλοιωθεί από κανένα.  
Τέλος, η ορθολογική και αποδοτική λειτουργία του ΙΚΑ πρέπει να μπει σε υψηλή προτεραιότητα, κι αυτό γιατί η Σύνταξη είναι το στήριγμα, και η ασφάλεια των Ελλήνων εργαζόμενων και ασφαλισμένων».