Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Αστέρας Τρίπολης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Με γκολ του Σολάκη στο 44' ο Αστέρας νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στην Τρίπολη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο σε διπλούς αγώνες.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να μπαίνουν πιο ορεξάτοι στο γήπεδο, ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 5' με το σουτ του Γραμμόζη από καλή θέση να φεύγει άουτ και διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων για μισή ώρα. Ουσιαστικά ο Αστέρας μόνο στο τελευταίο δεκάλέπτο του α' ημιχρόνου έκανε αισθητή την παρουσία του, ήταν όμως αρκετό για να πάρει το προβάδισμα. Αφού στο 35' ένα σουτ του Μπρέσκα πάνω στην κίνηση υποχρεώσε τον Αναστασόπουλο σε δύσκολη επέμβαση κι αφού τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Ουσέρο έφυγε ελάχιστα άουτ, ήρθε στο 44' ο Σολάκης να ελιχθεί μέσα στην περιοχή και με συρτό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο β' ημίχρονο ο Αστέρας ενδιαφέρθηκε περισσότερο για να διαφυλάξει το σκορ και φρόντισε να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να μην καταφέρει να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις. Ουσιαστικά σ' ένα ολόκληρο 45λεπτο δεν σημειώθηκε κάποια αξιομνημόνευτη φάση κι έτσι η αρκαδική ομάδα πήρε τη νίκη και την πρόκριση για πρώτη φορά στα ημιτελικά, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον περσινό φιναλίστ της διοργάνωσης Ατρόμητο.
Ο διαιτητής Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) ήταν καλός.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Αργυρόπουλος, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα (70' Αρσενίεβιτς), Σολάκης (85' Περόνε), Ροζέριο (61' Φορμίκα), Ναβάρο.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Αναστασόπουλος, Γραμμόζης, Καραλής (57' Ιωάννου), Αγρίτης (69' Καλαντζής), Ενρίκε, Μαϊστόροβιτς, Χάμπλ, Κοντοδήμος, Βερονέζι, Ζιάμπαρης, Εντουάρντο.