Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στα λευκά τα βόρεια προάστια - Κλειστά τα πάντα προς τον Αγ.Πέτρο - Νέα βουτιά του υδράργυρου αύριο

Ο χιονιάς έχει επιστρέψει για τα καλά και από χθες ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο... ψυγείο, με πολικές θερμοκρασίες, χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους, που φτάνουν και τα 9 μποφόρ και κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Πειραιά και Λαυρίου.
Από το πρωί χιονίζει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας και γι' αυτό αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, ενώ κλειστά θα μείνουν το 3ο, 4ο και 5ο δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Μελίσσα.
Προβλήματα υπάρχουν και στους δρόμους. Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω αλλά και από τα Βασιλικά κτήματα έως το Κατσιμίδι. Κλειστός είναι ο δρόμος στην Πεντέλη, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο.
Το... θέατρο του παραλόγου παίχτηκε στην έξοδο της Εθνικής, στον Άγιο Στέφανο, όπου δεκάδες οδηγοί έμειναν για ώρα ακινητοποιημένοι, γιατί κανείς δεν είχε... προνοήσει να ρίξει λίγο αλάτι στην Εθνική οδό!
Εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων στη βόρεια Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμούς στα Γρεβενά.
Νωρίς το πρωί της Τρίτης, το θρίλερ στο Καρπενήσι είχε αίσιο τέλος, καθώς τα συνεργεία της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους 16 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου.

O ΚΑΙΡΟΣ
Για τη σήμερα Τρίτη, στα ανατολικότερα ηπειρωτικά και το Αιγαίο τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά.
Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: σχεδόν αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο.
Ανεμοι: βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στο ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και τα ορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα νότια. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα γίνουν ασθενή και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Ανεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα..
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 29-02-2012 και Πέμπτη 01-03-2012Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις και κατά διαστήματα τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Βαθμιαία την Πέμπτη και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Ση δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός την Τετάρτη.

Παρασκευή 02-03-2012 και Σάββατο 03-03-2012
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή σημαντική περαιτέρω άνοδο. Τις πρωινές ώρες όμως κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθεί παγετός.

newsit.gr