Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη:Η Αθήνα προβάλλεται και πάλι αρνητικά. Γιατί κανείς δεν κάνει κάτι να αποκαταστήσει τη φήμη της , που διασύρεται ως τουριστικός προορισμός;

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με την αρνητική δημοσιότητα της Αθήνας μετά τα τελευταία επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τα τελευταία επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, η Αθήνα φιγουράρει και πάλι στα διεθνή Μέσα ως εμπόλεμη ζώνη. Οι αρμόδιοι αδυνατούν να εγγυηθούν τη δημόσια ασφάλεια και να προστατέψουν τις περιουσίες των Αθηναίων. Η Αθήνα προβάλλεται και πάλι αρνητικά.
Τα ερωτήματα είναι πολλά: Γιατί κανείς δεν κάνει κάτι; Γιατί δεν σπεύδει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να αποκαταστήσει τη φήμη της Αθήνας, που διασύρεται ως τουριστικός προορισμός; Γιατί δεν βλέπουμε να κινητοποιείται η Επιτροπή για Διαχείριση Κρίσεων στον Τουρισμό, και αν κινητοποιείται, γιατί δεν βλέπουμε αποτελέσματα; Γιατί αφήνουμε τους Βρετανούς, για παράδειγμα -όπως γράφεται σε μερίδα του Βρετανικού τύπου- να φτάνουν στο σημείο να προειδοποιούν όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να ενημερώνονται καθημερινά για την κοινωνική και πολιτική κατάσταση, ώστε να μην εγκλωβιστούν σε διαδηλώσεις και ταραχές;
Αυτή η απραξία και η αποστασιοποίηση από το πρόβλημα είναι πιο σοβαρή και πιο κατακριτέα από το ίδιο το πρόβλημα. Η Αθήνα έχει ταυτιστεί με πρωτεύουσα ταραχών και κινδυνεύει με εκτοπισμό από τη διεθνή τουριστική αγορά αν δεν αναλάβουν οι αρμόδιοι της ευθύνες τους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού».