Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ξεκινά η γεωτεχνική έρευνα στο Δερβένι

Με άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με στόχο να μην να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση που θα επέτεινε το πρόβλημα στο Δερβένι και με αγαστή συνεργασία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, του ΥΠΟΜΕΔΙ και του Υπ. Ανάπτυξης,  Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας, στις 14 Μαρτίου γεωτρύπανο μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η γεωτεχνική έρευνα, ενώ την Πέμπτη 15/3/2012, θα ξεκινήσει και η βυθομετρική αποτύπωση.

Αμέσως με την κοινοποίηση του προβλήματος στο ΔΕΡΒΕΝΙ  της Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απεστάλη άμεσα κλιμάκιο μηχανικών προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος. Η αυτοψία αυτή διέγνωσε το έντονο πρόβλημα διάβρωσης στην περιοχή.

Με επείγον έγγραφό της (13174/4996/8-3-2012) η Περιφέρεια ζήτησε από την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης ανάγκης την εν λόγω περιοχή.            Η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ανταποκρινόμενη άμεσα, αυθημερόν, με την απόφασή της 1597/8-3-2012, κηρύττει σε κατάσταση Έκτακτης ανάγκης την εν λόγω περιοχή και αναθέτει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον συντονισμό. Η Περιφέρεια ζητεί άμεσα από το ΥΠΟΜΕΔΙ και από το Υπ. Ανάπτυξης,  Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας, την έγκριση σχετικής πίστωσης.
           
Για να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση, η περιφέρεια καλεί ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία εξειδικευμένα στα λιμενικά και έργα ακτών. Το γραφείο αυτό ανταποκρίνεται άμεσα και έτσι στις14/3/2012, γεωτρύπανο κατεβαίνει επί τόπου προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η γεωτεχνική έρευνα, ενώ την Πέμπτη 15/3/2012, θα ξεκινήσει και η βυθομετρική αποτύπωση.